Emotionele Vollering na winst Strade Bianche: “Beetje verrast door actie Kopecky”

zaterdag 4 maart 2023 om 13:39
Emotionele Vollering na winst Strade Bianche: “Beetje verrast door actie Kopecky”

Een en twee voor SD Worx in Strade Bianche voor vrouwen. Na een sprint-à-deux met Lotte Kopecky drukte Demi Vollering haar wiel net iets eerder over de streep dan haar Belgische ploeggenote. Zichtbaar geëmotioneerd deed ze na de wedstrijd haar verhaal: “Deze overwinning betekent ongelooflijk veel voor me.”

Pas in de interviews na de finish hoorde Vollering dat ze had gewonnen, en niet haar ploeggenote. “Oh, oké, dat is mooi”, aldus de Berkelse. “Daar ben ik dan natuurlijk heel blij mee. Ik was wel een beetje verrast door haar actie.”

“Het was een heel gekke finale”, vat Vollering samen. “Ik denk dat we het als team heel goed hebben gedaan. De andere meiden hebben zich vandaag meerdere keren doodgereden, daar ben ik dankbaar voor. De ploeg, en in het bijzonder Chantal van den Broek-Blaak, heeft mij het geloof gegeven. Dat heeft me heel veel geholpen.”

Op iets meer dan zeventien kilometer van de finish begon Vollering eraan. “Ik dacht: dit is het moment. Ik reed even een stukje alleen en toen ineens was Lotte met me mee. Samen zijn we naar Faulkner gereden. We wisten onderaan de slotklim dat we haar gingen pakken. Die laatste klim liegt niet. Als je zolang alleen rijdt, red je dat niet.”

Deze betekent ongelofelijk veel voor me, ik vind het een van de mooiste wedstrijden. De afgelopen jaren werkte ik veel voor ploeggenotes, maar nu gaf het team – en in het bijzonder Chantal van den Broek-Blaak – mij het geloof. Dat heeft me ontzettend veel geholpen om aan deze wedstrijd te winnen.

Dit artikel delen:

31 Reacties

Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 14:35

Flutartikel als de ‘rare actie’ in de titel niet gespecificeerd wordt. Welke actie?

12
Bimbo Visma 4 maart 2023 om 17:45

Rare actie van de redactie

7
platteprijs 4 maart 2023 om 13:46

Uhmmm heren journalisten, over precies welke actie van Kopecky was Vollering verrast??

8
bartp25 4 maart 2023 om 13:48

dat ze naar vollering toe reed? Je rijd meestal niet in de aanval als een ploeggenoot al in de aanval is.

2
platteprijs 4 maart 2023 om 13:50

@Bart lijkt me niet. Alleen was Vollering niet teruggekomen. Bovendien was Vollering toch meer aan het wachten dan volop doorrijden toen Kopecky het gat dichtreed. Nee daar was niks mis mee en waarschijnlijk door de ploegleiding aangegeven.

3
Steven_E 4 maart 2023 om 14:00

Als ze daarom verrast was Bart dan klopt er iets niet. Vollering verloor tijd op Faulkner, alleen reed ze er nooit nog naartoe.

2
Wim Kruithof 4 maart 2023 om 14:12
Quote:
Ik was wel een beetje verrast door haar actie.

edit: wat platteprijs zegt dus, ik ben ook zeer benieuwd over welke ze het heeft.

4
ThorHushovd 4 maart 2023 om 14:21

Ik ben ook benieuwd waar ze op doelt. @REDACTIE!!! ;)

5
Oblomov 4 maart 2023 om 14:52

@platteprijs

Zou op zich niet weten waarom ze niet verrast zou kunnen zijn over het feit dat Kopecky in haar eentje de sprong wist te maken uit een groep met Van Vleuten, Lippert en noem maar op. Het andere moment zou die inhaalmanoeuvre vlak voor de sprint zijn.

Of natuurlijk die actie van Faulkner, want ze noemt (anders dan de titel suggereert) geen naam.

1
Johnny67 4 maart 2023 om 20:54

Dat was de actie van Kopecky om weg te rijden toen vollering klem zat. Kopecky keek, zag Vollering klem zitten en ging op pedalen staan. 2 klasbakken, maar vollering gewoon sterkste vandaag.

-1
Alfred Issendorf 4 maart 2023 om 13:42

De eerste breukjes in het SD Worx kamp worden zichtbaar. Dat wordt lachen straks met die eigenwijze Wiebes er ook nog bij.

5
Gebruikersnaam 4 maart 2023 om 14:04

Alleen waren ze niet tot bij Faulkner geraakt, dus ze hadden sowieso elkaar nodig om aanspraak te maken op winst. Daarna niet onlogisch dat ze gewoon tegen elkaar sprinten.

Maar na de aankomst straalde het allemaal toch heel veel ongemakkelijkheid uit. Alsof het niet echt de bedoeling was dat óf Kopecky óf Vollering tot het gaatje ging in de sprint.

4
Cochise 4 maart 2023 om 15:48

Blijkbaar ging Vollering ervan uit dat zij mocht winnen en was ze dus verbaasd dat Kopecky er om begon te sprinten.

4
Cornelius 4 maart 2023 om 17:54

Klinkt tot nu toe als de meest logische verklaring. Hoewel er volgens Kopecky geen stalorders waren (waar ik als toeschouwer dan wel weer blij om ben: dat hand-in-hand over de finish ben ik geen voorstander van).

1
sooike 4 maart 2023 om 14:49

Kopecky is te eerzuchtig om iemand anders iets te gunnen ookal is het een ploeggenoten. Wie gaf goedkeuring aan haar demarrage?

1
Oblomov 4 maart 2023 om 14:58

Je hebt toch geen goedkeuring nodig voor een demarrage? Een overtal creëren vooraan is altijd toegestaan. Zolang je maar geen gevaarlijke concurrent in je wiel hebt zitten.

2
Cornelius 4 maart 2023 om 15:04

Het leek erop dat Kopecky vanuit de auto te horen kreeg nu te gaan, als ze nog kon. En vervolgens kreeg Vollering te horen op haar ploeggenote te wachten om samen het gat naar Faulkner te dichten.

0
Gapenberg 4 maart 2023 om 18:57

Op HLN staat andere versie… komt Vollering echt niet goed uit (voor mij)

Ze voeren exact uit wat vooraf besproken was en zij ging er van uit dat ze samen over de streep gingen terwijl er geen afspraken waren, geen communicatie onderling dus.
Na de streep zou ze dan kutwijf geroepen hebben richting kopecky omdat ze vond dat ze er recht op had…

Zal zeker nog een vervolg krijgen

1
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 19:16

Misschien is dat gewoon haar standaard vreugdekreet?

2
Cornelius 4 maart 2023 om 20:31

Vorig jaar in de Vuelta verliep de communicatie tussen Kopecky en Vollering al niet erg vlot (om het voorzichtig uit te drukken). Maar nu wordt het wel erg moeilijk voor SDW om die twee nog op te stellen in dezelfde koers. Wordt zo wel erg lastig in de Tour (en Giro?), waar je ze in principe beide aan de start zou willen hebben.

0
Poeksel 4 maart 2023 om 19:20

Vollering dacht dat ze mocht winnen en was ontstemd dat Kopecky haar passeerde: https://nos.nl/artikel/2466180-volop-emotie-na-zege-vollering-in-toscane-een-paard-boos-op-kopecky-en-daarna-knuffels

1
Wheely 4 maart 2023 om 20:08

Eind goed, al goed als je dat filmpje ziet.

0
Posterix 4 maart 2023 om 19:32

Ik heb Vollering nog nooit niet zien huiln voor een camera. Volgens mij is dat een behoorlijke stressfactor voor haar. Zelfs na de Omloop, met winst voor Kopecky waar ze in het verhaal niet voorkwam, zat ze met betraande ogen in de studio.

1
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 20:19

Dat interview vandaag net na de finish is natuurlijk goud. Heerlijk oprecht en passioneel.

Ik denk sowieso dat die Strade vandaag het vrouwenwielrennen weer een tikje hoger gebracht heeft.

1
Johnny67 4 maart 2023 om 20:46

Op moment dat Vollering bijna hek in werd gereden, zag Kopecky dat en ging toen op de pedalen staan. Vollering echter zo sterk om toch weer naar Kopecky te fietsen. Dat leek me de rare actie van Kopecky. Kijk nog maar eens dat moment terug.

1
lo squalo dello Stretto 4 maart 2023 om 15:57

Droomvrouw <3

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 18:48

En? De actie al gevonden? Redactie?

0
Dutch Smartie 4 maart 2023 om 19:14

Het is maar vanuit welk land je het bekijkt, uiteindelijk wint de beste ondanks alle tegenslag.

0
makkelijk 5 maart 2023 om 06:19

Meer Kopecky, minder Kwiatkovski

Samen over de finish alleen doen als een sprint extreem oneerlijk is…

0
Klein Verzet 5 maart 2023 om 12:13

“Kopecky is een killer.” Nou, Vollering kan je ook niet zonder handschoentjes de stal inkrijgen. Hoewel een opholgeslagen paard haar wel in de remmen en billen deed knijpen. Vervolgens werd ze nog eventjes vakkundig tegen de dranghekken gedrukt door die Amerikaanse ICT’er, waarna ze dan op de finish Kopecky nog weet te kloppen. Ik vond het schitterend, en verdiend. Is er koers dan stem ik af op Dé Belg. Het commentaar is de laatste jaren echter drastisch in kwaliteit gedaald. Karl Vannieuwkerke neemt helaas José Decauwer mee in zijn fanboy-benadering. O wat mis ik de erudiete distantie van Michel Wuyts, ook al was ie soms wat chauvinistisch, maar dat mag. Bij de dameswedstrijden zit steevast Ruben van Gucht. Tja. Dit maal was hij zo onder de indruk van de kortstondige krachtpatserij van Kopecky bergop dat hij niet wilde (of kon, blind door chauvinisme) inzien dat Vollering in de achtervolging de beste papieren had. Telkens als Kopecky overnam, stagneerde de voorsprong, terwijl bij overname door Vollering de voorsprong zienderogen slonk. Afijn, een terechte winnaar: Demi Vollering !!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone