Visconti bevestigt transfer naar Wilier: “Wil weer plezier hebben op de fiets”

Visconti bevestigt transfer naar Wilier: “Wil weer plezier hebben op de fiets”

foto: Sirotti

dinsdag 18 december 2018 om 18:45

Giovanni Visconti zal in 2019 inderdaad koersen voor Wilier Triestina-Selle Italia. Dit laat de 35-jarige Italiaan weten aan Tele Once. Eerder meldden we al dat teammanagers Angelo Citracca en Luca Scinto achter de schermen druk bezig zijn om de transfer van de Italiaan af te ronden.

Visconti heeft om verschillende redenen gekozen voor een terugkeer naar de Italiaanse ploeg. “Ten eerste wil ik het plezier op de fiets weer terugvinden. Daarnaast wil ik meer tijd doorbrengen thuis, met mijn gezin. Ik zal bij Wilier mijn eigen kans gaan, maar ik wil ook graag de jongere renners bijstaan.”

Visconti reed in de jaren 2009 en 2010 al voor ISD-Neri, de voorganger van Wilier Triestina-Selle Italia. Hij won in zijn eerste jaar verschillende Italiaanse eendagskoersen, terwijl Visconti in zijn tweede seizoen onder meer nationaal kampioen werd. “Scinto en Citracca staan aan de basis van mijn carrière”, zo laat hij weten.

Afscheid van Bahrain Merida
Visconti kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Bahrain Merida. Hij reed er voornamelijk in dienst van kopmannen als Vincenzo Nibali en Domenico Pozzovivo, maar mocht ook geregeld zijn eigen kans gaan. Dit leverde hem dit jaar nog twee ritzeges op in de Ronde van Oostenrijk.

Dit artikel delen:

7 Reacties

elgrillo 18 december 2018 om 19:56

Won 3 ritten in de ronde van Oostenrijk

0
Sonsbach Allstars 18 december 2018 om 21:00

Kiest hij nu echt doelbewust voor deze ploeg? Ik heb het idee dat een aantal ploegen hebben zitten slapen. Visconti is toch altijd een aanwinst?

0
Verweggistan 18 december 2018 om 21:30

Sommige renners zijn liever kopman en bij de Franse en in iets mindere mate de Italiaanse ploegen doe je dan qua salaris en programma niet of nauwelijks onder voor de WT.

0
Stenalic 18 december 2018 om 21:16

Nog steeds een aardige renner dacht ik. Aparte transfer.

0
Bryan Cuperus 18 december 2018 om 21:34

Wil gewoon graag kopman zijn en veel in Italië koersen en trainen. Dan is de Italiaanse pct vrij perfect voor hem vind ik persoonlijk.

0
Ab Normaal 19 december 2018 om 09:58

Visconti voor de bergtrui in de Giro?

Eindelijk een Italiaan in een Italiaanse ploeg die ook echt potten kan breken.

0
Chaba 19 december 2018 om 10:53

Altijd een hele attractieve koersende renner gevonden. Ik ben blij dat hij naar een Italiaans team is gegaan. Lekker aanvallen en heeft een goede punch.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone