Vier gebroken rugwervels Zardini, Fiek komt goed weg na val van 10 meter

Vier gebroken rugwervels Zardini, Fiek komt goed weg na val van 10 meter

Edoardo Zardini - foto: Sirotti, archief

zondag 28 februari 2016 om 21:08

In de Grote Prijs Lugano zijn twee renners hard ten val gekomen. Edoardo Zardini van Bardiani-CSF is er het slechtst aan toe. Hij heeft vier ruggenwervels gebroken na een crash tegen een muur, meldt zijn ploeg. Arnold Fiek (Christina Jewelry) viel tien meter omlaag, maar is er zonder letsel goed mee weggekomen.

45 kilometer voor de eindstreep kwam de 26-jarige Zardini met hoge snelheid ten val tegen een muur. Vooral zijn rug raakte de muur stevig. Dat werd bevestigd nadat de Italiaan naar het ziekenhuis van Lugano was afgevoerd. Doktoren meldden dat er vier wervels gebroken waren. De komende nacht zal Zardini ter observatie in het ziekenhuis blijven. Samen met het team wordt daarna besproken hoe de revalidatie te laten verlopen.

Fiek in het Meer van Lugano
Arnold Fiek kwam er, zoals gezegd, beter van af qua blessures. De 22-jarige Duitser toonde zich agressief in de openingsfase, maar daarbij botste hij op een vangrail. Fiek viel eroverheen en dook tien meter de afgrond in. Daar belandde hij, volgens Sporza, in het meer van Lugano. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar enkel kneuzingen werden vastgesteld.

De wedstrijd in het Zwitserse Lugano werd uiteindelijk gewonnen door een ploegmaat van Zardini; Sonny Colbrelli ging met de bloemen naar huis.

Dit artikel delen:

6 Reacties

123poetertjes 28 februari 2016 om 21:25

Tijdens een wielerwedstrijd in een enorm meer kukelen, dat is er eentje voor de geschiedenisboeken. Nu het goed is afgelopen kunnen we er gelukkig om lachen.

Zardini is wel klaar dit seizoen, ik gun hem nog zo erg een Girorit. Maar ook in dit geval had het nog veel erger kunnen aflopen.

0
Chaba 28 februari 2016 om 21:47

wow als je dit hoort mag je van geluk spreken dat je geen permanente schade oploopt. En Fiek mag zeker van geluk spreken….

0
Dayer Quintana 28 februari 2016 om 22:17

Hopelijk kan hij snel en goed revalideren, altijd een leuke renner om naar te kijken tijdens de Giro met aanvalslust.

0
Duh 29 februari 2016 om 14:59

Fiek heeft niet enkel wat kneuzingen, maar ook een barst in z’n heupbot. NOS heeft het zelfs over een breuk… http://nos.nl/artikel/2089834-wielrenner-overleeft-val-van-twaalf-meter.html

0
Jacco van Stierop 29 februari 2016 om 15:35

Je zou haast denken dat het toeval niet bestaat. Hij werd over het hekwerk geworpen in wat men daar Ponte del Diavolo noemt, -vlak voordat je dalend Lugano binnenkomt-, en vrijwel recht tegenover de rotswand waar de duivel in uitgehakt staat….

http://www.cdt.ch/ticino/cronaca/68088/castagnola-il-diavolo-veste-di-rosso.html

0
BlancoProCycling 29 februari 2016 om 16:58

@Duh
Dat las ik ook. Kan de redactie hier achteraan gaan en wellicht een update geven?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone