Verwondingen Zandio minder erg dan verwacht

donderdag 30 augustus 2012 om 23:14

foto: Sirotti

Morgen zullen er hoogstwaarschijnlijk nog 191 man aan de start verschijnen van de 13e rit in de Vuelta. De Italiaan Daniele Ratto van Liquigas was de eerste uitvaller van vandaag. De jonge prof werd de afgelopen dagen al meerdere keren in de problemen gemeld en was duidelijk moegestreden. Ook Xabier Zandio gaf er vandaag de brui aan. De Spaanse hardrijder van Team Sky was betrokken bij een valpartij op een goede dertig kilometer van de streep en kreeg een harde klap op zijn hoofd.

Team Sky meldt op de website van de ploeg dat het onverantwoord was om Zandio de etappe überhaupt te laten uitrijden. Op de tv-beelden was duidelijk te zien dat de Spanjaard hevig uit zijn neus bloedde en er werd gevreesd voor een breuk aan de neusbrug.

Teamdokter Alan Farrell laat het volgende weten: “Xabi heeft een zware val gemaakt en we moesten met hem naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Gelukkig was er geen sprake van ernstig letsel. We hebben zijn snijwonden in het gezicht behandeld en enkele andere kleinere verwondingen. We zijn van plan hem de komende dagen verder te observeren maar we betreuren het dat hij de strijd moest staken.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair