Zandio en Silin vallen uit Tour de France (update)

donderdag 10 juli 2014 om 19:55
Xavier Zandio

foto: Sirotti

Na het niet starten van Ariel Maximiliano Richeze vanochtend, moesten opnieuw twee renners in de remmen knijpen vandaag. Na een valpartij op zo’n 75 kilometer van de streep, bleven Sky-renner Xavier Zandio (foto) en Katusha-coureur Egor Silin achter op het natte asfalt. Niet veel later verscheen achter hun naam abandon onderin het televisiescherm.

Zandio kwam er van beide pechvogels het ongelukkigste vanaf. Op de televisie greep hij naar zijn schouder en schudde het hoofd. Volgens de eerste berichten heeft hij zijn rechter sleutelbeen gebroken. Sky kan dit op dit moment echter nog niet bevestigen. Wel is het een feit dat de Britse formatie na Chris Froome haar tweede renner kwijt is in even zo veel dagen. Over het lot van Silin is nog niets bekend.

Update 19:55 uur
Xabier Zandio is met de koersambulance naar het ziekenhuis in Laon gebracht, meldt het medisch bulletin van de organisatie. Hij heeft rugletsel opgelopen en mogelijk enkele ribben gebroken. Hij is ter observatie in het ziekenhuis en is daar onderzocht. Over de daadwerkelijke schade van de Spanjaard is verder nog niks bekend.

Egor Silin heeft zijn sleutelbeen gebroken bij zijn val.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair