‘Vertraging in zoektocht BMC naar nieuwe sponsor’

‘Vertraging in zoektocht BMC naar nieuwe sponsor’

foto: Sirotti (archief)

donderdag 26 april 2018 om 11:46

Ploegbaas Jim Ochowicz van BMC is druk op zoek naar een nieuwe sponsor voor volgend seizoen. De Amerikaanse fietsenfabrikant gaf in een vroeg stadium al aan te stoppen, waarna Ochowicz zichzelf tot 1 mei gaf om voor zekerheid te zorgen. Volgens Het Nieuwsblad schuift Ochowicz die deadline op.

De kans dat de WorldTour-formatie van Greg Van Avermaet en Richie Porte doorgaat, is volgens de Belgische krant reëel. Het tijdstip waarop alles afgerond kan worden, zal nog wel enkele tijd in beslag nemen. Ochowicz zal de renners en begeleiding vragen nog minstens een week geduld te hebben. Hij heeft volgens de berichten al enkele co-sponsors aan zich gebonden, maar een grote vis als geldschieter is er nog niet. Een reden voor de vertraagde zoektocht kan zijn dat Ochowicz op zoek is naar partners die een meerjarenplan steunen van minstens drie jaar.

Porte gaf in februari aan dat hij de ploeg, die afgelopen week afscheid nam van de overleden BMC-eigenaar en investeerder Andy Rihs, nog tot 1 mei geeft om een nieuwe sponsor te vinden. Vanaf die datum mag de Australiër volgens zijn huidige contract gaan praten met andere ploegen, al heeft zijn voorkeur een langer verblijf bij BMC. Van Avermaet stelt geen ultimatum. Mocht het niet lukken, dan kan de Belg terecht bij Bahrain Merida.

Dit artikel delen:

6 Reacties

tvm 26 april 2018 om 12:03

De klassieke wielerlanden hebben al enige tijd moeite met het vinden van goede sponsors, nu ook bmc. Schrijnend dat bijv. Spanjaarden en Italianen nauwelijks nog onder een eigen vlag kunnen rijden. Mooie wielerploegen van weleer zijn niet meer.

west 26 april 2018 om 13:38

Hebben ze het testament van Rihs al geopend?

trickstuff 26 april 2018 om 14:34

Zwitserse fabrikant, Amerikaanse ploeg

Djoop 26 april 2018 om 17:20

Ja, ASO heeft alles dat oplevert onder zijn vleugels en de rest mag sprokkelen voor startgelden. Dus ik hoop dat Prudhomme & co meelezen, want het huidige model waarbij ploegen volledig afhankelijk zijn van sponsor gelden gaat uiteindelijk ook ten koste van de >200 mln die zij jaarlijks aan winst binnen harken. Daar staat vooralsnog 0 aan investeringen tegenover.

Fast Freddy 26 april 2018 om 18:56

Porte naar Mitchelton?

xistnc 26 april 2018 om 19:36
Quote:
Het tijdstip waarop alles afgerond kan worden, zal nog wel enkele tijd in beslag nemen

Vermoedelijk zal dat tijdstip zelf weinig tijd in beslag nemen. Het kan wél nog even duren voor het zo ver is.

Headlines

Materiaalzone

Populair