Van Avermaet geeft BMC de tijd om nieuwe sponsor te vinden

Door Koen Middendorp, zaterdag 10 maart 2018 om 11:59

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet geeft het management van BMC ruim de tijd om een nieuwe sponsor te vinden. Dit bevestigde de Olympisch kampioen na afloop van de derde etappe van Tirreno-Adriatico aan Cyclingnews.

Eind vorig jaar werd bekend dat de toekomst van BMC onzeker is na dit seizoen. Andy Rihs – die sinds de oprichting van de ploeg in 2007 als suikeroom verantwoordelijk is voor een groot deel van het budget – zou zich na 2018 willen terugtrekken als geldschieter. Cyclingnews meldt dat het management druk bezig is om een nieuwe sponsor te vinden, ondanks het feit dat er binnen het team geluiden zijn dat men over genoeg fondsen zou beschikken om in 2019 verder te gaan, zij het met een lager budget.

De vraag is echter hoelang teammanager Jim Ochowicz zijn renners aan boord kan houden. Eerder gaf Richie Porte al aan de ploeg tot 1 mei de tijd te geven om met een nieuwe geldschieter op de proppen te komen. De Australiër geeft de voorkeur aan een langer verblijf bij BMC. De ronderenner liet echter ook weten dat hij een clausule in zijn contract heeft staan, wat hem in staat stelt om na 1 mei te praten met andere ploegen.

Van Avermaet toont loyaliteit: “Ik stel geen deadline”
Van Avermaet is na Porte de tweede blikvanger die zich duidelijk uitspreekt over zijn toekomst. De Belg laat weten dat hij bereid is om tot het najaar te wachten op groen licht van de ploeg. “Ik maak al acht jaar onderdeel uit van dit team. Een langer verblijf bij de ploeg is dan ook mijn eerste prioriteit. Ik luister uiteraard naar andere aanbiedingen, maar ik ga alleen met ploegen praten als blijkt dat ze er bij BMC niet in slagen om een sponsor te vinden.”

De klassiekerspecialist verbindt hiermee duidelijk zijn lot aan de ploeg waarmee hij de laatste jaren grote successen heeft mogen vieren. “Ik stel geen deadline. Ik geef het team de tijd om een nieuwe geldschieter te vinden. Het mag zelfs duren tot augustus; het maakt me niet uit. Ik wil geen druk leggen op de ploeg. Mijn loyaliteit ligt bij BMC. Zij hebben me de laatste acht seizoenen betaald.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties