Porte stelt BMC ultimatum voor vinden nieuwe sponsor

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 om 11:15

foto: Sirotti

Richie Porte heeft zijn ploeg BMC tot 1 mei de tijd gegeven om een nieuwe sponsor te vinden. Anders gaat hij op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat bevestigde de 33-jarige Australiër aan Cyclingnews.

Porte is momenteel in Portugal waar hij vandaag aan de start staat van de Volta ao Algarve. Hij onthulde dat hij een clausule in zijn contract heeft dat hij vanaf 1 mei met andere ploegen mag spreken, hoewel hij hoopt dat BMC doorgaat na dit seizoen – wat hem betreft ‘het beste scenario’. ‘Blijven’ heeft zijn voorkeur.

De onzekerheid over zijn toekomst en die van het team maken hem echter extra gemotiveerd voor zijn hoofddoelen dit jaar. “Om eerlijk te zijn is het meer een motivatie. Ik ben er vrij zeker van – ook als deze ploeg niet verdergaat komend jaar – dat ik komend jaar ergens onderdak heb.”

“Het is niet ideaal maar we hebben goede sponsors, hopelijk staat bij die bedrijven iemand op. Ik denk dat Andy Rihs zoveel voor deze ploeg en de sport heeft gedaan, dat het zonde zou zijn om BMC op deze manier te zien eindigen. Ik denk dat we volgend jaar nog steeds een team hebben”, aldus Porte.

Onzeker
Eerder werd al bekend dat de toekomst van BMC onzeker is. Geldschieter Andy Rihs, sinds de oprichting van de ploeg in 2007 verantwoordelijk voor een groot deel van het budget, zou na 2018 willen stoppen met het sponsoren van de WorldTour-formatie, maar Cyclingnews meldt dat Rihs daarover op dit moment nog geen beslissing heeft genomen.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties