Vermeulen nog steeds op zoek naar ploeg voor 2018

Door Ties Wijntjes, woensdag 6 december 2017 om 17:59

foto: Marcel Koch (archief)

In september kreeg Alexey Vermeulen te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden bij LottoNL-Jumbo. In gesprek met Cyclingnews vertelt hij dat het contact met de ploeg al een tijdje minder goed verliep. “Ik moest steeds meer tussen de regels lezen.”


De 22-jarige Amerikaan vertelt dat vanaf eind juli het contact beetje bij beetje slechter werd. Tot op dat moment zag het ernaar uit dat alles in orde was. “Er was op dat moment nog groen licht, zo leek het althans. Er was niks negatiefs maar het werd gewoon minder. Dan blijf je geloven dat ze nog even wachten met een nieuw contract. Het ergste vond ik dat de reden drie of vier keer veranderde tot ik uitsluitsel kreeg”, legt hij uit.

Desondanks kijkt hij met tevredenheid terug op de kansen die hij bij de geel-zwarte brigade heeft gekregen. Zo heeft hij met verschillende koersen in de WorldTour kennis kunnen maken. “Ik heb veel in de WorldTour gekoerst. Ik besprak vaak met de ploegleiding dat ik daar enorm van genoot. Ik was echt tevreden met mijn laatste jaren bij Lotto. Neem de Dauphiné, ik had in etappe drie (gewonnen door Koen Bouwman, red.) misschien derde kunnen worden maar in plaats daarvan koerste ik voor de ploeg. Ik denk dat ik me volwassen heb getoond voor mijn leeftijd. Dat hoorde ik ook gelijk van de ploegleider.”

Motivatieproblemen
Nadat Vermeulen te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd zou worden had hij een tijdje last van motivatieproblemen. “Ik voelde me verraden door het wielrennen. Ik had echt een gevoel dat ik niet door wilde gaan. Gelukkig had ik mensen en bepaalde dingen om me heen die me weer motiveerden. Zoals het feit dat ik onverwacht het WK op de weg mocht rijden”, vertelt hij.

Zijn liefde en motivatie voor het wielrennen keerden weer terug en ondertussen is hij druk op zoek naar een nieuw team voor 2018. Op dit moment is hij in gesprek met een paar ploegen. “Ik zoek een team met een programma dat bij mij past. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ik denk wel dat er een ploeg is voor mij. Het enige wat ik zeker weet is dat het anders gaat worden dan de afgelopen vijf jaar.”

18 Reacties

assen 6 december 2017 om 18:04

Hoop dat ie alsnog een ploeg vindt. De renner is te jong en te goed om vaarwel te zeggen tegen het wielrennen. :-(

kelderfan 6 december 2017 om 18:10

Volgens ’t artikel heeft hij wel een contact, maar denkelijk niet op WT-niveau. Hopelijk komen of Rally of Hagens Berman Axeon nog met een contract voor hem; anders wordt ’t moeilijk.

Wielerfan1987 6 december 2017 om 18:10

Hij verdiend het om op zijn minst een herstart te maken bij een continentale of pro continentale ploeg

fustviking 6 december 2017 om 18:12

gejank van een sneeuwvlokje

west 6 december 2017 om 18:14

Kon er toendertijd ook niet de vinger op leggen waarom ze nou precies Vermeulen haalden… Hopelijk krijgt hij een tweede kans.

xistnc 6 december 2017 om 18:32

Een 3e plek op het NK en zijn rol bij de ritzege van Bouwman geven zijn jaar een beetje kleur. Hij zal vooral in dienst hebben gereden, maar zelfs dan moet je af en toe je kansen afdwingen. Een paar plaatsen tussen de 12 en de 20 in kleinere koersen is dan erg karig. Bij een aflopend contract en een krimpend peloton ben je dan het bokje.

gardeyn 6 december 2017 om 18:40

@kelderfan: waar lees je dat hij een contract heeft? Dat staat niet in het artikel op cyclingnews.

Erg jammer voor Vermeulen, maar schijnbaar te weinig progressie.

Plavka 6 december 2017 om 19:17

Won 3 jaar geleden met zware overmacht het bergcriterium hier, meer dan 3 minuten voorsprong en bij 35 graden. Begrijp niet goed waarom er zo weinig uitgekomen is bij hem. Jammer.

Jungle Man 6 december 2017 om 19:22

Conclusie 1: Vermeulen komt tekort om bij Tlj te rijden.
Conclusie 2: tlj communiceert niet open

Nils96 6 december 2017 om 19:49

Niet iets voor United Health Care? Volgens PCS hebben die pas 15 renners voor 2018.

west 6 december 2017 om 19:55

@gadeyn
contact, zonder r

t731 6 december 2017 om 20:54

Had toch wel verwacht dat Vaughters hem op zou pikken.

Stenalic 6 december 2017 om 21:13

Typisch voor TLJ, niet de eerste keer dat er slecht gecommuniceerd wordt. Niettemin is ie wat te licht voor de WT.

Scott Sunderland 6 december 2017 om 21:31

Dat hij niet mag blijven bij TLJ in de WT is op zich wel te begrijpen. Vreemder vind ik het dat geen enkele continentale ploeg hem heeft binnengehaald. Zo slecht is hij ook weer niet. Ik heb geen idee wat voor jongen het is in de omgang. Zou dat een rol spelen ?

rahimns 6 december 2017 om 23:14

@stenalic hier hoor je het wel van 1 kant… maar wat wel eerder is gezegd, een renner met een aflopend contract heeft nooit zekerheid. Daarnaast werden de ploegen eind juni ook geconfronteerd met het nieuws dat ze een renner minder mochten opstellen in WT koersen dus hebben ze ook op daarna eventuele verlengingen moeten stopzetten. Daar heeft Plugge al eerder voor gewaarschuwd.

Cadellie 7 december 2017 om 08:27

Cannondale is toch een mooie ploeg voor hem?

hartstikkebedankt 7 december 2017 om 09:35

Een van de Amerikaanse PCT ploegen moet toch nog wel een contractje voor deze man kunnen maken, zo slecht is hij ook niet

BenderBeach 7 december 2017 om 20:53

Logisch komt gwn tekort

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.