Vermeersch: “Van der Poel zorgde dat niveau hele ploeg omhoogging”

vrijdag 1 november 2019 om 12:35
Vermeersch: “Van der Poel zorgde dat niveau hele ploeg omhoogging”

Vermeersch werkt voor Van der Poel in de Amstel Gold Race - foto: Cor Vos

Corendon-Circus deed tot het laatste moment mee om de bovenste twee plekken in de UCI-ranking voor ProContinentale ploegen. Dat kwam door de uitstekende prestaties van Mathieu van der Poel, maar ook zijn ploeggenoten pakten veel punten. “Ik denk dat we als ploeg zijnde de wielervolgers ook wel hebben verbaasd”, zegt Gianni Vermeersch.

Volgens Vermeersch speelt Van der Poel een grote rol in de selectie die het publiek enigszins verbaasde. “Dat is de verdienste van Mathieu, aangezien hij zo superieur is. We hebben iemand die van zijn kansen zo’n 75 procent afmaakt. Daardoor kun je als helper nog net een extra inspanning leveren”, zegt Vermeersch tegen WielerRevue. “Mathieu zorgde ervoor dat het niveau van de gehele ploeg omhoogging. Daarnaast wordt de sfeer bevorderd door zijn goede resultaten.”

Ook good old Stijn Devolder merkte dat Van der Poel zijn rol als kopman serieus nam. “Hij gaat door het vuur voor alle renners in de ploeg en dat maakt elke overwinning nog specialer”, zegt Devolder. “Corendon-Circus is een vriendenteam en daarom kunnen de helpers nog een procentje extra geven. Mathieu is heel dankbaar voor het werk dat wij leveren en benadrukt dat ook als hij een keer niet gewonnen heeft. Heel de ploeg trekt zich op aan zijn prestaties.”

Devolder: “Zelf koersen winnen blijft nog mooier”
“Of Mathieu me nog weleens verrast? Ja en nee”, aldus de inmiddels 40-jarige Belg. “Ik wist wel al dat hij van grote klasse is, maar dat hij direct drie grote koersen wist te winnen was wel verrassend voor me.” Mede daardoor eindigde Corendon-Circus als derde ProContinentale ploeg over het jaar 2019. Alleen Total Direct Energie en Wanty-Gobert scoorden meer UCI-punten.

Dat Devolder als tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen in dienst reed van Van der Poel, vond hij alleen maar mooi. “Ik heb totaal geen moeite met die knechtenrol. Als je ziet dat je zelf niet meer kunt winnen, dan pak je zo’n knechtenrol met beide handen aan”, geeft hij toe. “Toch blijft de periode bij Quick Step de mooiste periode van mijn carrière. Zelf koersen winnen blijft nog mooier dan iemand anders aan de zege helpen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Scibby 1 november 2019 om 12:56

Met van der Poel is het niveau van het hele professionele wielrennen omhoog gegaan.

tendam 1 november 2019 om 13:10

Dat lijkt me wat overdreven, wie is er beter geworden door VDP? Ja, Wout van Aert.

Romāns Vainšteins 1 november 2019 om 14:12

Die wereldvrede is slechts een kwestie van een gaatje in zijn agenda.

jan jansen 2 november 2019 om 08:53

Zelfs RV is beter gaan schrijven door de prestaties van Matje.

HSV 1 november 2019 om 13:03

Heb vanaf 't eerste begin van 't seizoen alles gevolgd wat corendoncircus reed en het was een hecht blok waarin Dries de Bondt, Jimmy Janssens en Otto Vergaerde ook heel belangrijk waren. Jonas Rickaert had paar keer blessures maar is zeker ook belangrijk, niet in 't minst voor Merlier. Ben wel benieuwd wat de ploeg gaat doen met de nog niet verlengde contracten. En ook of allerlei geruchten over nwe renners waar zullen blijken. Kan Nico niet es gaan interviewen daar? Zelf laat corendon erg weinig los..

Chaba 1 november 2019 om 13:06

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Smuckinho 1 november 2019 om 13:59

“Als ploeg zijnde” is een contaminatie.

assen 1 november 2019 om 14:19

Is dat zo? Mmm, nooit gedacht.

josi 1 november 2019 om 16:08

Ja, het is wel zo, maar ik denk dat Gianni er niet echt mee zit.

assen 1 november 2019 om 14:20

Dit jaar Corendon eerste?

Franco Ballerini 1 november 2019 om 14:47

Devolder 40 al weer, wat vliegt de tijd. Een zeer goed seizoen. Hopelijk gaat hij nog een paar jaartjes door.

Mellon Collie 2 november 2019 om 08:56

leukste ploeg van het peleton.

Headlines

Materiaalzone

Populair