Verdeeldheid binnen Sky over aanblijven Brailsford

Verdeeldheid binnen Sky over aanblijven Brailsford

Froome blijft stil na steunbetuigingen andere renners - foto: Sirotti

dinsdag 7 maart 2017 om 09:30

Maandagavond vond er een waar charmeoffensief plaats van verschillende Sky-renners aan het adres van hun teammanager Sir David Brailsford. Chris Froome deed er niet aan mee; hij dineerde met een bekende in Zuid-Afrika. Volgens Cyclingnews zijn er meerdere renners die anders over Brailsford denken.

Aftreden
Het Engelstalige medium baseert zich op een anonieme bron, maar geeft wel prijs dat dit om een renner van Sky gaat. Volgens de coureur hebben meerdere renners de discussie gevoerd over het mogelijke aftreden van Brailsford. “Er is twijfel over de impact die deze situatie heeft op het huidige seizoen en de afleiding die het teweegbrengt bij Brailsford en de andere staf. […] Voor een team dat zo gefocust is op de details, begint dat door de vingers te glippen omdat de aandacht van mensen elders ligt.”

Brailsford ligt deze winter onder vuur vanwege het mysterieuze pakketje dat afgeleverd is aan het adres van Sir Bradley Wiggins, toenmalig kopman van Sky. Het onderzoek naar het pakketje loopt nog altijd. Naar aanleiding van het bericht van Cyclingnews, zouden Brailsford en het management de renners hebben opgeroepen om openbaar hun steun voor Brailsford uit te spreken. Volgens een anonieme bron van de Daily Mail moesten de coureurs het doen, anders ‘was de ploeg ten einde’.

Onder aanvoering van Geraint Thomas plaatste een groot aantal – vooral Britse – renners een steunbericht op Twitter, waaronder ook de Nederlanders Wout Poels en Danny van Poppel. Opvallende afwezige was dus Froome, die zich eerder al distantieerde van de controverse rondom Sky. Naast de drievoudig winnaar van de Tour de France bleef het op Twitter ook stil bij onder meer Sergio Luis Henao, Beñat Intxausti, Christian Knees, Mikel Landa en Ian Stannard.

Update 09.30
Inmiddels heeft ook de hierboven genoemde Henao de tweet van Thomas gedeeld.

Dit artikel delen:

33 Reacties

Baukema Tomoulin 7 maart 2017 om 09:12

Dit bericht heeft voor mij het journalistieke niveau van de story, Privé & shownieuws. Kan WF waarschijnlijk ook niks aan doen, maar inhoudelijk is het allerminst…

achterhoeker 7 maart 2017 om 09:19

Oei ! Als je het nodig hebt dat mensen hun steun voor je uitspreken dan is het voorbij…
Denk dat ie stilletjes verdwijnt…dat Froome zich hierbuiten houdt zegt genoeg

dark-knight 7 maart 2017 om 09:22

Nuja, onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar om nu 100% achter hem te gaan staan? Dan zet je toch echt je principes opzij…

fvtende 7 maart 2017 om 09:23

Dit is toch bizar. Ik had vanmorgen deze titel voorbij zien komen op nu.nl “Renners team Sky willen af van omstreden baas Brailsford”

http://www.nu.nl/wielrennen/4518813/renners-team-sky-willen-af-van-omstreden-baas-brailsford.html?redirect=1

Gaat dit weer gerekt worden tot daags voor de tourstart?

SteadyEddy 7 maart 2017 om 09:27

Op RTL Teletext (pagina 602) staat juist dat de renners van Brailsford afwillen en dat zijn laatste dagen bij Sky geteld zijn.

teunster 7 maart 2017 om 09:31

Baukema Tomoulin, daarin geef ik je deels gelijk, maar het verschil met de Story en Privé vind ik dat Sky zelf een onwaarschijnlijk rookgordijn heeft opgehangen. Door daar niets of in ieder geval heel weinig aan te doen, creëer je deze onrust. Door vanaf de oprichting van het team transparantie en eerlijkheid te roepen van de daken word je ook misschien met een nauwer lintje gemeten t.o.v. een Astana bijvoorbeeld. Misschien niet helemaal eerlijk, maar zo werkt het. Als ik hier aan jullie 1000 euro beloof (bij deze) dan zal het niet de ophef geven als dat Rutte dat doet. Hoge bomen vangen veel wind.
Ook dit charmeoffensief vind ik onderdeel uitmaken van het rookgordijn. Maar het ligt er onderhand zo dik bovenop dat het lachwekkend wordt. Welke rol Froome heeft gespeeld weet ik niet, en of hij clean is ook niet, maar hij toont in ieder geval wat meer body dan de rest (en dat zegt heel wat voor zo’n scharminkeltje van 40 kilo :) ).

teunster 7 maart 2017 om 09:33

SteadyEddy, het is een overbekend fenomeen dat je als sporter/trainer/coach/manager enorm moet oppassen op het moment dat men ‘100% vertrouwen’ in je uitspreken. Dit duurt geen week meer denk ik! Het enige wat hem nog in de weg staat is zijn ego vermoed ik.

Magikdatzeggen 7 maart 2017 om 09:36

Als het bestuur van een voetbalclub het nodig vindt om aan te geven dat men achter de trainer staat, dan is die trainer meestal de volgende week ontslagen…

Wheely 7 maart 2017 om 09:38

Twitter zou echt verboden moeten worden, de manier waarop de media supergeil van elke tweet nieuws probeert te maken is lachwekkend.

fvtende 7 maart 2017 om 09:39

Ik vraag mij ineens af of het vaker voor is gekomen dat er teammanager gedurende het seizoen weg gingen/moesten.

Eigenlijk kom ik nu alleen tot TVM en er zijn wel gekke dingen geweest rondom Tinkov en het management (maar daar lag het ook wel aan de eigenaar)

SteadyEddy 7 maart 2017 om 09:40

Teunster, dat is waar inderdaad ha ha. De kans lijkt groot dat hij april niet gaat halen.

achtpuntzes 7 maart 2017 om 09:45

ik lees ook dat de ploegarts in 2011 een hoeveelheid van het verboden testosteron besteld had. maar volgens SKY was het een foutieve bestelling en zou het teruggestuurd zijn. de ‘het was voor het personeel’ smoes was al gebruikt, dus dan dit.

HoofdIsVrij 7 maart 2017 om 10:00

Ach, zo lang Henao Paris-Nice wint is er qua resultaten niks aan de han.

TheBFG 7 maart 2017 om 10:07

Prettig dat dit eens niet allemaal in de week voor de Tour start gebeurd. Frisse wind :-)

raleigh 7 maart 2017 om 10:08

Er is altijd geroemd over de ‘wetenschappelijke’ begeleiding door Sky. Feitelijk komt het er nog steeds op neer wie het beste om weet te gaan met het grijze gebied en te foefelen de winnaars zijn.

Ik vertrouw Sky voor geen meter en dat is niet alleen van dit jaar. De performance nam US Postal achtige proporties aan.

En dan niet alleen op de weg maar ook zeker op de baan; onwaarschijnlijke prestaties, terwijl de Britten 10-15 jaar geleden nog geen deuk in een pakje boter reden.

Kortom, the Sky isn’t the limit anymore.

Kingstown 7 maart 2017 om 10:16

Beetje sektarisch zoals die renners elkaar natweeten. Daar zie je duidelijk een gebrek aan persoonlijkheid.

NDI22 7 maart 2017 om 10:35

Begin van het eind. Sponsoren zijn allergisch voor negatief nieuws en bijbehorende associatie. En het stopt voorlopig niet; naast het onderzoek van de Britse regering is er nog voldoende voor journalisten om op te graven.

robotour 7 maart 2017 om 10:35

Als je je als werknemer niet loyaal verbindt met je werkgever is het logische gevolg einde oefening. Helaas is dat hier ook voor de wielrenners het geval en dan moet je als persoon wel heel sterk zijn om tegen een opdracht van je werkgever in te gaan.
Enfin: het management van SKY moet dit ook niet op het bordje van de renners neer leggen, maar zelf een krachtig besluit nemen om deze soap af te sluiten, zodat we weer gewoon verder kunnen koersen.

Spinergy 7 maart 2017 om 10:45

puffertje op de fiets, extreme astma, fiets kilogram zwaarder, personeel met chronische ontstekingen, verkeerde medicijnbestellingen, slechte logistiek, dwangmatig getwitter, gemiste tests… trek zelf de conclusie uit dit topje van de ijsberg…
grootste nieuws vind ik overigens dat Froome kennelijk iets heeft gegeten..

Jungle Man 7 maart 2017 om 10:46

Bij al dat getwitter gaat door mijn hoofd: “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”

Plaggie 7 maart 2017 om 10:57

Kingstown+1

TomDJ 7 maart 2017 om 11:15

Ah, Froome volgend jaar vrij? Wat voor Lotto-Jumbo? :-)
Goed dat Froome achter zijn mening staat (vooralsnog).

Mathieu Moller 7 maart 2017 om 11:25

Froome gaf een paar maanden terug nog aan nergens anders te willen rijden dan bij Sky. Ik vraag me af of hij daar nog achter staat, zolang Brailsford aanblijft.

klootje kriekeljon 7 maart 2017 om 11:56

Gisteren al gelezen, oud en herkauwd.

Jacco van Stierop 7 maart 2017 om 12:05

En als Sir Dave weg is buitelen diezelfde rennertjes over elkaar heen om te twitteren er erg naar uit te zien om samen te werken met het nieuwe opperhoofd en wat voor geweldige ‘uitdaging’ het is om weer tot nieuwe hoogtepunten te komen.

Het is lastig, zo niet onmogelijk, geworden het podium enigszins in stijl te verlaten maar onderneem in ieder geval een poging daartoe. Dit is zowel treurig als lachwekkend.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone