Froome distantieert zich van controverse rond Sky

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 om 09:46

Foto: Sirotti

Chris Froome hield vrijdag een persconferentie in Monaco voordat hij naar Australië vertrok voor het begin van zijn wielerseizoen. De drievoudig Tourwinnaar kreeg daarin een hoop vragen op zich afgevuurd over de controverse rond Bradley Wiggins en Sky, maar de kopman van de ploeg distantieerde zich zo veel mogelijk van de situatie.

“Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen”, antwoordde Froome volgens The Guardian, toen hem gevraagd werd of ploegbaas Dave Brailsford nog steeds geloofwaardig is. De 31-jarige Brit heeft Brailsford ook niet zelf aangesproken over zijn gesprek met de parlementscommissie die onderzoek doet naar Sky. “Dit is niet iets waar ik vragen over stel”, aldus Froome. “Ik ben meer gefocust op mijn training. Dave heeft zelf publiekelijk toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt. Als je kijkt naar wat Dave heeft gedaan, de ploeg die hij heeft gevormd, dan denk ik dat we een geweldige groep mannen hebben met de juiste normen en waarden.”

Froome bevestigde vrijdag dat hij ook zelf wel eens Fluimicil heeft gebruikt tijdens zijn periode bij Barloworld. Dit middel zou volgens Brailsford in het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins hebben gezeten. Froome kreeg het product destijds via injectie, toen de no needle policy nog niet bestond.

Ook bevestigde Froome dat hij in 2015 een attest heeft geweigerd tijdens de slotweek van de Tour de France. “Het voelde toen moreel gezien niet goed”, verklaarde Froome. De Brit kreeg in 2013 en 2014 wél toestemming om de verboden steroïde prednisolon te gebruiken tegen verkoudheid.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties