Vandaag rijdt het peloton over het WK-parcours

vrijdag 3 mei 2019 om 09:12
Vandaag rijdt het peloton over het WK-parcours

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Tour de Yorkshire trekt vandaag na 75 kilometer over het WK-parcours van Harrogate, waar op zondag 29 september de opvolger van Alejandro Valverde wordt gekroond. “Ik rij het parcours liever in koersvorm”, zo laat Greg Van Avermaet weten, een van de deelnemers aan de Tour de Yorkshire.

Eind september zullen de heren profs zeven keer de 14 kilometer lange omloop moeten afwerken. De totale afstand van de wegwedstrijd bedraagt – met aanloop – 285 kilometer. Van Avermaet – een van de beoogde kopmannen van bondscoach Rik Verbrugghe – krijgt vandaag de kans om het parcours tot in detail te verkennen.

“Om die reden ben ik ook gestart in Yorkshire”, zo laat de Olympisch kampioen weten. “Ik rij het parcours liever bij de juiste snelheid en in koersvorm, dan dat ik later nog eens moet terugkomen om de boel te verkennen.” Eerder verkende een deel van de Italiaanse selectie al de omloop in Yorkshire.

Veeleisende koers
De Italianen waren unaniem in hun oordeel. “Het zal een veeleisende koers worden”, aldus Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol. “Het doet me wat denken aan een voorjaarsklassieker.” Zijn landgenoot Sonny Colbrelli vult aan. “Het is geen parcours voor de pure sprinters. Er blijven in de finale misschien maar tien tot vijftien renners over. Het is zeer selectief.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 3 mei 2019 om 09:58

Het parcours vandaag tot in detail verkennen? Terwijl je er in de buik van het peloton overheen boemelt?

0
Arry1337 3 mei 2019 om 10:00

Is die 15 km de volledige lus? En hoe komen ze bij 285 km na 7 keer 15? Hoe lang is de aanloopfase dan? Of is dit stuk van het WK-parcours slechts een deel van het rondje wat dan wordt gereden? Of mis ik iets? Ik vind het best onduidelijk allemaal

0
Zjoske 3 mei 2019 om 10:54

Ik weet niet of het artikel na je post is aangepast, maar eigenlijk staan al je vragen in het artikel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone