Bettiol over WK in Yorkshire: “Het zal een veeleisende koers worden”

dinsdag 23 april 2019 om 16:37
Bettiol over WK in Yorkshire: “Het zal een veeleisende koers worden”

foto: Cor Vos

Gisteren werd bekend dat een deel van de Italiaanse selectie al het WK-parcours in Yorkshire heeft verkend. Alberto Bettiol was een van de renners die met eigen ogen ging kijken. En de winnaar van de Ronde van Vlaanderen is duidelijk in zijn analyse. “Het zal een zware wedstrijd worden”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Bettiol verkende samen met Europees kampioen Matteo Trentin, Elia Viviani en Sonny Colbrelli de omloop. “Als je eenmaal de lokale ronde oprijdt, zijn er nog 98 kilometer te gaan. Je hebt dan al drie hellingen in de benen”, aldus de renner van EF Education First. “Het doet me wat denken aan een voorjaarsklassieker.”

“Het is dan ook belangrijk om telkens op je hoede te zijn en vooraan te zitten, om zodoende zoveel mogelijk energie te sparen. Het is zeker lastiger dan wat we in Bergen kregen voorgeschoteld”, doelt Bettiol op het WK van twee jaar geleden. “Het is echt een veeleisend parcours.”

“Geen parcours voor de pure sprinters”
“Het gaat de hele tijd op en af, waardoor je niet echt de kans krijgt om op adem te komen”, vult zijn landgenoot Viviani aan. “De laatste beklimming ligt op zeven kilometer van de streep. Het zal hoe dan ook een zwaar WK worden.” De grote vraag is: kan een pure sprinter als Viviani overleven?

Colbrelli denkt van niet. “Het is geen parcours voor de pure sprinters. Er blijven in de finale misschien maar tien tot vijftien renners over. Het is zeer selectief.” Bondscoach Cassani kan zich vinden in de woorden van Colbrelli. “Het is veel zwaarder dan verwacht. Het is niet echt geschikt voor de sprinters.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

madeinstars 23 april 2019 om 16:48

Veel gaat ook afhangen van het weer. Eind september in Yorkshire kan 't ook zomaar koud en nat zijn, dan wordt 't sowieso een slopende koers.

ivo001 23 april 2019 om 17:11

Lijkt me niet dat viviani hier een rol kan spelen.

Trentin, Colbrelli, Cimolai, Ulissi, Bettiol, Battaglin, Moschetti(?), De Marchi, Ballerini, Conti, Felline, Gasparotto,Moscon lijken me allemaal geschikter.

Marcel1112 23 april 2019 om 17:25

Mooi rijtje renners eigenlijk. Jammer dat het wielrennen in Italië veel minder leeft dan vroeger. Ik las ergens dat er net iets over één miljoen Italianen MSR hebben bekeken op de TV. Dat is wel erg weinig op een bevolking van ruim 60 miljoen. Vergelijk dat met de kijkcijfers van RVV bij onze zuiderburen.

Titaantje 23 april 2019 om 21:11

Nibali zal toch ook wel meegaan….

Marszzz 23 april 2019 om 17:42

Het zijn beetje magere tijden voor de Italianen net als voor de Spanjaarden. Na Valverde en Nibali zijn er leuke renners maar die zijn vooralsnog niet zo dominant als hun landgenoten 20 jaar geleden. Ze zullen het van het collectief moeten hebben. Dan is deze teambuildingsessie wel nuttig.

Gilberto 23 april 2019 om 19:17

Bedoel je in het algemeen of qua Ronde werk?
Ik zou toch op Formolo gaan letten. Onopvallend maar ik verwacht hem toch heel sterk in de Giro, en wie weet komende dagen..

Explorer 23 april 2019 om 18:13

Dit wordt er weer een voor peter Sagan. Voorjaar niet helemaal top, hij wil pieken in het najaar.

Gilberto 23 april 2019 om 19:16

Gewoon ideaal voor Mathieu. Hij zou wel gek wezen als hij deze kans niet probeert te pakken

Volg hier

Headlines

Materiaalzone