Van Dongen hoopt op doorstart Rabobank

Van Dongen hoopt op doorstart Rabobank

Foto: Marcel Koch

donderdag 31 december 2015 om 16:51

Arthur van Dongen kent vandaag zijn laatste werkdag bij Rabobank. Vanaf vrijdag staat hij onder contract bij Giant-Alpecin. De boerenleenbank trekt na 2016 echter de stekker uit de opleidingsploeg, waardoor het vertrek van sterkhouder Van Dongen extra zuur is.

Waar mogelijk helpen
“Het zou zeker voor het Nederlandse wielrennen heel jammer zijn wanneer dit team ophoudt te bestaan. Er wordt door meerdere mensen hard gewerkt om een doorstart mogelijk te maken”, vertelt Van Dongen in zijn afscheidsinterview bij de ploeg. “Op de huidige manier doorgaan, is niet reëel. Er staat een grote en zeer professionele organisatie. Het wordt moeilijk om die in deze omvang te handhaven, maar een doorstart behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Van Dongen houdt echter hoop op een doorstart voor het team. “Ik laat een sterk team van mensen achter. Een hecht ploegleiderscollectief met Grischa Niermann, Richard Groenendaal, Nico van Hest en Sierk-Jan de Haan. Plus een sterk team begeleidend personeel. Het zou jammer zijn als al die gebundelde kennis verloren gaat. Stuk voor stuk vakmensen en prachtige karakters. Waar nodig en mogelijk wil ik helpen het voortbestaan mogelijk te maken.”

Jaar later entree in de WorldTour
De nieuwe ploegleider van Giant-Alpecin zit in 2016 onder andere achter het stuur tijdens de Vuelta a España. Hij had zijn debuut in de WorldTour echter al kunnen maken, maar dat ging de mist in toen Rabobank zich eind 2012 terugtrok als geldschieter van de profploeg. “Na 2012 zouden nog twee seizoenen bij de opleidingsploeg volgen. Grischa Niermann inwerken, die voorbestemd was om mij op te volgen. En dan zou ik naar de profs overstappen. Maar het is uiteindelijk allemaal anders gelopen”, vertelt hij over een afspraak die hij destijds met Harold Knebel maakte.

Dit artikel delen:

3 Reacties

petoi 31 december 2015 om 17:37

Ben benieuwd wat het wordt de staf kan op zich zo ergens anders aan de slag denk ik. De Haan bij de vrouwen, Groenendaal in het veld en Niermann bij Lotto NL. Van Hest ken ik eigenlijk niet. Hopen dat deze mogelijk escapes ze niet gaan belemmeren om echt door te zetten om een nieuwe sponsor te vinden. (lees: staf gaat al te snel eieren voor zichzelf kiezen door elders te soliciteren.)

rahimns 31 december 2015 om 17:46

Laten we hopen dat er snel een nieuwe sponsor wordt gevonden, hopelijk blijft deze ploeg die toch een hoop talentvolle renners heeft afgeleverd voortbestaan.

Arema Pro Cycling Team 31 december 2015 om 20:32

WT ploegen zijn toch verplicht om een opleidingsploeg te hebben in de nieuwe UCI hervormingen? Kan Rabo mooi de opleidingsploeg van Giant-Alpecin worden!

Headlines

Materiaalzone

Populair