Van der Poel veegt Zeven van de tabellen

zaterdag 26 november 2016 om 16:03
Van der Poel veegt Zeven van de tabellen

Foto: Jos Kafoe

Mathieu van der Poel heeft in het Duitse Zeven zijn achtste seizoenszege gepakt. De jongeling kende een rampzalige openingsronde, maar reed vervolgens een zeer indrukwekkende cross. Uiteindelijk won de 21-jarige Nederlander met bijna twintig seconden voorsprong op zijn rivaal Wout van Aert.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Spaakbreuk Van der Poel
Op de snelle omloop in het Duitse Zeven was de start belangrijk. Dat had wereldkampioen Wout van Aert goed begrepen, want hij nam in samenwerking met Tom Meeusen de openingsronde voor zijn rekening. Rivaal Mathieu van der Poel liet zich wél verrassen en brak tot overmaat van ramp ook enkele spaken van zijn fiets. Na een ronde volgde hij in de twaalfde positie, al op meer dan 20 seconden van de kop.

Wout van Aert profiteert
Van Aert zag dat Van der Poel op achtervolgen aangewezen was en wilde hem uiteraard niet zomaar laten terugkeren. De jonge wereldkampioen legde een zeer hoog tempo op en kwam ondanks het weerwerk van Tom Meeusen na twintig minuten alleen aan de leiding. Net op dat moment kreeg Van der Poel vrije baan bij de achtervolgers, maar zijn achterstand bedroeg wel nog steeds 18 seconden.

Van der Poel domineert in tweede helft
In twee ronden tijd dichtte een indrukwekkende Nederlands kampioen de kloof op leider Van Aert. Halfweg kregen we zo twee leiders, maar Van der Poel had geen zin in een samenwerking met zijn opponent. De jongste van de Van der Poel-broers snelde meteen naar de leiding en daar had Van Aert geen antwoord op.

In de tweede wedstrijdhelft reed Van der Poel seconde per seconde weg van de wereldkampioen, die nog bedreigd werd door een slecht gestarte Kevin Pauwels. De renner van Marlux-Napoleon Games kwam in het slotkwartier nog sterk opzetten, maar moest zich alsnog tevreden stellen met plek drie. Mooi detail voor het thuispubliek: Marcel Meisen rondde de top 10.

Wereldbeker veldrijden 2016-2017
Uitslag manche 4: flag-de Zeven

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea Lions)
5. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-de Marcel Meisen (Steylaerts-Verona)

Dit artikel delen:

58 Reacties

Mooie_Mario 26 november 2016 om 16:08

Het leek wel alsof Mathieu graag iedereen wilde inhalen, wat een race!

0
Purito 26 november 2016 om 16:09

Het was een paar weken geleden Mathieu en Wout, en dan een hele tijd niks.

Het is nu Mathieu en dan een hele tijd niks. Wout wordt op alle vlakken weggereden.

Pauwels ook zeer sterk! Beste race van het seizoen voor hem.

0
Mooie_Mario 26 november 2016 om 16:12

Hij werd in de eerste ronde geraakt in zijn achterwiel waardoor hij een paar spaken miste en niet goed kon schakelen. Na een fietswissel wist hij weer terug te komen en rijdt daarna met macht naar en over Wout heen.

0
ChefSpijker 26 november 2016 om 16:20

Joris Nieuwenhuis ook wel het vermelden waard, rijdt echt een geweldig seizoen tot dusver. Bij de beloften gewonnen en Iserbyt op 20 tellen 2e. Een Jens Dekker op p8 (ook erg knap met z’n 18 jaar) zat nog dichter bij Iserbyt dan Iserbyt bij Nieuwenhuis.

0
Joachim 26 november 2016 om 16:23

Wereldklasse van Van der Poel! Van Aert zal toch met twijfels zitten.

Een pluim voor Meeusen ook, moedig hoe hij telkens gretig start en zich daarna vastbijt in het wiel van de toppers, hoewel die keer op keer te snel rijden voor hem. Pauwels ook sterk, maar de andere twee steken er helaas zoveel bovenuit dat ook een goede Pauwels zo goed als kansloos is voor de zege.

0
Wheely 26 november 2016 om 16:33

Mooie prestatie!

0
tendam 26 november 2016 om 16:38

Van Aert zal blij zijn, geen kettingproblemen dit keer ;)

Het lijkt de laatste weken wel of de verhoudingen van bij de beloften zijn hersteld, Van der Poel is een klasse beter.

0
schipperaar 26 november 2016 om 16:50

Mathieu’s motor is duidelijk nog aan het groeien, oogt zo ontsnappend en heeft altijd nog een extra pijl op zijn boog. Schoonvader kon welneens gelijk krijgen als ie de overstap maakt, hoeft de cross niet te laten schieten, gaat best samen.

0
HoofdIsVrij 26 november 2016 om 17:32

Straffe remonte. En verder eens met ChefSpijker. Hopelijk kan Nieuwenhuis deze potentie doorzetten bij de profs.

0
Taurus 26 november 2016 om 17:36

Erg bijzonder dat VdP deze groei ten opzichte van Van Aert doormaakt. Van Aert leek hem de afgelopen jaren bij te halen en voorbij te steken. Ondanks meervoudige knie-problemen heeft VdP toch forse stappen gemaakt. Zou hij nog naar huis zijn gefietst na de wedstrijd?

0
F e r o x 26 november 2016 om 17:51

Staat momenteel echt geen maat op Van der Poel. Van Aert lijkt geen versnelling in de benen te hebben. Benieuwd naar Spa wanneer het opnieuw een loodzware modder editie zou worden.

0
Tuubke 26 november 2016 om 17:54

VdP wint momenteel waar en hoe hij wil (OK, de Koppenbergcross even niet). Nu hopen dat het ook zo gaat bij het WK, dan kan hij nog mooi een seizoen in die regenboogtrui rondrijden voor hij overstapt naar de weg.

0
MME 26 november 2016 om 17:55

Van der Poel heel sterk, kan natuurlijk hier echt zijn techniek kwijt. Daarnaast wel een redelijk parcours. Mooi om te zien dat er buiten Belgie ook koersen zijn.

Corne van Kessel ook heel goed!

0
Doordrijver 26 november 2016 om 18:00

Hij is gewoon de betere en dat zeg ik als Belgje. Ik ben zot op hem. Veel Vlamingen kunnen het helaas niet pruimen.

0
marehoek 26 november 2016 om 18:03

Wat een klasbak, hij leek veel op Max Verstappen in Brazilië, maar dit was
nog indrukwekkender , zeg maar groots.
Mathieu is de toekomst voor Nederland.
Het is te hopen dat hij niet te lang blijft crossen, want op de weg zal hij nog veel indrukwekkender prestaties verrichten.

0
Fast Freddy 26 november 2016 om 18:04

VdP heeft de inhaalrace van Max gezien en dacht, dat kan ik beter; ik win em ook gewoon.
Wat een baas. Zoals hij op snelheid en techniek bij een spartelende v Aert wegreed was wel heel straf.

0
LutsenkoFan 26 november 2016 om 18:19

@marehoek

lol

0
vlek 26 november 2016 om 18:42

Het valt te hopen dat Van Aert de komende maanden nog een stap kan zetten, want met dit niveauverschil zit er totaal geen spanning in de wedstrijd.

0
assen 26 november 2016 om 18:53

Mannen als Sagan kijken angstvallig elk weekend met een schuin oog naar het veldrijden, en maken schietgebedjes in de hoop dat MvdP blijft crossen in de modder… Want als MvdP de overstap maakt naar het wegwielrennen kunnen mannen als Sagan wel opdoeken… Of allemaal gaan veldrijden. ;-)

0
jp.vanoosterhout 26 november 2016 om 19:17

assen,denk jij dat sagan bang is van van der poel,ik vrees dat hij op de weg veel zal tegenvallen,al hoop ik wel dat hij een heel goede wegrenner word..en een aanwinst word voor de nederlandse delegatie met dumoulin,gesink,poels,mollema,kruiswijk,maar om hem nu met ene sagan te vergelijken is natuurlijk onzin…kijk even naar zijn erelijst zou ik zeggen .dan weet je dat dat heel hoog gegrepen is !!!

0
delgado 26 november 2016 om 19:17

Indrukwekkend van Poeltje. Vandaag was het een VDP-parcours, dus niet verrassend dat hij wint, maar desondanks was het verschil echt wel groot. De laatste weken is ie zonder discussie buitencategorie. Maar het kan snel keren. Bij Van Aert kunnen er duidelijk nog wel een paar procentjes bij. Is Mathieu vervolgens maar 99,5%, dan is het weer aan Wout.

0
jp.vanoosterhout 26 november 2016 om 19:26

sagan had met zijn 22 jaar al een indrukwekkende erelijst !!!

0
schipperaar 26 november 2016 om 19:26

Lijkt completer dan Sagan dus vergelijken is niet nodig, zn vader liet zien dat weg en cross samen kunnen al was adri geen hoogvlieger in het gebirge. Zijn zoon lijkt explosiever door zijn waarschijnlijk geringe lengte.

0
ah-ja 26 november 2016 om 19:45

Toekomstig tourwinnaar, mark my words

0
TykkeThor 26 november 2016 om 19:49

Van der Poel is 1,87 hoor, dus van geringe lengte kun je niet spreken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone