Van der Poel veegt Zeven van de tabellen

zaterdag 26 november 2016 om 16:03
Van der Poel veegt Zeven van de tabellen

Foto: Jos Kafoe

Mathieu van der Poel heeft in het Duitse Zeven zijn achtste seizoenszege gepakt. De jongeling kende een rampzalige openingsronde, maar reed vervolgens een zeer indrukwekkende cross. Uiteindelijk won de 21-jarige Nederlander met bijna twintig seconden voorsprong op zijn rivaal Wout van Aert.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Spaakbreuk Van der Poel
Op de snelle omloop in het Duitse Zeven was de start belangrijk. Dat had wereldkampioen Wout van Aert goed begrepen, want hij nam in samenwerking met Tom Meeusen de openingsronde voor zijn rekening. Rivaal Mathieu van der Poel liet zich wél verrassen en brak tot overmaat van ramp ook enkele spaken van zijn fiets. Na een ronde volgde hij in de twaalfde positie, al op meer dan 20 seconden van de kop.

Wout van Aert profiteert
Van Aert zag dat Van der Poel op achtervolgen aangewezen was en wilde hem uiteraard niet zomaar laten terugkeren. De jonge wereldkampioen legde een zeer hoog tempo op en kwam ondanks het weerwerk van Tom Meeusen na twintig minuten alleen aan de leiding. Net op dat moment kreeg Van der Poel vrije baan bij de achtervolgers, maar zijn achterstand bedroeg wel nog steeds 18 seconden.

Van der Poel domineert in tweede helft
In twee ronden tijd dichtte een indrukwekkende Nederlands kampioen de kloof op leider Van Aert. Halfweg kregen we zo twee leiders, maar Van der Poel had geen zin in een samenwerking met zijn opponent. De jongste van de Van der Poel-broers snelde meteen naar de leiding en daar had Van Aert geen antwoord op.

In de tweede wedstrijdhelft reed Van der Poel seconde per seconde weg van de wereldkampioen, die nog bedreigd werd door een slecht gestarte Kevin Pauwels. De renner van Marlux-Napoleon Games kwam in het slotkwartier nog sterk opzetten, maar moest zich alsnog tevreden stellen met plek drie. Mooi detail voor het thuispubliek: Marcel Meisen rondde de top 10.

Wereldbeker veldrijden 2016-2017
Uitslag manche 4: flag-de Zeven

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea Lions)
5. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-de Marcel Meisen (Steylaerts-Verona)

Dit artikel delen:

58 Reacties

polke 26 november 2016 om 20:00

2018 zullen we het zien . Dan gaat voor goed de weg op . En ik denk naar Sky

0
tendam 26 november 2016 om 20:02

@polke
Zou goed kunnen hoor, maar wat moet zo’n jongen nou bij Sky? Ik zou dan eerder aan de ploeg-Lefevere denken, als die dan tenminste nog bestaat.

0
polke 26 november 2016 om 20:44

@ tendam Er is al een gesprek geweest met Servais knaven maar ik denk dat veel ploegen hem willen hebben en dat er een duur prijskaartje aanhangt . Ik dat van der poel een ronden renner word en wedstrijden zoals amstel en luik hem het beste ligt en dan lijkt SKY toch een goede keuzen

0
schipperaar 26 november 2016 om 20:48

Heb toch het idee dat het bij Sky gezelliger is dan bij koortsachtige Patriek, lachen doet presteren, geld zal niet de hoofdzaak zijn voor Mathieu.

0
Turtlehead 26 november 2016 om 21:07

sterk staaltje. Wout van Aert voor het WK dus ;)

0
delgado 26 november 2016 om 21:20

Kan me moeilijk inbeelden dat Mathieu gaat aarden bij Sky. Twee grotere uitersten zijn er binnen de wielrennerij niet momenteel. Mathieu is toch bij uitstek iemand die graag zijn eigen ding doet. Vorige week nog is daar zo’n typisch voorbeeld van, door ff met de fiets naar huis te rijden van Koksijde. Die jongen is gewoon een speelvogel die zich in de eerste plaats wil amuseren. Weet niet of hij in het keurslijf van Sky past, met al die uitgekiende trainingsschema’s, elke watt die geanalyseerd wordt,…

Maar goed, dat kan natuurlijk nog komen. Sagan is een beetje hetzelfde type, maar daar is het toch redelijk mee goed gekomen op de weg.

0
Taliesin 26 november 2016 om 21:55

Welke profploeg het gaat worden, dat is toch nu onmogelijk te zeggen of te speculeren.
Duidelijk is dat ie in elk geval dit jaar en volgend jaar nog veldrijden doet, en wellicht ook de winter van 2018/2019. Eind 2018 loopt blijkbaar zijn contract pas af, dus na dit jaar nog twee veldrit seizoenen, en ik ga er echt zoveel mogelijk van genieten. Als hij dan de weg op gaat, dan hoop ik dat ie t blijft combineren met t veldrijden. Het is oh zo moeilijk om erboven uit te steken in het zeer druk bezette ( en steeds beter wordende) prof peloton.

Maar dit is een mega talent, dat is duidelijk. Voorlopig maar even bij t veldrijden blijven hoor, nog erg jong.

Over de koers van vandaag, van Aert zal zich hier niet lekker over voelen. Zo’n achterstand voor van der Poel en hij rijdt het gewoon dicht, en vervolgens weet van Aert dat ie erover heen wil, dat ie moet opletten, en dan rijdt ie toch gewoon weg.

0
Wheely 26 november 2016 om 22:08

Sagan zal geen schrik hebben van VdP, die vindt dat alleen maar leuk als er iemand bij komt die wil koersen. Overigens leek Mathieu op de MTB wel wat beter, al zegt dat misschien niet zo veel…

0
schipperaar 26 november 2016 om 22:12

@delgado
Denk je dat Wiggins zich in een keurslijf liet persen, een trainingsschema volgen hoeft niet te betekenen dat je ingemetseld wordt, wie dat robot achtige steeds verzint is me een raadsel.
De koers controleren heeft geen bal met robots te maken, integendeel want robots kunnen moeilijk improviseren of anticiperen en ook door meer geld word je niet leper natuurlijk

0
maklukzat 26 november 2016 om 22:26

@schipperaar
Delgado heeft een prima analyse. Krijg de indruk dat de fantasie met jou een beetje op de loop gaat. Veel onzin. Hierboven begin je ineens over geld en in een voorgaande post over de geringe lengte van MvP. Raakt kant noch wal.

0
delgado 26 november 2016 om 22:32

@schipperaar

VDP en Wiggins zou ik nu niet direct gelijkaardige types noemen. En dan nog, bij Wiggins ging de riem er vrij snel af na zijn succesjaar he.

0
DeGroteMolen 26 november 2016 om 22:53

Van Aert volledig gedeklasseerd hier. Nu zelfs met pech voor Mattieu. Wat een potentieel deze man. Belgie zal smeken hem de weg op te zien gaan.

0
vlek 26 november 2016 om 22:54
Quote:
Toen Bradley Wiggins in 2012 als eerste Brit ooit de Tour won, had hij zich naar eigen zeggen als een laboratoriumrat overgeleverd aan de wetenschappers van zijn Team Sky.

Dit zei 'Sir Wiggo' zelf: "De Bradley die jullie kennen, de veelvoudig baankampioen, meermaals met een fles in de hand aan de zelfkant van het peloton, is nu even heel ver weg. Mijn wedstrijdprogramma, inspanning-rustverhouding, de kwaliteit van training, gewicht en voedingsopname, materiaal, alsmede de renners met wie ik in de koers moet samenwerken, letterlijk alles ligt onder de loep van mijn begeleidingsteam. We laten niets aan het toeval over. We sluiten het menselijk falen uit."

0
tvm 26 november 2016 om 22:59

Zou Lotto Sudan niet wat voor hem zijn? Wellens 2.0, veel vrijheid.

0
schipperaar 26 november 2016 om 23:00

@maklukzat
Wie bepaalt in hemelsnaam waar vdp zich thuis gaat voelen, laat die analyse aan hem en zijn vader over aub. Zodra Sky in beeld komt, komt direct budget weer naar voren en te strak maar gezelligheid doet eerder presteren dan geld natuurlijk. Met zijn lengte doelde ik meer dat ie een pak korter lijkt dan zijn vader en net als Dumoulin niet te lang voor het gebergte.

0
girardengo 26 november 2016 om 23:43

@schipperaar
Klopt dat wel van die lengte? Of is hij zelfs langer dan zijn vader?

0
Sunrider 26 november 2016 om 23:50

Ik begrijp die kop van het artikel niet zo. Belgisch Nederlands? Modernisme?
on: Geweldige zege weer van van de Poel, in grootse vorm. Speculeren over wat de toekomst hem brengt heeft weinig zin.

0
Sunrider 27 november 2016 om 06:44

Ah, bedankt Frits des jeux.

0
Senioralex 27 november 2016 om 07:59

Hier wordt wel vér vooruitgelopen.Denk nog eens aan Boom…

0
sooike 27 november 2016 om 09:39

Corné van Kessel zat er toch ook weer mooi bij. Indrukwekkende overwinning van VdP.

0
Turtlehead 27 november 2016 om 13:04

@sunrider: ik ook niet.

0
marehoek 27 november 2016 om 13:23

@senioralex.hoe kun je Boom vergelijken met VDp.
VDp is een jongen met heel veel karakter en veel meer inhoud dan Boom.
Boom was wel vlug tevreden met wat hij bereikt had, en kijk eens waar hij nu
staat, derde rangs.
Dit zal bij VDp nooit gebeuren.
Boom gaat weer terug crossen , en ik laat me dan ook “verrassen”, maar ik
denk dat hij geen enkele kans maakt tegen de momenteel twee toppers.
Maar ik zeg het hij kan mijn mond snoeren door goeie prestaties.

0
nederbelg 27 november 2016 om 13:40

@sunrider
@turtlehead
MvdP gaat van 7 nr 8 overwinningen na winst in Zeven.
Wat is daar 'Belgisch Nederlands' of ingewikkeld aan?
Hij hoeft er zelfs de Acht van Chaam niet voor te winnen!
Meer van dit soort fijne titels graag, WF!

0
achtpuntzes 27 november 2016 om 13:55

@ nederbelg:
het gaat over ‘Van der Poel veegt Zeven van de tabellen’. dat lijkt me geen Nederlandse uitdrukking maar wellicht wel een Vlaamse.

0
schipperaar 27 november 2016 om 14:06

@8.6
In nl vegen we, in Belgie borstelen ze. Laat je niet opzij zetten Youri, je taalspeelsigheid neemt met de dag toe, die reactie verwijderen was geheel onnodig en zo kwaad bedoelde Frits het niet, humor op humor bijt niet, ga zo door en laat je niet uit het veld slaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone