Van der Poel veegt Zeven van de tabellen

zaterdag 26 november 2016 om 16:03
Van der Poel veegt Zeven van de tabellen

Foto: Jos Kafoe

Mathieu van der Poel heeft in het Duitse Zeven zijn achtste seizoenszege gepakt. De jongeling kende een rampzalige openingsronde, maar reed vervolgens een zeer indrukwekkende cross. Uiteindelijk won de 21-jarige Nederlander met bijna twintig seconden voorsprong op zijn rivaal Wout van Aert.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Spaakbreuk Van der Poel
Op de snelle omloop in het Duitse Zeven was de start belangrijk. Dat had wereldkampioen Wout van Aert goed begrepen, want hij nam in samenwerking met Tom Meeusen de openingsronde voor zijn rekening. Rivaal Mathieu van der Poel liet zich wél verrassen en brak tot overmaat van ramp ook enkele spaken van zijn fiets. Na een ronde volgde hij in de twaalfde positie, al op meer dan 20 seconden van de kop.

Wout van Aert profiteert
Van Aert zag dat Van der Poel op achtervolgen aangewezen was en wilde hem uiteraard niet zomaar laten terugkeren. De jonge wereldkampioen legde een zeer hoog tempo op en kwam ondanks het weerwerk van Tom Meeusen na twintig minuten alleen aan de leiding. Net op dat moment kreeg Van der Poel vrije baan bij de achtervolgers, maar zijn achterstand bedroeg wel nog steeds 18 seconden.

Van der Poel domineert in tweede helft
In twee ronden tijd dichtte een indrukwekkende Nederlands kampioen de kloof op leider Van Aert. Halfweg kregen we zo twee leiders, maar Van der Poel had geen zin in een samenwerking met zijn opponent. De jongste van de Van der Poel-broers snelde meteen naar de leiding en daar had Van Aert geen antwoord op.

In de tweede wedstrijdhelft reed Van der Poel seconde per seconde weg van de wereldkampioen, die nog bedreigd werd door een slecht gestarte Kevin Pauwels. De renner van Marlux-Napoleon Games kwam in het slotkwartier nog sterk opzetten, maar moest zich alsnog tevreden stellen met plek drie. Mooi detail voor het thuispubliek: Marcel Meisen rondde de top 10.

Wereldbeker veldrijden 2016-2017
Uitslag manche 4: flag-de Zeven

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea Lions)
5. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-de Marcel Meisen (Steylaerts-Verona)

Dit artikel delen:

58 Reacties

achtpuntzes 27 november 2016 om 14:35

@ schipperaar & Youri:
van mijn kant geen kritiek hoor. ik ben dol op spreekwoorden en gezegdes, ook de Vlaamse.

0
Frits des Jeux 27 november 2016 om 15:33

@Youri Als een woordspeling niet begrepen wordt, is hij toch mislukt? Gelijk de reactie verwijderen is dan kinderachtig gedrag. Volgens mij heb ik je ook genoeg complimenten gegeven over je tv interviews hier. Die zijn namelijk van jou kant verreweg het sterkste. Je laat je nu wel erg kennen. Jammer.

0
Sunrider 27 november 2016 om 15:44

Ik kon echt de link niet leggen. Even misleidt door Zeven met een hoofdletter. Daarnaast is "rijdt uit de boeken" de gebruikelijke Nederlandse taalvorm vandaar dat ik een Belgische zinsvorm vermoedde. Ben het overigens eens met Frits des jeux, totaal onnodig zijn bijdrage te verwijderen.

0
nederbelg 27 november 2016 om 15:45

Ben nu even van de kaart want de prachtige uitdrukking ‘van de tabellen vegen’ wordt hier van de kaart geveegd dan wel van tafel geveegd en blijkt bij nazicht idd enkel in B gebruikt te worden. Een veeg teken, en alweer een bevestiging van ’twee volkeren gescheiden door een gemeenschappelijke taal’.
Wel benieuwd hoe lang MvdP de vloer nog blijft aanvegen met de verzamelde concurrentie …

0
schipperaar 27 november 2016 om 15:55

@nb
Nieuwe bezems vegen schoon, mijn kids stonden voor joker op het HH toen ze op school met een borstel ipv een bezem aankwamen, ook waren ze in paniek toen ze hun botten en een kweetje moesten meenemen bij een uitje in het bos.

0
nederbelg 27 november 2016 om 15:56

@sunrider
Leer altijd graag bij: hoe los je dit op bij sporten waar helemaal niet ‘gereden’ wordt? Ook een voetballer kan een record van de tabellen vegen (althans in Vlaanderen) maar het zou me verbazen als hij datzelfde record uit de boeken kon rijden??

0
nederbelg 27 november 2016 om 16:08

@schipperaar
Haha, kan ik me wel iets bij voorstellen, zeker bij de gangbare KWay=kw verbastering.
Hoe dan ook gaat MvdP er voor ons Belgen met de grove borstel door de voorbije weken… kunnen we alweer op zoek naar een Noord-Nederlands equivalent…

0
Sunrider 27 november 2016 om 23:50

Alhoewel dit een Nederlandse site is ben ik niet perse tegen het gebruik van Belgische uitdrukkingen. Daarbij zijn hier vele Belgische wielervrienden actief. Youri heeft trouwens wel vaker Belgische (wieler) uitdrukkingen gebruikt. Mijn oude hersencellen konden gewoon de dubbele link niet leggen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone