Van der Poel na sprintzege: “Was niet het plan”

Van der Poel na sprintzege: “Was niet het plan”

Foto: Orange Pictures/André Weening

zaterdag 2 juni 2018 om 09:38

Het kon niet op voor Corendon-Circus in de eerste etappe van de Boucles de la Mayenne. De Belgische formatie zag vroege vluchter Gianni Vermeersch zowel de bolletjes- als de blauwe trui grijpen, waarna uithangbord én titelverdediger Mathieu van der Poel de eindsprint wist te winnen in de straten van Gorron.

De 23-jarige alleskunner wist Marc Sarreau en Max Kanter overtuigend achter zich te houden. Op de ploegsite laat de Nederlander weten dat hij aanvankelijk geen rekening had gehouden met een dergelijk scenario. “Het was niet mijn plan om het op een sprint te laten uitdraaien. Het was echter mijn ploegmaat Marcel Meisen die mij het advies gaf te wachten op de sprint.”

Van der Poel staat uitgebreid stil bij het werk van zijn ploeg. “Ik moet mijn teammaten bedanken. Ze hebben mij in de finale perfect weten te positioneren. Dit is dan ook een overwinning van de gehele ploeg”, zo strooit hij met lof.

Met Van der Poel als nieuwe leider koerst het peloton vandaag over een afstand van 172 kilometer van St Aignan De Couptrain naar Pré-En-Pail-Saint-Samson. 

Dit artikel delen:

34 Reacties

yo-eddy 3 juni 2018 om 08:43

@Connor, ik begrijp dat je gefrustreerd bent omdat VdP andere keuzes over zijn leven maakt dan jij zou willen ….maar om dan zijn prestaties te gaan bagatelliseren is wel extreem treurig. Reageer dan gewoon niet en ga genieten van je “elite” op de weg.

Connor 3 juni 2018 om 10:44

Hij maakt zijn eigen keuzes inderdaad, dat wil nog niet zeggen dat je niet kritisch mag zijn op die keuzes. Met dat enorme talent van hem verdoet hij zijn tijd met het verslaan van c-renners. Je kunt elite wel tussen aanhaaltekens zetten maar als je ook maar een beetje kennis van zaken had zou je dat niet doen.

blix 3 juni 2018 om 14:41

@Connor: kennis van zaken over het mountainbiken heb jij alleszins ook niet…

Connor 3 juni 2018 om 17:25

@blix
Misschien kun je het fatsoen opbrengen om je nietszeggende woorden even uit te leggen ipv er een populistische oneliner in te schieten!

yo-eddy 3 juni 2018 om 17:27

@connor, ja je zag Sagan ook wegblazen bij die “c- renners”op de mountainbike bij de Olympische spelen in Rio……. oh wacht ff, toch niet …… en hij is toch meervoudig wereldkampioen bij jouw “elite” . Een van Aert die er in meer dan 80% vd veldritten door VdP vanaf wordt gereden rijdt fluitend mee met jouw “elite”…..JIJ vindt MTB zonde van zijn talent maar dat is geen reden voor je badinerende toontje naar die atleten.

Connor 3 juni 2018 om 19:00

@yo-eddy
Zo poepoe er zijn ook twee veldrijders die mee kunnen op de weg. Dat bewijst dat het geen c-renners zijn zeg. Maar goed als jij denkt dat de elite renners niet op de weg rijden maar in het veld en op de mountainbike dan verdoe ik mijn tijd. Heeft niets met een badinerend toontje te maken maar met vaststellen van feiten. De beste renners rijden op de weg en niet op de mountainbike of in het veld. Blijkbaar vinden veel mensen het moeilijk omdat te erkennen. En inderdaad ik vind dat vd Poel zijn tijd verdoet met het talent dat hij van moeder natuur heeft meegekregen, blijkbaar is dat aanleiding voor persoonlijke aanvallen.

yo-eddy 3 juni 2018 om 21:30

@connor, let’s agree to disagree. Jij denkt waarschijnlijk ook dat de beste coureurs in de F1 rijden en dat in de Rally C-coureurs rijden ;)

Connor 3 juni 2018 om 22:04

@yo-eddy
Ik weet veel te weinig van autoracen maar gezien de salarissen die de toppers in de f1 krijgen vergeleken met de salarissen die de top rally-coureurs krijgen moet ik ervan uitgaan dat de topcoureurs in de F1 daadwerkelijk de beste coureurs zijn. Maar goed ik begrijp dat de autoracerij ook geen geheimen voor je heeft.

blix 4 juni 2018 om 10:11

@Connor: Om mijn nietszeggende woorden even toe te lichten: een uitspraak als zou ‘mountainbiken slechts voor een paar mensen meer interessant [zijn]’ getuigt mijns inziens van weinig tot géén kennis van de sport, aangezien zo’n uitspraak in het geheel geen recht doet aan de paar miljoen kijkers (wereldwijd!) van de World Cups mountainbike op RedbullTV. Zijn dat ‘een paar mensen’? Bovendien impliceert de ‘meer’ uit je uitspraak dat het mountainbiken vroeger wél interessant zou geweest zijn, terwijl het heersende gevoel onder mountainbikeliefhebbers is dat de wereldbekers nog nooit zo spannend en onvoorspelbaar zijn geweest als nu (vergelijk met de dominantie van Absalon in 2004-2009). Met Gaze, Van der Poel en Cooper is er een nieuwe lichting opgestaan die het Schurter steeds moeilijker maken en hem zelfs al hebben verslagen. Het is misschien lastig voor jou om in te zien dat niet iedereen de weg als alles zaligmakend beschouwt, maar dat is nu eenmaal de realiteit. Van der Poel mountainbiket vanuit een intrinsieke motivatie. Bestaat er iets mooier dan intrinsieke motivatie (En neen, de RvV of P-R winnen zonder dat die motivatie aanwezig is, is dat zeker niet)? Kijk bijvoorbeeld naar Ondrej Cink, die vorig jaar het mountainbiken vaarwel zegde toen zijn ploeg Merida ermee stopte. Hij werd opgevist door Bahrain en mocht zelfs mee naar de heilige TdF. Helaas ging die jongen kapot van de gedachte dat de World Cups nu zonder hem werden afgewerkt. Dit jaar zit hij terug in het pak, ondanks het feit dat Bahrain maar wat graag met hem zou zijn doorgegaan. Zo zou het ook Van der Poel vergaan, mocht hij zich volledig op de weg richten: er zou telkens dat sluimerende gevoel zijn dat hij iets mist dat in zijn ogen belangrijker is. Peter Sagan, btw, zou zonder zijn exuberant hoge loon bij BORA ook al lang weer op de mountainbike zitten, dixit hemzelf.

Met alle respect, maar jij lijkt mij iemand – er zo zijn er wel meer op WielerFlits – die zijn zoon of dochter zou verbieden om zijn/haar passie (intrinsieke motivatie) te volgen (bijvoorbeeld literatuur of geschiedenis studeren), vermits de ‘elite’ wiskunde, wetenschappen of geneeskunde studeert, en zij dat ook zeker zouden aankunnen, zoals Van der Poel ook zeker de grote wegkoersen zou aankunnen…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair