Van der Poel na 33 zeges op rij: “Hopelijk duurt het nog even”
foto: Cor Vos
zondag 24 november 2019 om 16:31

Van der Poel na 33 zeges op rij: “Hopelijk duurt het nog even”

Mathieu van der Poel heeft na zijn overwinning in de Wereldbeker van Koksijde nu 33 veldritten op rij gewonnen. Sinds het EK veldrijden van 2018 in Rosmalen won de wereldkampioen elke cross waarin hij startte. “Ik weet niet waar dit gaat stoppen, maar hopelijk duurt het nog even”, zegt Van der Poel in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Op een dag zal ik verliezen, maar ik ben blij wat ik vandaag en de afgelopen weken bereikt heb”, voorspelt Van der Poel. De zege in Koksijde lijkt van een afstand ‘ouderwets’ tot stand te zijn gekomen, maar de eerste ronde was het meest opvallend. De wereldkampioen ging van de derde rij naar de eerste plek, ondanks dat hij opgehouden werd door een vroege val.

“Het was een van mijn beste eerste rondes ooit”, blikt hij terug. “Ik wilde mijn kans pakken om op te schuiven en ik voelde dat ik heel goede benen had. Voor ik het wist was ik tweede. Ik had echt goede benen en reed mijn eigen wedstrijd, dat was een goed idee in de zand.”

‘Puur plezier gemaakt’
“Ik heb een uur lang genoten en ik hoop het publiek en de tv-kijkers ook”, aldus de kopman van Corendon-Circus. “Koksijde is een van mijn favorieten. Ik heb puur plezier gemaakt. Dit niveau leunt wel tegen mijn beste wedstrijden van vorig jaar aan.”

Van der Poel nam in de tweede ronde afstand van Laurens Sweeck, die in de eerste ronde nog een kleine voorsprong had gepakt. Uiteindelijk wist de coureur van Pauwels Sauzen-Bingoal nog tweede te worden, voor Belgisch kampioen Toon Aerts.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
24 november 2019 19:17
Ongekend! Capo di tutti Capi
24 november 2019 19:53
@ redactie: Welke veldrijder heeft de langste zegereeks en met hoeveel zeges?
    24 november 2019 22:19
    Dat vraag ik me ook af, het zou me niet verbazen als deze reeks in het lijstje "langste zegereeks aller tijden" van welke sport dan ook.
    25 november 2019 07:54
    @zipp404 ..... Google even Esther Vergeer en verbaas je ;)
    25 november 2019 09:07
    Eenzame hoogte inderdaad, ik denk niet dat iemand ooit nog de streak van Vergeer zal evenaren in welke sport dan ook. En extra leuk feitje: naast een ongelooflijk aantal tenniskampioenschappen, is ze ook Europees kampioen rolstoelbasketbal geweest.
25 november 2019 12:43
Haha wellicht het Nederlands korfbalteam :P

Reacties zijn gesloten.