Van der Poel met rugnummer 1 in Koksijde

Van der Poel met rugnummer 1 in Koksijde

Foto: Marcel Koch

woensdag 18 november 2015 om 17:08

Mathieu van der Poel maakt aankomende zondag in Koksijde zijn entree in het veldritseizoen 2015-2016. De 20-jarige wereldkampioen mag tijdens de Wereldbeker-manche direct het rugnummer 1 opspelden. Hij werd vorig jaar derde in de Duinencross, na Wout van Aert en Kevin Pauwels.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Veel Nederlanders en Belgen
Dat Van der Poel bovenaan de deelnemerslijst prijkt is niet verwonderlijk. De UCI geeft tijdens de Wereldbeker-crossen (georganiseerd door het internationale wielerorgaan) het land van de wereldkampioen altijd de eerste rugnummers. Bij afwezigheid van MvdP was Lars van der Haar in Cross Vegas en de Caubergcross in Valkenburg de eerste op de startlijst met rugnummer 2, hetgeen hij ook in Koksijde draagt.

Startlijst Wereldbeker Koksijde (nog zonder de Tsjechische selectie, die nog volgt)

Cross gaat vooralsnog door
In België is het dreigingsniveau voor terreuraanslagen opgeschaald. Daardoor zal er komende zondag in Koksijde meer controle zijn dan anders. Volgens burgemeester Marc Vanden Bussche kan de cross doorgaan. “Er wordt begrip gevraagd aan de sportliefhebbers, we raden hen aan om geen rugzakken en tassen mee te nemen naar de wedstrijd want er wordt een fouillering voorzien met metaaldetectoren. Dit conform de cross in Gavere. Er is een versterking van politiedispositieven op en rond het terrein en er wordt een hondenpatrouille ingezet. […] We doen er alles aan om van de wedstrijd een feest te maken”, tekent Westhoek.be op.

Dit artikel delen:

8 Reacties

SolitaryShell 18 november 2015 om 17:35
Quote:
Dat Van der Poel bovenaan de deelnemerslijst prijkt is niet verwonderlijk. De UCI geeft tijdens de Wereldbeker-crossen (georganiseerd door het internationale wielerorgaan) het land van de wereldkampioen altijd de eerste rugnummers.

Dus wat is het nieuws dan eigenlijk?

0
dikkechaap 18 november 2015 om 18:07

@Solitary
Zullen we afspreken dat we geen comments meer plaatsen over de nieuwswaarde van artikelen in deze periode (waarin nou eenmaal weinig nieuws te melden valt)? Die opmerkingen hebben inmiddels ook weinig nieuwswaarde meer namelijk.

0
Rondo 18 november 2015 om 19:01

Dat MvdP zijn rentree maakt, dat is het nieuws.
Welke waarde hebben die nummers eigenlijk, ik heb geen idee wie met welk nummer rijdt. Ik herken ze wel, zelfs met modder op.

0
petoi 18 november 2015 om 19:28

@dikkechaap redactie had anders wel beterschap beloofd maar blijkbaar hebben ze er maling aan.

0
Mark96 18 november 2015 om 21:57

Niet zo piepen joh. Wees blij dat ze met iets komen. anders vermijd je de pagina lekker tot januari.

0
Melkzuur 19 november 2015 om 08:01

Vanaf 19 december is MVdP op zijn best en zal hij geen 3 crossen meer verliezen. Tegen dan is Wout Van Aert zijn bord immers leeggegeten.

0
F4L 19 november 2015 om 08:51

Er staat genoeg noemenswaardig in het artikel (met name het doorgaan van de cross en de extra veiligheidsmaatregelen), alleen wordt er begonnen met het minst interessante.

0
Kharma 19 november 2015 om 09:34

De Tsjechen zouden te laat geweest zijn met inschrijven!!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone