Speeluurtje voor Van der Poel in de Zilvermeercross

zondag 1 december 2019 om 15:58
Speeluurtje voor Van der Poel in de Zilvermeercross

Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft de Zilvermeercross op zijn naam geschreven na een razende slotronde. De wereldkampioen bleef zijn ploegmaats Tom Meeusen en David van der Poel voor.

Mathieu van der Poel mocht vandaag dan wel de grote blikvanger zijn in Mol, verder waren er weinig grote namen aan het vertrek. Geen Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Tim Merlier of titelverdediger Corne van Kessel, wel jongens van de derde lijn die vandaag mochten meestrijden voor het podium.

Voormalig juniorenwereldkampioen Thijs Aerts pakte uit met een voortreffelijke openingsfase, waarin hij de zandstroken aan de flanken van het Zilvermeer snel doorvlamde en zo een eerste beslissing forceerde. Ploegmaat Jim Aernouts, Wietse Bosmans, Tom Meeusen en de broertjes David en Mathieu van der Poel hadden de slag niet gemist en vormden zo de eerste kopgroep.

‘Derny’ Van der Poel
Iedereen probeerde daar weleens uit weg te rijden, maar het was wachten op de explosieve versnelling van David van der Poel – iets na halfweg – vooraleer dat ook effectief lukte. Mathieu zag het gebeuren en sprintte in zijn gekende stijl op en over zijn oudere broer. De daaropvolgende ronden zou Mathieu als derny fungeren voor David en hem na elke hindernis vriendelijk opwachten.

David bleek vandaag echter niet over zijn allerbeste benen te beschikken, zo gaf hij achteraf ook zelf toe. Daardoor moest Mathieu zich vaak iets te hard inhouden en kwamen met amper anderhalve ronde voor de boeg de achtervolgers plots weer heel dichtbij. Mathieu zag zich genoodzaakt om voor het eerst in deze cross alles op alles te zetten, maar net op dat moment ging hij overkop in het zand. Aerts, Meeusen en David kwamen terug en zo gingen ze met vier de slotronde in.

Slotronde met vier
Ditmaal verliepen de zandpassages voor Mathieu, die zich aan de leiding had gezet, wél volgens plan. Vanaf de wereldkampioen de pedalen voluit indrukte, zette hij de rest op een niet meer te overbruggen kloof. Meeusen kwam nog het dichtst in de buurt, David maakte het Corendon-Circus-feestje compleet.

Meeusen – M. v/d Poel – D. v/d Poel – foto: Cor Vos

Uitslag Zilvermeercross Mol 2019
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
3. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
4. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Baloise)
5. flag-be Wietse Bosmans (Isorex)
6. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Baloise)
7. flag-be Yannick Peeters (Pauwels Sauzen-Bingoal)
8. flag-es Felipe Orts
9. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Baloise)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)

Dit artikel delen:

6 Reacties

steven2743 1 december 2019 om 16:07

Jammer dat David in de laatste ronde niet meer kon volgen. Ik vermoed dat de overwinningsreeks van Mathieu anders vandaag was geëindigd.

rahimns 1 december 2019 om 16:15

Zover had Mathieu het nooit laten komen… die hield zichtbaar in. Die had altijd in de laatste ronde gas gegeven. Jammer dat zoveel toppers deze mooie cross aan zich voorbij hebben laten gaan.

Martino87 1 december 2019 om 16:15

MvdP geeft nooit iets weg.

Idske 1 december 2019 om 16:45

Hij zij zelf achteraf dat hij David wel had laten winnen maar dat David dat zelf niet had gewild.

Jean Dumas 1 december 2019 om 17:07

Een volledig CC-podium.

sooike 2 december 2019 om 09:20

Deze cross verdiende een sterker veld. Mathieu hield na de finish nog een mooie promotietoespraak, dus misschien volgend jaar deze wedstrijd toch maar snel meenemen in een klassement. Die demarrages van Mathieu in die lange zandstroken….schitterend om te zien ! Als hij zijn broer had laten winnen hadden ze ruzie gekregen !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair