Van der Poel blikt vooruit op GP de Denain: “Ben nog redelijk stijf”

zondag 24 maart 2019 om 11:59
Van der Poel blikt vooruit op GP de Denain: “Ben nog redelijk stijf”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel staat – vier dagen na zijn zware valpartij in Nokere Koerse – weer aan de start van een wielerwedstrijd. De alleskunner van Corendon-Circus weet niet wat hij vandaag kan verwachten in de GP de Denain. “Ik ben nog redelijk stijf”, zo vertelt hij aan WielerFlits. “Het is afwachten hoe het lichaam reageert.”

Van der Poel krijgt een ideaal parcours voorgeschoteld in Noord-Frankrijk, aangezien de GP de Denain deels voert over kasseistroken. “De kasseien gaan echter niet heel fijn aanvoelen”, aldus de Nederlands kampioen. “Het is wel een koers waar ik naar uitkijk, met een open strijd op de kasseien.”

“Ik ben echter nog redelijk stijf. Qua schaafwonden valt het allemaal goed mee, maar het is afwachten. Ik hoop vandaag vooral koerskilometers in de benen te krijgen. En uit de problemen te blijven”, aldus Van der Poel, die gisteren voor de buis zag hoe zijn collega-veldrijder Wout van Aert indruk maakte in Milaan-San Remo.

Mathieu van der Poel voelt zich nog wat stijf – foto: Cor Vos

Over Van Aert en Milaan-San Remo 
“Heel erg straf”, doelt VDP op de prestatie van Van Aert. “Zeker als je ziet met welke renners hij bovenkomt. Er zat zelfs winst in, mits hij wat meer geluk had met die demarrage. Ik denk dat hij over een geslaagde Milaan-San Remo kan spreken. Het is weer een bevestiging van wat crossers kunnen.”

België was met Wout van Aert vertegenwoordigd in de spits van de koers. Is Van der Poel de puncheur die het in de toekomst voor Nederland moet doen? “Dat weet ik niet, dat is moeilijk in te schatten. Ik denk dat we in Nederland vooral met goede ronderenners zitten. Ik weet na het voorjaar wat ik waard ben in het peloton.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Covadonga 24 maart 2019 om 12:20

De prestatie van Van Aert vond ik ook wel heel knap.

janmaartenwehl 24 maart 2019 om 12:37

klopt niet helemaal: Dumoulin zat ook in de kopgroep

Natte spons 24 maart 2019 om 12:46

Hij kwam niet met de kopgroep boven, maar vocht zich er inderdaad wel weer in terug.

Ultras100 24 maart 2019 om 15:24

Echt goed zijn vandaag zal er nog niet in zitten lijkt mij, maar ik laat me graag verbazen.

Mooi dat hij even aanhaalt “wat crossers kunnen”.
Onze Belgische vrienden die het commentaar op sporza doen refereren hier ook wel naar…
Volgens mij genieten zij ook als Vd Poel het heel goed doet in de weg koers omdat dit laat zien wat crossers kunnen.
Jongens uit de “tobbendans sport” die met 2 vingers in de neus met de wereldtop mee fietsen in koersen van meer dan 250 km terwijl ze het hele jaar louter koersjes van een uurtje rijden…
Dat zie ik Kjeld Nuijs of Sven Kramer (uit “onze tobbendans sport”) nog niet zo snel doen terwijl kun training voor een groot deel ook uit fietsen bestaat….

boenk 24 maart 2019 om 15:42

Mee eens.

Maar ondanks de rivaliteit, en die twee zatte idioten die in elke cross wel te vinden zijn, denk ik dat er in België (Vlaanderen) trouwens evenveel van der Poel supporters zitten 1/ als Van Aert supporters 2/ als in Nederland. Het feit dat Mathieu een halve Vlaming is, zal daar wel voor iets tussen zitten, maar ik heb ook de indruk dat er wat meer wederzijds respect is tussen de renners.

boenk 24 maart 2019 om 15:33

“Het is weer een bevestiging van wat crossers kunnen.”

Dat is een zeer terechte opmerking als je ziet wat ze allebei op de weg presteren. Nys heeft het destijds ook even geprobeerd in Parijs Roubaix, maar die had toen de pech dat dat in volle EPO periode was, en hij er op de weg niet aan te pas kwam (is eens 36ste en 41ste geworden). Je zou hopen dat hierdoor de cross internationaal aan wat meer belangstelling zou winnen. Het was een kleine ramp dat veldrijden destijds geen olympische sport is geworden, want daardoor zijn er gewoon veel atleten die voor mountainbike gekozen hebben in de plaats. Een sport die aanvankelijk geen breder draagvlak had dan veldrijden.

En een slechte leerschool is het duidelijk ook niet. Boom, Sagan, Van Aert, Stybar, van der Poel… toch niet de minste namen. Ik denk dat er heel wat minder ongelukken zouden gebeuren in het peloton, indien wat meer renners geleerd hadden om hun fiets wat beter onder controle te houden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.