Van der Poel blijft maar winnen: “In de finale was het echt gekkenwerk”

donderdag 21 februari 2019 om 15:41
Van der Poel blijft maar winnen: “In de finale was het echt gekkenwerk”

foto: Tour of Antalya

Mathieu van der Poel won zondag nog de veldrit in Hulst, maar vandaag stond de Nederlands kampioen in Turkije aan de start van zijn eerste wegkoers: de meerdaagse Tour of Antalya. In de openingsetappe was het al meteen raak voor de alleskunner. “Maar in de laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk!”, zo liet hij weten aan Het Nieuwsblad.

Van der Poel sprintte in Antalya sneller dan Dušan Rajović én Bas van der Kooij. “Toegegeven, het zijn niet de grootste namen. Maar zij deden er ook alles aan om te winnen”, zo doet de kopman van Corendon-Circus zijn verhaal. “De ploeg heeft de hele dag perfect gecontroleerd. In de slotfase had ik nog twee renners die de sprint wisten in te leiden.”

Van der Poel wist het werk van zijn ploeggenoten vervolgens met verve af te ronden. “Dat ik mijn eerste wegwedstrijd meteen win, is goed voor het zelfvertrouwen. Het doel was om een rit te winnen. Dat is nu gelukt.” Gaat de Nederlander nu ook voor het klassement? “Het is afwachten wat de komende dagen zullen brengen. Ik denk echter dat de derde rit met aankomst bergop te zwaar zal zijn.”

Corendon-Circus controleert de koers voor zijn kopman – foto: Cor Vos

Ploeggenoot Van Trijp komt zwaar ten val
Overigens was het niet alleen maar hosanna bij Corendon-Circus. Van der Poel’s ploeggenoot Maarten van Trijp kwam met nog dertig kilometer te gaan zwaar ten val. Het Nieuwsblad meldt dat enkele voortanden van de Nederlander zijn afgebroken. “Dat is een domper”, aldus Van der Poel. “Door een windvlaag tikte hij een achterwiel aan, waardoor hij zwaar ten val kwam.” Het bleek de voorbode van een zeer nerveuze finale. “In de laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Soit 21 februari 2019 om 16:24

MVDP raast door! Wat een kanjer.

Hoe zwaar is de derde etappe met aankomst bergop dan wel? Ik heb op deze site (dacht ik) Poulidor wel eens ‘horen’ zeggen dat MVDP op zijn leeftijd (begin 20) beter klom als ene Merckx op dezelfde leeftijd. Is er eigenlijk iets wat MVDP (nog) niet kan?

Ik ben zeer benieuwd wat het voorjaar gaat brengen met Van Aert, Evenepoel en V.D. Poel.

Samlambeej 21 februari 2019 om 16:40

is Poulidor toevallig familie van 'm? Leg de erelijsten op de leeftijd op de leeftijd van 24 eens naast elkaar. ;)

EddyB1958 21 februari 2019 om 17:15

Kan je toch niet, Merckx reed van zijn 21 volledige seizoenen op de weg. Van der Poel doet dat op zijn 24 nog niet, want na het voorjaar zal het mountainbiken worden en dan weer een dozijn koersen op de weg en dan weer het veld in voor de cross.

HoofdIsVrij 21 februari 2019 om 17:19

Klimmen is de enige zwakte van Van der Poel. Te zwaar gebouwd. Hij zal dan ook geen grote ronde winnaar worden.

Jelle 21 februari 2019 om 17:26

https://tourofantalya.com/en/stage/stage_3_perge-termessos profiel van de derde etappe slotklim lijkt van ongeveer 325m hoogte naar 876m geen idee wat de percentages zijn. Is wel een korte rit slechts 91,8 km

Samlambeej 21 februari 2019 om 17:42

550 meter omhoog over 8,7km (8700m) geeft een gemiddelde van 6,3%. Met wat onregelmatigheid gemakkelijk wat stukken rond de 10%. Das met zijn huidig gewicht te zwaar, maarja tege renners van Monkey Town enzo.. wie weet.
Ben het er niet mee eens dat Van der Poel te zwaar gebouwd is. Zijn bovenlichaam is onnodig veel getraind voor een klimmer. Dat kan er dus weer af eens ie klaar is met veldrijden en mountainbiken.

Duh 21 februari 2019 om 16:39

Brrr… Al je voortanden verliezen en dan toch nog de etappe uitrijden? Hoop dat het meeviel.

HSV 21 februari 2019 om 18:42

Dat was ook mijn eerste gedachte.. Wat een vervelend begin voor die jongen.

Emergo 21 februari 2019 om 19:05

Tussen enkele en al zijn voortanden zit toch een behoorlijk verschil. In die zin viel het mee.

kampioenvanhetkarakter 21 februari 2019 om 16:48

Gelukkig hebben ze heel veel tandartsen in Turkije

Myp 21 februari 2019 om 20:47

Ik denk dat ik het snap, Mathieu vimdt die nationaal kampioen truien helemaal niets, telkens als ie er een wint, zorgt ie dat hij snel weer een ander truitje aankan!

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone