Van der Lijke tekent voor één jaar bij Roompot

vrijdag 18 september 2015 om 16:03
Van der Lijke tekent voor één jaar bij Roompot

Nick van der Lijke stapt over naar Roompot Oranje Peloton. De jonge Nederlander, dit jaar nog actief voor LottoNL-Jumbo, heeft getekend voor één jaar en wil bij zijn nieuwe ploeg verder groeien.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik kon ook bijtekenen bij mijn huidige ploeg, maar ik wilde graag een iets vrijere rol”, liet Van der Lijke weten. “Bij een WorldTour-team moet je toch vaak in dienst van de kopmannen rijden. Dat is logisch natuurlijk, maar omdat ik erg benieuwd ben naar hoe ik mij verder kan ontwikkelen, wilde ik graag wat meer voor eigen kans kunnen rijden.”

Ploegleider Erik Breukink is blij met de komst van Van der Lijke. “Wij zijn erg enthousiast over de komst van Nick naar ons team”, zei hij. “Hij is erg gemotiveerd om wat meer voor eigen kans te kunnen rijden en die mogelijkheid kunnen wij hem in een aantal wedstrijden zeker bieden. Welke koersen dat zijn zullen wij later bekijken.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

LinusGerdemann 18 september 2015 om 16:09

Dit heb ik pas ook al gelezen!? Ongeveer t zelfde verhaal.

0
Stelvio-fan 18 september 2015 om 16:13

@LG: alleen dan nu bevestigd door de ploeg ipv een verhaaltje van de Telegraaf. Zij hebben het ook wel eens bij het rechte eind ;-)

0
JasperVG 18 september 2015 om 16:32

Tussen jaartje dus? Ik neem aan dat als hij goed presteert hij het jaar daarop weer terug gaat naar Lotto mits hij dan een hogere status krijgt.

0
Scotty 18 september 2015 om 16:44

@rahimns, niet dat dit het tegendeel per definitie bewijst, maar hier dan toch een soort bewijs dat Lotto Jumbo het niet voor elkaar krijgt renners maximaal te laten ontwikkelen. En dus geen "winnaars" opleidt.

Alles valt of staat natuurlijk met de progressie van Van der Lijke, maar hij denkt zelf dat ie er wel zal komen, misschien niet dit jaar maar dan wel volgend jaar. Aan de ploegleiding de taak om hem daar volledig bij te helpen. Dat doen ze blijkbaar niet (getuige het aanbod van Lotto-Jumbo dat hij afslaat).

Ik vind het gek dat het ze niet lukt hem te behouden. Helemaal gezien de middelmaat die er rondfietst bij Lotto-Jumbo.

0
tendam 18 september 2015 om 16:49

@scotty
Heb je ook nog een mening over de renner zelf, of alleen over het falen van Lotto-Jumbo?

on: wel een logische keuze voor die jongen, in het soort koersen wat Roompot rijdt kan hij top-10 rijden. In de WT kan ik me niet direct iets voor de geest halen.

0
aeroventiel 18 september 2015 om 16:51

Dus hij gaat weg omdat die te weinig kansen krijgt bij lotto?? Heeft die überhaupt al een x wat gepresteerd dat hij die status af kan dwingen? Volgens mij niet

0
vlek 18 september 2015 om 16:52
Quote:
@rahimns, niet dat dit het tegendeel per definitie bewijst, maar hier dan toch een soort bewijs dat Lotto Jumbo het niet voor elkaar krijgt renners maximaal te laten ontwikkelen. En dus geen “winnaars” opleidt.

Heeft rahimns een soortgelijk bericht gepost bij het bericht over Craddock?

0
Scotty 18 september 2015 om 16:56

@tendam, die gozer is 23 en rijdt het eerste jaar bij de profs. Wat betreft mijn mening, als Lotto Jumbo hem wou behouden, zal ie wel wat kunnen he?

@vlek, wat bedoel je? Dat G-A Craddock laat gaan? Ik zeg niet dat G-A altijd succesvol winnaars opleidt, wel dat ze goede keuzes maken.

0
tendam 18 september 2015 om 17:01

@scotty
Moet het altijd over het falen van LottoNL en hun voorgangers gaan? Bij Giant kun je ook een hele rij mislukkingen opnoemen, doet ook niemand.

Dat Van der Lijke wel wat kan is duidelijk, dat hij niet direct een toptalent is ook.

0
vlek 18 september 2015 om 17:02

Dat talentvolle renners niet altijd succesvol tot ‘winnaars’ worden opgeleid en het wat simpel is om dit soort berichten aan te grijpen om een bewijs voor een stelling binnen jullie discussie te zien. Van der Lijke maakt een positieve keuze voor het voorstel van Roompot. Dat is niet noodzakelijk een negatieve keuze tegen het voorstel van TLJ. Zeker gezien zijn positieve gevoel bij een verlenging slechts een paar maanden geleden, kun je moeilijk stellen dat hij dacht dat hij zich daar niet kon ontwikkelen (dat deed hij tenslotte al vrij aardig). Hij ziet alleen meer kansen voor zichzelf bij Roompot. Die andere conclusie wordt niet ondersteund door dat oordeel van Van der Lijke.

0
rahimns 18 september 2015 om 17:07

@Scotty Deze jongen rijdt net 2 jaar bij TLJ/Belkin en hoeft van de ploeg niet weg. Hij is pas 24 en heeft ook best nog wel wat aardige uitslagen gereden. Lijkt me dat hij nog lang niet klaar was en nog stappen had kunnen maken. Dat hij zelf de keuze maakt om weg te gaan dat kan je TLJ niet verwijten. Of het ooit een winnaar wordt dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar ik vind het iets te kort door de bocht om nu op basis van deze transfer te zeggen dat dit bewijs is dat ze renners niet kunnen laten ontwikkelen. Net zo goed als dat de overwinning van Bert-Jan Lindeman in de Vuelta bewijs zou zijn dat ze het wel kunnen… ;)

0
xistnc 18 september 2015 om 17:37

Wat een drukte. Die knul gaat rijden bij de oom van zijn vriendinnetje. Nick en Nicky, schattig toch?

0
Spruch 18 september 2015 om 18:10

@scotty
Omdat hij niet kiest voor Lotto-Jumbo is dit falen van Lotto-Jumbo? Beetje rare redenatie. Gelukkig leven we in een vrij land. En hij geeft een reden op waarom hij weggaat. Het lijkt me logisch dat hij bij Lotto-Jumbo niet vaak als kopman zal worden opgesteld. Of moet Lotto-Jumbo hem volgens jou als kopman gaan opstellen? En hij is toch gewoon Zeeuw en is daarom extra interessant voor Roompot. Overigens vind ik de passage van Breukink nou niet meteen een harde garantie dat hij vaak kopman zal zijn.

0
Scotty 19 september 2015 om 05:24

@rahimns, dat het kort door de bocht is verkondig ik ook in mn eerste post. Ik lees toch ook iets anders door de regels heen in het verhaal van Van der Lijke. Hij heeft in elk geval weinig vertrouwen in de ploegleiding.

Iedereen doet hier net alsof het wisselen van ploeg niks voorstelt. Ook nog eens een stapje terug, omdat je het gevoel dat je ploeg je ontwikkeling in de weg staat. Alsof jullie elk jaar wisselen van bedrijf? En het jaar erop dan net zo makkelijk weer terugkomen?

Laten we het eens omdraaien, stel vdL speelt met dezelfde gedachte maar durft niet de keuze te maken om een stapje terug te doen. Haalt Lotto Jumbo dan het maximale uit deze jongen? Nee, natuurlijk niet. En ik denk dat ze bij G-A renners beter op hun plek kunnen zetten, beter bewust maken van hun (on)mogelijkheden en meer onderdeel laten zijn van een team. De toppers drijven vanzelf naar boven.

@spruch, ik vind falen zo'n overdreven woord. Maar ze willen hem blijkbaar behouden, dat lukt niet. In dat opzicht hebben ze gefaald ja.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone