Van der Haar en Van der Poel kijken uit naar komst Boom

Van der Haar en Van der Poel kijken uit naar komst Boom
donderdag 3 december 2015 om 09:30

Lars van der Haar en Mathieu van der Poel zijn blij met de rentree van Lars Boom in het veld. Beide crossers waarderen zijn aanwezigheid in mogelijk een zevental crossen deze winter. “In goede doen is hij zeker een meerwaarde voor Nederland”, laat Van der Poel in een reactie aan WielerFlits weten.

Oranje boven in Belgische volkssport
Het is Nederland wat de klok slaat in de crosswereld. Dat klinkt gezien de suprematie van Wout van Aert raar, maar met Lars van der Haar en Mathieu van der Poel heeft ons land de Europees- en wereldkampioen in haar rangen. Met de gevreesde komst van voormalig wereldkampioen Boom, krijgt de Belgische overmacht in de cross mogelijk meer tegenstand van de Nederlanders. “Het is een goede zaak voor het veldrijden dat Boom, maar ook Zdeněk Štybar, terugkeren in de cross. Ze hebben daar ook alle recht toe”, vindt Van der Poel. “Ook voor de aandacht voor het veldrijden zal het een stimulans zijn.”

Mathieu van der Poel - Foto: Sirotti

Mathieu van der Poel – Foto: Sirotti

‘Als hij beter is, verdient hij het’
Via crosses in Antwerpen (19/12), Bredene (28/12), Loenhout (29/12), Surhuisterveen (02/01) hoopt de Vlijmenaar dat bondscoach Johan Lammerts hem selecteert voor de Wereldbekers van Namen (20/12) en Heusden-Zolder (26/12). Heel stiekem zingt zelfs het WK in datzelfde Heusden-Zolder door Booms hoofd, maar Nederland mag maar acht crossers selecteren voor de laatste drie wedstrijden. In dat geval moet de bondscoach Mathieu van der Poel, Thijs van Amerongen, Twan van den Brand, Stan Godrie, Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel of Niels Wubben teleurstellen, mocht hij Boom meenemen. MvdP ziet echter geen problemen: “Als hij beter is dan iemand anders die geselecteerd is, verdient Boom dat natuurlijk. Het ligt eraan hoe goed hij gaat zijn, maar een Lars in goede doen is zeker een meerwaarde voor het Nederlandse team.”

Boom geeft de cross meer pit
Ook Van der Haar heet Boom – evenals Štybar – van harte welkom deze winter. “Štybar en Boom kunnen iets toevoegen aan de cross. Het zijn mannen die erin willen vliegen, van de favorieten  doen tot nog toe met name Wout van Aert en ik dat en zo nu en dan ook Sven Nys. Het is voor de koers en voor het publiek mooi als vanuit die hoek een extra impuls gegeven wordt”, vindt de crosser uit Woudenberg.

© CorVos / Team Giant-Alpecin

© CorVos / Team Giant-Alpecin

‘Op het WK kan het een voordeel zijn’
Lars Boom gaf woensdag nog aan een WK-deelname in Heusden-Zolder niet uit te sluiten. Ook Van der Haar ziet dat zitten. “Al denk ik dat het parcours in Zolder niet meer zo op het lijf geschreven is van Lars als dat ooit was. Er zitten toch steeds meer technische stukken in sinds vorig jaar en bij het WK komt daar zelfs nog een extra beklimming bij. Het is geen kwestie meer van vooral gas geven om daar de zege te behalen. Maar als Lars kansen ziet, heb ik hem er graag bij voor Nederland. Hij kan het tactische spel anders maken, een keer een gat dicht rijden op een koploper bijvoorbeeld”, vertelt Van der Haar in het nieuwe magazine van Cycling.be.

Kloosterhuis: ‘Voor Boom altijd een oranje-shirt over’
KNWU-directeur Huib Kloosterhuis is ook blij met de herintrede van Boom in het veld. Volgens Kloosterhuis staat een selectie voor de Wereldbekers en het WK niets in de weg.

Dit artikel delen:

9 Reacties

FasTom 3 december 2015 om 09:34

Verdient*

Marmotte 3 december 2015 om 09:46

Gaat Boom dan pas na de cross van 19/12 weten of die geselecteerd is voor de WB cross de dag erna?

Kharma 3 december 2015 om 09:57

Op 14/12 moet de selectie voor Namen al gemaakt worden..

En aangezien de top 50 vd uci ranking startrecht heeft denk ik dat de BC enkel Wubben of van den Brand kan thuislaten voor Boom.

Boom heeft geen uci ranking meer dus wil hij iets kans maken op het wk moet hij wel wat punten scoren op die wereldbekers. En daar moet hij dan weer helemaal achteraan starten

Noud89 3 december 2015 om 10:34

Kijk zo kan dat dus ook. Weliswaar meer concurrentie, maar als echt sportman moet je gewoon de beste willen zijn. Niet de beste omdat twee toppers niet mee mogen doen omdat ze vooral op een andere discipline focussen.

billi 3 december 2015 om 11:00

@Marmotte, dacht precies hetzelfde
Ik zou zeggen, Twan van den Brand thuis laten voor Namen, pas 3 crossen gereden met 24e als beste resultaat en het lijkt me dat Namen ook niet echt geschikt is voor Twan en ook gezien Lars z n staat van dienst zou ik voor hem kiezen wat betreft Namen.
Week later laten afhangen van prestatie Boom in Antwerpen en Namen

Sebas 3 december 2015 om 11:50

Ik ook! Gooi je er maar tussen Lars, mooi man!

Robs234 3 december 2015 om 17:31

@redactie Als Woudenberger kan ik zeggen dat Lars uit Woudenberg komt, niet uit Woudenberger

Verweggistan 3 december 2015 om 18:46

@billi: Twan van den Brand brak in september zijn sleutelbeen en reed in de meest recente cross beter dan Wubben.

mattiebentum 4 december 2015 om 13:18

Natuurlijk vinden deze twee het niet erg dat Boom het veld in duikt zij verliezen er geen plek door. Ik ben daarom ook meer benieuwd naar het antwoord van de mindere goden die juist hierdoor hun plekje verliezen.

Headlines

Materiaalzone

Populair