Van de Wouwer volgt Elijzen op bij Lotto-Belisol

woensdag 12 december 2012 om 18:58
Lotto Belisol

foto: Sirotti

Kurt van de Wouwer is de nieuwe ploegleider bij Lotto-Belisol. Na het vertrek van Michiel Elijzen naar Whitelabel (ex-Rabobank) was er een plekje vrijgekomen. De laatste seizoenen was Van de Wouwer actief bij het U23 team van Lotto-Belisol, die hij komend seizoen ook blijft uitoefenen, meldt Lotto-Belisol op de site.

Van 1994 tot 2006 was Van de Wouwer zelf prof, waarin hij acht seizoenen het tenue van Lotto om de schouders had. In 1999 werd hij elfde in de Tour de France.

“Uiteraard is dit een kans die mij plezier doet”, vertelt Kurt van de Wouwer. ”Als je al enkele jaren meedraait bij de U23 en je ziet verschillende jongens doorstromen naar de profs, dan hoop je dat je op een dag zelf die stap kan zetten. Bij de U23 is het de kunst om elk jaar nieuw talent te laten ontwikkelen, bij de profs krijg je ook de kans om iets op te bouwen.”

“Ik vermoed dat men tevreden is van mijn werk bij de U23 en dit een aangenaam gevolg. Veel medewerkers ken ik nog van toen ik zelf prof was, veel renners heb ik zelf nog onder mijn hoede gehad bij de U23; mijn integratie zal dus zeker geen probleem zijn en deze stage is ideaal om de mensen die ik nog niet ken beter te leren kennen. Komend seizoen zal mijn programma nog relatief beperkt zijn, omdat ik beide functies zal combineren, maar mijn ervaring in het rondewerk geef ik met plezier door”, zo besluit de 41-jarige Van de Wouwer.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone