Michiel Elijzen trots op Chad Haga: “Onvergetelijk!

zondag 2 juni 2019 om 17:57
Michiel Elijzen trots op Chad Haga: “Onvergetelijk!

foto: Cor Vos

Michiel Elijzen zag zijn Team Sunweb het moeilijk hebben deze Giro d’Italia, maar de ploegleider kan na de winst van Chad Haga toch nog tevreden zijn: “We hebben moeilijke weken gehad, maar dit maakt een hoop goed. Toch nog winnen op de laatste dag is onvergetelijk!”

“Dit is echt een opluchting, want het was een heel moeilijke Giro. We zijn er altijd in blijven geloven en we zijn altijd positief gebleven. Toen Chad Haga Victor Campenaerts voorbleef, had ik hoop, maar dan zit je nog met Primoz Roglic. Die laatste minuten waren echt nagelbijten, maar voor de ploeg en voor de jongen is het echt fantastisch”, aldus een euforische Elijzen in het flashinterview.

“We zijn veel met deze tijdrit bezig geweest omdat Chad eerder deze ronde ook een goede tijdrit had gereden. Hij hoefde geen bidonnen meer te halen en bergop rijdt hij goed, dus heeft hij zich kunnen sparen.”

Giro gered
Haga redde dankzij zijn zege de Giro van het geteisterde Sunweb. “Nee, de Giro is niet geslaagd, maar Chad heeft hem wel voor ons gered”, eindigt Elijzen. “Ik ben super blij dat we zo kunnen afsluiten. We gaan nu veel bier en champagne drinken en morgen zal ik met een big smile in de auto naar huis rijden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sephiroth 2 juni 2019 om 18:20

mooi voor Haga, wat toch al een poos een trouwe knecht is. Eentje in de categorie van Emden in de giro.

Volgend jaar beter voor Sunweb.

assen 2 juni 2019 om 18:56

Ikzelf had ook tranen in mijn ogen. Man man, wat heeft deze jongen een verschrikkelijke periode gehad jaren terug met dat ongeluk. Credits ook voor Sunweb dat ze hem, en de andere getroffen renners, in die moeilijke tijd hebben gesteund.

Kortom, HULDE voor Haga en Sunweb – proficiat – het zij jullie gegund. :-)

rennerske 2 juni 2019 om 19:14

Mooie reactie assen. Denk dat je goed verwoordt wat menigeen voelt.

marehoek 2 juni 2019 om 20:35

+1

Vlinder 2 juni 2019 om 21:01

Volledig mee eens! Vond dit toch wel de mooiste overwinning. Puur om de persoon.

oscarito1908 2 juni 2019 om 23:13

De sporen van dat vreselijk ongeluk zijn ook nog erg zichtbaar. Dat herinnerde me nog eens aan dat ongeluk. Vandaar extra gegund. Denk dat veel liefhebbers dat wel hebben.

pirazzi 3 juni 2019 om 07:44

Dat ongeluk in Spanje op 23 januari 2016 waar ook John Degenkolb bij betrokken was. Dat wist ik niet meer maar heb het opgezocht via Google.

Laatste nieuws

Materiaalzone