Van Baarle mag mogelijk voor eigen kansen gaan in Vlaanderen

woensdag 1 april 2015 om 18:44
Van Baarle mag mogelijk voor eigen kansen gaan in Vlaanderen

Dylan van Baarle rijdt zondag de Ronde van Vlaanderen, maar weet nog niet in welke rol. Dat hangt af van het herstel van Sebastian Langeveld, die vrijdag hard ten val kwam in de E3 Harelbeke. “Als hij erbij is, is ons hoofddoel hem in kansrijke positie te brengen”, vertelde Van Baarle vlak voor het afreizen naar België aan het ANP. “Jack Bauer en ik komen na Sebastian in aanmerking voor een vrije rol.”

Van Baarle, die vrijdag hoort of Langeveld hem zal vergezellen, belooft in ieder geval dat zijn ploeg Cannondale-Garmin op hem kan rekenen. “Zeker na Dwars door Vlaanderen. Ik heb laten zien dat ik over kasseien kan rijden.” Hij finishte daar na een spannende finale uiteindelijk als derde. “Vooraf had ik getekend voor een podiumplaats.”

Helemaal ongeschonden kwam Van Baarle zelf ook niet uit het afgelopen weekend. In Gent-Wevelgem kwam hij zondag ten val door een gemiste bidon van een renner voor hem. “Ik kwam op mijn gezicht terecht en moest nog naar het ziekenhuis. Ik zie er nu uit als een bokser, maar mijn neus was gelukkig niet gebroken.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Henki 1 april 2015 om 18:52

Ik denk dat ook als Langeveld wel mee doet, van Baarle voor eigen kansen kan rijden. Als iemand vrijdag beslist of die in orde is om te starten, dan zal dat niet direct betekenen dat hij mee gaat doen voor de winst. Voor van Baarle zal de afstand wellicht te ver zijn, maar wel mooi dat hij het kan proberen, helpt toch weer in zijn ontwikkeling.

0
Timocycling 1 april 2015 om 19:16

Van Baarle is echt een goede all round renner geworden. Kan dit werk prima aan. Wellicht een toekomstig topper.

0
nickdt 1 april 2015 om 19:56

Inderdaad leuk dat hij het eventueel mag gaan proberen, maar ik denk dat RVV nog wat te hoog gegrepen is. PR daarentegen zie ik hem wel top 20 rijden en als het meezit top 15.

0
Jan 1 april 2015 om 20:01

Net aangekomen in Belgie??
Aan bruine benen heb je zondag niks.

0
vlek 1 april 2015 om 20:05

Die twee dagen thuis om even bij te komen van die koersen in Vlaanderen zullen hem inderdaad bruine bene op hebben geleverd…

0
Daan° 1 april 2015 om 22:41

Zou leuk zijn, ik mag hem wel. Rijdt ook heel goed hoor, Chapeau!

0
lancethegreat4 1 april 2015 om 23:19

Van Baarle heeft een behoorlijke vorm getoond. Binnen zijn ploeg is er ook nog wel een goede Bauer. Langeveld gaat niet klaar geraken vrees ik. Van Baarle is momenteel ongeveer van het niveau van Tiesj Benoot. Onze Vlaamse neo-prof rijdt ook erg goed en zou zomaar kunnen weg rijden met een groepje renners van de 2 de rij.

0
ti-raleigh 2 april 2015 om 00:23

Ik denk ook dat rond de 20e plaats finishen het hoogst haalbare is. Donders jammer dat we geen 100% fitte Langeveld zullen zien.

0
Wheely 2 april 2015 om 00:49

Ergens wel mooi als Van Baarle in deze wedstrijd onbevangen kan rondfietsen en kijken hoever die komt. Wel jammer van Langeveld inderdaad. Zeker nu die in het rood wit blauw koerst.

0
ikbenprocycling 2 april 2015 om 07:18

Niet lekker: op je gezicht vallen. Enige voordeel is dat helm niet hoeft worden vervangen ….

Maar serieus, goede koers gewenst. Het slechte voorbeeld van Bauer (fiets-in-sloot-smijten-na gekluns) verdient uiteraard geen navolging.

0
theking 2 april 2015 om 08:47

Ben erg benieuwd wat hij in roubaix kan klaarspelen. Wellicht net zo’n verassing als Maaskant destijds.

0
EdEnd 2 april 2015 om 09:41

Geef hem de vrije rol en hij kan ver komen, leg hem nu al de druk van kopmanschap op en hij gaat tekort komen. Als vrije man kan hij gewoon gokken op een vroegere ontsnapping, maar als echte kopman moet hij in zijn hok blijven en als de grote mannen dan gaan net niet sterk genoeg zijn. En dat is geen schande hoor, het is een kerel met veel talent, maar hij heeft gewoon nog even wat tijd nodig om te groeien… niets mis mee!

0
maklukzat 2 april 2015 om 11:10

Van Baarle moet gewoon met de grote mannen mee in PR en kijken hoever hij komt. Top 15 verwacht ik nog niet. Komt nog inhoud tekort waarschijnlijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone