Van Avermaet slaat Dwars door Vlaanderen over

dinsdag 2 april 2019 om 09:26
Van Avermaet slaat Dwars door Vlaanderen over

Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos

Zoek morgen niet naar Greg Van Avermaet in Dwars Door Vlaanderen. De CCC-kopman krijgt extra rust om zich optimaal voor te bereiden op de nakende Ronde van Vlaanderen. Dit laat zijn ploeg weten.

Deelname aan de ultieme voorbereidingskoers op Vlaanderens Mooiste hing af van zijn herstel na het afgelopen koersweekend, liet Van Avermaet afgelopen weekend al doorschemeren in gesprek met WielerFlits. “De E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem waren twee wedstrijden waarin veel van de renners gevraagd werd”, doet ploegleider Fabio Baldato uit de doeken. “Daarom hebben we samen met Greg besloten dat hij woensdag niet zal starten in Dwars door Vlaanderen.”

“Omdat Greg niet zal deelnemen biedt dit een mogelijkheid voor andere renners om voor een resultaat te gaan”, blikt Baldato vooruit op de doordeweekse semiklassieker. “Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Michael Schär hebben ervaring in het rijden op de Vlaamse wegen. Daarnaast zagen we de afgelopen weken goed werk van Pawel Bernas, Kamil Gradek, Jonas Koch en Szymon Sajnok in kleinere koersen. Ik hoop dan ook op een zeer agressieve koers van deze mannen.”

Van Hooydonk blij met vertrouwen
Van Hooydonck hoopt alvast op een mooie wedstrijd. “Het is mijn eerste deelname aan Dwars door Vlaanderen, maar ik ken de wegen zeer goed. Nu Greg niet aan de start staat ben ik blij dat het team mij het vertrouwen geeft om mijn eigen koers te mogen rijden.”

“Ondanks dat we niet met een kopman als Greg starten hopen we op een mooi resultaat. Als Gijs en ik in de finale allebei in goede positie zitten zullen we elkaar bijstaan”, blikt de 23-jarige Belg vooruit.

Dit artikel delen:

8 Reacties

west 2 april 2019 om 09:34

En ook geen Keirsbulck of Wisniowski dus, dan blijft er een aardig procontinentale vroege-vlucht-selectie over…

Jean Dumas 2 april 2019 om 10:08

Viel te verwachten. Dit wordt denk ik een wedstrijd voor jonge honden, en QS moet uitkijken dat ze de koers niet controleren voor VDP c.s.

Pubsted 2 april 2019 om 11:02

Je ziet toch bij Greg en Sagan dat ze niet meer alles volle bak aan kunnen. Ze steken er niet meer zo bovenuit als ongeveer de laatste 3 jaar.

Mwielerfan 2 april 2019 om 12:09

Vind ik ook. Maar zag ik bij Greg vorig jaar iig ook en Sagan is al jaren niet elke wedstrijd op z’n top

Samlambeej 2 april 2019 om 13:17

Greg hield DDV nog in overweging. Met de voorspelde regen is zijn keuze snel gemaakt. Die komt morgen niet buiten.

Veloburto 2 april 2019 om 15:28

Sagan was gewoon ziek op een slecht moment, en GVA heeft gewoon een vet gare ploeg

Polleke 2 april 2019 om 12:31

Zonder GVA zijn ze serieus verzwakt…. lijkt nu weer het niveau van het PC. CCC….

Jori 2 april 2019 om 13:05

Tja, meerdere teams komen met bijzonder zwakke samenstelling:
Michelton, Sunweb

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair