Van Aert na zege in Oostmalle: “Voorbije periode was mentaal zeer belastend”
foto: WielerFlits
maandag 20 februari 2017 om 09:04

Van Aert na zege in Oostmalle: “Voorbije periode was mentaal zeer belastend”

In zijn voorlaatste cross van het seizoen is het Wout van Aert toch nog gelukt te winnen in zijn nieuwe regenboogtrui. De Belg kwam er sinds het WK niet meer aan te pas tegen Mathieu van der Poel. Gisteren waren de rollen omgedraaid.

“Ik was het allemaal een beetje beu”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “De voorbije periode was mentaal zeer belastend. Vorig week zondag, na Hulst, was ik het allemaal een beetje beu. Ik zag ongelooflijk af en kwam in de verste verte niet in de buurt van de overwinning. Dan had je nog wat boegeroep van de Nederlanders en werd ik ook op Twitter bestookt. Toen heb ik mij voorgenomen om in Oostmalle nog eens de beste Wout boven te halen. Ik ben een hele week met deze wedstrijd bezig geweest en dat heeft geloond. Zelfs gisteren in Leuven ben ik niet voluit gegaan om vandaag goed te kunnen zijn.”

In het persgesprek na afloop van zijn zege was de wereldkampioen zeer openhartig over de afgelopen periode. “Het is de eerste dag dat ik heb kunnen genieten van die regenboogtrui. Toen ik wereldkampioen werd, hoopte ik dat de heisa voorbij zou zijn. Niet dus! Ik won alleen omdat de anderen lek waren gereden. Niet ik, maar mijn tubes hadden gewonnen. Een week later vond er dan weer iemand dat ik met een motortje aan het rondrijden was. En als uitsmijter werd ik vorige week niet echt goed onthaald door de Nederlanders. Dan wordt het ook voor mij even te veel.”

Voor Van Aert staat er nog één cross op het programma, woensdag in Waregem. Daarna vertrekt hij met zijn vriendin op vakantie naar de Dominicaanse Republiek. “Om op het strand te liggen en de batterijen op te laden. Ik denk toch dat ik een maandje de fiets niet ga aanraken.”

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2017 22:39
Delgado
Je hebt gelijk dat niemand zich helemaal kan afsluiten maar een voorbeeld van iemand die er goed in is, is Sven Kramer. Hij gaat niet in op kritiek van anderen en geeft ook geen kritiek op anderen. Hij is er alleen maar op gericht om het beste uit zichzelf te halen en alles moet daarvoor wijken.
20 februari 2017 22:43
Ik kijk geen schaatsen, maar wint die Kramer niet alles? Waarop krijgt hij juist kritiek? Wordt die ook verdacht van een motortje in zijn schaatsen? ;)
20 februari 2017 22:48
Jan Jansen
Uiteraard dat niemand zich helemaal kan afsluiten maar een voorbeeld van iemand die er goed in is, is Hjalmar Filipson. Hij gaat niet in op kritiek van anderen en geeft ook geen kritiek op anderen. Hij is er alleen maar op gericht om het beste uit zichzelf te halen en alles moet daarvoor wijken.
20 februari 2017 22:48
Duidelijk dat niemand zich helemaal kan afsluiten maar een voorbeeld van iemand die er goed in is, is Zmak Hmlel. Hij gaat niet in op kritiek van anderen en geeft ook geen kritiek op anderen. Hij is er alleen maar op gericht om het beste uit zichzelf te halen en alles moet daarvoor wijken.
20 februari 2017 22:54
Wereldkampioenen fluisterfluiten en verpoepen, voor het geval je de bijbehorende modiale sporten nog miste.

De weg op die 2 !
20 februari 2017 22:54
@yo-eddy
Goed gezien, de naturals zoals vdp en messi die eigenlijk al weten wat hun tegenstander gaat doen voor ie het zelf weet. Lijkt op een zesde zintuig omdat ze zo relaxed en laconiek zijn en daardoor net dat beetje meer hebben.
Positieve energie en als Wout leert lachen gaat het vast beter en krijgt ie ook betere banden met zijn collega's ipv dat geharrewar over en weer waar zijn koots in feite de lont mee aanstak.
20 februari 2017 23:01
Doe mij de harde werkers maar ipv de laconiek dartelende lachebekkies met hun speelse trekjes. Niet zozeer henzelf maar met name de hijgende, aan hun kont geplakte meute inclusief 'dont worry be happy/if you believe in it, you can' - huiskamerpsychologische positivo - boodschap heb ik een tweelingbroertje dood aan ;)
20 februari 2017 23:31
@rv
Je hebt iets tegen goed gemutste sporters lijkt wel, ziet liever een Tendam met een brei aan zijn neus waar een paling jaloers op zou worden. Lachen en hard werken gaat heel goed samen dat zal je tweelingbroertje ook beamen als ie er nog is tenminste. Nooit opgevallen hoe vdp uitgewoond over de streep komt na een uur hard werken?
20 februari 2017 23:57
@RV
Is een schrijfcursusje niks voor jou?
21 februari 2017 08:36
Wat een gezever allemaal zeg. Dit begint meer te lijken op wie is de 'slimste man'
21 februari 2017 08:46
@RV
Heb je iets in te halen ofzo? Man man man, pas ff een filter op jezelf toe!
21 februari 2017 09:28
Van 'Hoe stop ik zoveel mogelijk bijvoeglijke naamwoorden in een zin'
Naar 'Hoe schrijf ik een begrijpelijke en leesbare zin'

;)
21 februari 2017 09:35
Aas voor de vissies
22 februari 2017 09:44
Proficiat met je overwinning.Je hebt de rest gedegradeerd tot figuranten

Reacties zijn gesloten.