Van Aert kijkt uit naar komst Štybar en Boom

Van Aert kijkt uit naar komst Štybar en Boom
woensdag 4 november 2015 om 11:01

Wout van Aert heet Zdeněk Štybar en Lars Boom van harte welkom in het veld. De 21-jarige Belg beheerst tot op heden samen met – in iets mindere mate – Lars van der Haar het cross-seizoen, dat zo langzamerhand eentonig is. “Een prima zaak voor de cross”, zegt Van Aert in Het Nieuwsblad. “Benieuwd of ze dat hoge niveau opnieuw kunnen halen. Zeker voor Boom is het alweer een hele tijd geleden.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Mogelijke terugkeer betekent spanning
Met de komst van Štybar, Boom en wereldkampioen Mathieu van der Poel, gaat het topniveau tijdens de veldritten weer omhoog. “Als ook ­Mathieu dan helemaal terug is, worden het echt spannende crossen”, denkt Van Aert. “Leuk, want ik wil altijd tegen tegenstanders van een zo hoog mogelijk niveau rijden. Of Štybar en Boom ook het WK in Zolder mogen rijden? Wat een rare vraag. Natuurlijk! Iedereen mag zijn eigen programma en voorbereiding kiezen. Daar heb ik niks aan te zeggen.”

Boom nog niet zeker, Štybar crosst tussen Kerst en Oud en Nieuw
Gisteren bracht Booms manager Rik van Dongen naar buiten dat de Vlijmenaar dacht aan een aantal crossen deze winter. Dat deed hij desgevraagd, omdat Boom veertig crossbanden had aangeschaft bij specialist Dugast. Naar verluidt wacht de voormalige wereldkampioen op goedkeuring van zijn ploeg Astana. Boom zelf was maandag voor navraag niet beschikbaar. Štybar zei eerder deze week in het magazine van Cycling.be in de drukke crossdagen tussen Kerst en Oud en Nieuw een paar crossen te willen meepikken. “Eens kijken wat ik nog waard ben tegen het jonge geweld van Van Aert en Van der Poel”, zei de Tsjech daar.

Dit artikel delen:

9 Reacties

lnnrt 4 november 2015 om 11:16

Is het al zeker dat Stybar het veld in gaat deze winter? En heeft hij ook al bekend gemaakt welke crossen? Volgens mij heb ik iets gemist.

0
billi 4 november 2015 om 11:44

Wilfried Peeters liet iets los tijdens de laatste cross, iets van ‘sluit niet uit’ ‘mogelijk’
verder geen details genoemd in dat interview tijdens de wedstrijd

0
billi 4 november 2015 om 11:45

verwacht Boom en Stybar trouwens niet direct op hetzelfde nivo, top 10 zou al mooi zijn in een klassements vlucht

0
maklukzat 4 november 2015 om 11:46

Wel slim van Boom dan. Eerst crossbanden kopen en dan pas om toestemming vragen.

0
Tuubke 4 november 2015 om 11:52

Of dom van Boom. Straks mag het niet, zit je daar met veertig crossbanden. Hou Marktplaats maar in de gaten voor een koopje!

0
billi 4 november 2015 om 11:58

@Tuubke, of slim, met een handtekening erop levert het misschien wel meer op ;)

en anders kan hij het gewoon gebruiken op training, denk toch dat hij regelmatig in het veld traint

0
Front-runner 4 november 2015 om 11:59

In een bericht van 6 oktober, hier op WF, staat juist het volgende over Stybar:
Zdenek Stybar komt deze winter niet in actie in het veld. De drievoudig wereldkampioen veldrijden overwoog om na het wegseizoen een paar crossen te rijden, maar ziet daar na overleg met zijn ploeg nu toch van af.
“Het lijkt ons daarom beter om deze winter niet in het veld aan te treden om uitgerust aan het nieuwe wegseizoen te beginnen”, concludeert Peeters.

0
Har77 4 november 2015 om 12:26

Boom rijdt veel in het veld. In 2014 nog 4e op het NK marathon op de mtb, ook vaak op de crossfiets te zien in de Drunense Duinen.

0
Sebas 4 november 2015 om 12:37

@ Har77

Hij zal z’n tochten door het veld absoluut maken: oude liefde roest niet. Een paar crossen tussen mannen als Van Aert en Van der Haar is toch andere koek qua lichamelijke belasting.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone