Van Aert boekt toch nog eerste zege in de regenboogtrui
Foto: Sportfoto.nl
zondag 19 februari 2017 om 16:03

Van Aert boekt toch nog eerste zege in de regenboogtrui

Wout van Aert heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle op zijn naam geschreven. Voor de wereldkampioen is het zijn eerste zege sinds het wereldkampioenschap.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vroege aanval Wout van Aert
Man van de streek Jim Aernouts was na een lange startstrook de eerste renner in het veld. Een attente Wout van Aert wachtte een halve ronde af in zijn wiel, maar vlak voor het losse zand snelde hij toch naar de leiding. Op die manier kreeg de wereldkampioen meteen een kloofje.

Mathieu van der Poel bevond zich dan nog buiten de top-5. In Oostmalle is het nooit gemakkelijk om andere renners voorbij te rijden en dus duurde het wel even vooraleer Van der Poel de achtervolging goed en wel kon inzetten. Na een ronde was het verschil tussen de eenzame leider en Van der Poel zo al een vijftal seconden.

Van der Poel toch nog tweede
In de daaropvolgende ronden maakte Van Aert indruk. Zijn Nederlandse opponent daarentegen had zijn dagje niet en verloor meer en meer tijd. Na een kwartier wedstrijd volgde hij al op bijna twintig seconden. De overwinning zou er nooit meer inzitten.

Meer nog, halfweg kreeg Van der Poel het gezelschap van een vijftal renners met Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Laatstgenoemde viel daar letterlijk uit weg, maar Pauwels had een superdag en streed toch nog mee voor het podium. Uiteindelijk ging Van der Poel met de dichtste ereplaats aan de haal.

Maar dat alles speelde zich ver achter de rug van Wout van Aert af. Voor de 22-jarige Van Aert is het pas zijn eerste zege sinds het wereldkampioenschap in Bièles.

Sluitingsprijs Oostmalle 2017
1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
2. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
3. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
4. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
5. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea)
8. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
9. flag-be Diether Sweeck (ERA-Circus)
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
19 februari 2017 16:53
Mooi seizoen. Vooral genoten van van der poel. Hopelijk komen de andere jongens komend seizoen ook meer aan de bak.
19 februari 2017 16:57
Zo, van Aert liet zien dat hij ook nog prima kan fietsen als hij wat meer uitgerust is. Tja, Matthieu was gisteren al niet heel goed en vandaag wellicht nog minder. Maar ach, toch nog 1e en 2e.

Weet iemand of de twee tenoren allebei woensdag ook nog rijden?
19 februari 2017 17:01
@flashke
Kun je Wielerflits niet verwijten.
Een foto van de dag, is mogelijk, maar volgens mij kun je hier geen foto's plaatsen.
19 februari 2017 17:02
Van aert volledig uitgerust, wat een power.
19 februari 2017 17:24
Wat een een ontzettend gezever zeg. Dat hij nu in 1 keer volledig is uitgerust en wint..
19 februari 2017 17:35
Het doet er eigenlijk helemaal niet toe wie de beste is. Want hoe zou je dat moeten meten?
Voor de volgers is het belangrijk om mooie wedstrijden te zien, en daar hebben ze zeker voor gezorgd.
19 februari 2017 17:58
Vast verkocht ;)
19 februari 2017 18:07
We wisten toch al wie de beste was. Kan toch niet zo zijn dat wanneer van Aert na zoveel koersen zonder zege weer eens wint, dat dit opeens veranderd is.
19 februari 2017 18:09
De wereldkampioen die dus toont wie de beste veldrijder is.
19 februari 2017 18:34
@markvv
Vast niet begrepen wat ik met volledig "uitgerust" bedoelde.
19 februari 2017 19:25
Heerlijk subtiel Schipperaar.
On topic: hele wedstrijd op kop gereden en heersen in het zand. OK, het is allemaal wat minder gracieus als een Mathieu, maar ik kan net zo genieten van gestoemp
19 februari 2017 21:36
Om een wedstrijd te kopen, moet er ook een verkoper zijn.Uitgerust door het kalmer aan te doen,of uitgerust met een onvindbaar hulpmiddel ???? De waarheid is dat twee renners van 22 jaar al drie seizoen op rij hun sport domineren zoals we het nog zelden gezien hebben. Neem één van de twee weg, en degene die blijft wint het wereldkampioenschap en alle klassementen . Mathieu dat is kunst op de fiets, Wout straalt één en al kracht uit een genot om naar hen te kijken.
19 februari 2017 21:38
Ik ben blij dat het veldrijden gedaan is en de klassiekers op de weg beginnen. Dat is tenminste een sport op een veel hoger niveau.
20 februari 2017 00:35
Het antwoord op mijn eigen vraag blijkt ja te zien, beiden tenoren rijden woensdag om 20.30 nog een half uurtje. Ik zet toch in op Mathieu. En dan stoppen we er echt mee...

http://www.sport.be/cyclocrossclassics/1617/waregem/downloads/deelnemers.pdf
20 februari 2017 08:24
@denise,

Ik ben altijd wat verward met dergelijke opmerkingen. Haast iedereen is het erover eens dat Mathieu en Wout toptalenten zijn die op de weg ook fantastische dingen kunnen. Is hun niveau dan lager als ze op een andere ondergrond rijden? volgens mij is het niveau van het veldrijden nog nooit zo hoog geweest.

Reacties zijn gesloten.