Van Aert baalt: “Dat kleine akkefietje beslist de koers”

Door , zondag 21 oktober 2018 om 17:48
Van Aert baalt: “Dat kleine akkefietje beslist de koers”

foto: Photopress.be

De tussenstand tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert in onderlinge duels werd zondagmiddag 4-0 voor de Nederlander. De Belg baalt na afloop vooral van zijn materiaalpech, waardoor Van der Poel het beslissende gat kon maken. “Dat kleine akkefietje beslist de koers”, zegt Van Aert na afloop tegen Sporza.

Het pechgeval ontstond na drie en een halve ronde, toen de wereldkampioen van Cibel-Cebon zichzelf verschakelde. Maar omdat het gat met Van der Poel niet groter werd, was Van Aert toch blij met zijn prestatie. “Ik wilde meteen een gaatje maken, omdat je op dit parcours zo moeilijk het verschil kan maken. Mathieu is nu eenmaal beter in die lastige bochten. En na het akkefietje met mijn ketting, kon ik gewoonweg niet sneller rijden dan hij.”

Uiteindelijk strandde Van Aert op acht seconden van de winnaar en dat steekt een beetje. “Ik vind het jammer dat ik halfweg koers het geloof eventjes verloor. Je gaat dan je eigen tempo zoeken en in je comfort zone zitten. Dat mag niet in een cross, daarin moet je altijd op je limiet blijven rijden. Dat is wel iets dat ik moet meenemen naar de volgende koers”, steekt Van Aert de hand in eigen boezem. “Maar ik heb wel het idee dat ik het Mathieu moeilijker gemaakt heb dan in Gieten.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

tdola 21 oktober 2018 om 17:53

Dan hij en niet dan hem.
Dat steekt een beetje ipv dat steekt hemzelf een beetje.

JaBo 21 oktober 2018 om 18:21

Tjonge jonge lekkere inhoudelijk reactie. Top!

Romāns Vainšteins 21 oktober 2018 om 19:44

Redactie moet gewoon blij zijn met dit type verbeteringen. Leren ze ook van.

Gilberto 21 oktober 2018 om 21:30

Sterkte in deze moeilijke tijden!

Arry1337 22 oktober 2018 om 09:59

Grappig dat mensen die zelf niet goed zijn in taal het niet kunnen hebben wanneer anderen dat wel zijn. Schrijffouten zijn fouten, en als journalist word je betaald om precies daar goed in te zijn. Wanneer er dan geregeld fouten in teksten staan is dat net zo irritant als wanneer Ducrot een renner niet herkent of Dijkstra de uitspraak van een naam niet weet.

Jan Blokland 21 oktober 2018 om 19:00

Ondanks dat ik denk dat Van Aert weinig zal winnen van Van der Poel (pech of ziekte bijv.), hoop ik wel dat hij in de koers wat meer bij Van der Poel kan blijven.
Dat maakt het kijken een stuk leuker, dan wat het nu is.

steven2743 21 oktober 2018 om 19:16

Probleem is dat hij niet alleen bij Van der Poel moet blijven, hij moet hem ook achterlaten. In de sprint gaat hij het niet winnen.

boenk 21 oktober 2018 om 19:38

Twee zaken om rekening mee te houden. Van Aert zal opnieuw willen schitteren in de voorjaarsklassiekers, en zal dus nog niet op zijn topniveau zitten, want dan zou hij die vorm niet tot in Roubaix kunnen volhouden. Ten tweede, het verschil is minder groot dan in de beginfase van vorig seizoen (toen hij in de VS zelfs niet in de top 5 eindigde) en de zwaardere (modder) crossen er nog moeten aankomen, waar Van Aert iets meer kans maakt dan op snelle en technische parcoursen.

kielabokki 21 oktober 2018 om 19:46

Misschakelen is geen pech. Net zo goed als dat te veel risico in een bocht nemen dat niet is bij VDP en zijn manier van rijden.

Ik bewonder het karakter van van Aert op de fiets. Maar als het om het mondje gaat is VDP een stuk meer kampioen.

Edit: al is het dit keer de woordkeuze van de schrijver.

Jan Blokland 21 oktober 2018 om 19:55

Ik bedoel met pech natuurlijk lekkeband, kettingbreuk, vallen door anderen. Misschakelen niet. Dat doe jezelf, evenals Van Aert vanmiddag. Hij baalde maar uiteindelijk veroorzaakte hij het zelf, dat hij achterop raakte. Dat hoort bij crossen. Werd dus gewoon op waarde geklopt.

kielabokki 21 oktober 2018 om 20:01

Nee Jan Blokland, maar in het artikel wordt er ook over pech gesproken. Daar reageerde ik op. Maar van Aert lijkt zelf niet over pech te spreken, al benoemt hij het ook niet als persoonlijke fout. Akkefietje is wel vaker een geschikt understatement.

Headlines

Materiaalzone

Populair