Valverde weet van geen ophouden: “Wil door tot Spelen van Tokio”

Valverde weet van geen ophouden: “Wil door tot Spelen van Tokio”

foto: Sirotti

donderdag 22 maart 2018 om 13:58

Alejandro Valverde mag dan een contract hebben bij Movistar tot en met 2019, de Spanjaard is niet van plan om zijn fiets tegen die tijd aan de wilgen te hangen. De 37-jarige renner heeft namelijk als doel gesteld om een jaar later deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio.

In een interview met El Mundo Deportivo laat Valverde weten oren te hebben naar een vijfde(!) Olympische Spelen. “Ik wil graag door tot mijn 40e en opnieuw de Spelen meemaken. Op dit moment heb ik echter een contract tot en met 2019 bij Movistar”, houdt El Imbatido nog een kleine slag om de arm.

De Murciaan maakte in 2004 zijn debuut op de Olympische Spelen. Hij reed in Athene naar een 47e plaats in de wegrit. Ook in Peking (13e), Londen (18e) en Rio de Janeiro (30e) was hij van de partij.

Mocht Valverde zijn woorden daadwerkelijk kracht bijzetten, dan zal hij tot zijn 40e te bewonderen zijn in het profpeloton. De Spanjaard ziet dit echter niet als een opgave. “Ik geniet nog altijd, zowel op training als in de wedstrijd. Het is voor mij geen opgave. Ik hou er nog altijd van om af te zien.”

Parcours Tokio gemaakt voor de klimmers
Mocht Valverde zijn huidige niveau kunnen vasthouden tot aan Tokio, dan maakt de Spanjaard een goede kans op eremetaal. Het parcours zou volgens het Engelstalige Japan Times namelijk geknipt zijn voor de klimmers. Volgens dit dagblad start de wegwedstrijd – die om en nabij de 270 kilometer zal bedragen – in Chofu, een buitenwijk van Tokio.

Via de National Route 413 fietst het peloton vervolgens naar het gebied rondom het Yamanaka-meer en de voet van Mount Fuji, de hoogste bergtop in Japan. Vervolgens zetten ze koers naar het finalecircuit, waar de aankomstlijn is getrokken op de Fuji Speedway. Dit circuit van 4,5 kilometer zal twaalf maal moeten worden afgehaspeld.

De Nederlandse bondscoach Thorwald Veneberg bevestigde in november tegenover WielerFlits dat de omloop naar de Fudji Speedway de meest waarschijnlijke is van de vijf opties die door de organisatie zijn uitgestippeld. “Voor de atleten gaat het zwaar zijn, met veel hoogtemeters. Het finalecircuit an sich is niet zo lang, zo’n vier en een halve kilometer. Een slopend racecircuit dat op en neer gaat”, aldus Veneberg.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Romāns Vainšteins 22 maart 2018 om 14:14

Sommigen hebben het lichaam om door te gaan tot 42-44 als profwielrenner, Valverde is er zo 1. Wie gaat hem van het alleenhoudersrecord te Luik afhouden ?

OscarV 22 maart 2018 om 14:26

Zonde. Deze valsspeler kan wat mij betreft niet snel genoeg stoppen.

Tinkerbell 22 maart 2018 om 14:41

Heerlijk nieuws dit. Het is een genot om naar deze renner te kijken.

Adrie Kuiper 22 maart 2018 om 14:48

Zijn prestaties worden met het jaar geloofwaardiger

dumoman 22 maart 2018 om 14:53

Wat een slecht nieuws :-(

ah-ja 22 maart 2018 om 15:01

Dat gezeur altijd. De Valverde zonder is beter dan die met doping.

Duh 22 maart 2018 om 15:02

Leven we in een gespleten wielerfanlandschap? Love him or hate him. Tijd voor een poll?

Stenalic 22 maart 2018 om 15:02

Heerlijk nieuws, Vamos!

ikbenprocycling 22 maart 2018 om 15:12

Beter dan achter de geraniums gaan zitten.

Fast Freddy 22 maart 2018 om 15:15

Triest bericht….

Cadellie 22 maart 2018 om 15:17

Wat een baas ben je Valverde! gogogo

TK96 22 maart 2018 om 15:39

Wat een gezeur zeg. Hoelang blijf je schuldig in het leven? De man is de laatste jaren nergens mee in verband gebracht, en bewijst al zo’n 6 a 7 jaar dat ie ook volledig zonder doping een van de beste van de wereld is. En zo ongeloofwaardig presteertie niet. Bereikt in de grote rondes wat je aan het begin van zn carriere mocht verwachten, en is gewoon een klimmer met ongelofelijk goeie sprint. Ja dan win je veel koersen ja, niet zo verrassend. En mag een oudere renner ook eens goed presteren alsjeblieft.

Frits des Jeux 22 maart 2018 om 15:40

@Tinkerbell een prachtige renner om naar te kijken heb ik toch een beeld van een aanvallender type renner. Een renner die de koers maakt.

Dat doet absoluut niets af aan het feit dat ik ontzettend veel respect voor zijn erelijst heb en voor de renner, maar zijn afwachtende koersstijl veelal hou ik niet echt van. Overigens zou het mooi zijn mocht hij de Amstel nog aan zijn erelijst toevoegen.

wilbertdh 22 maart 2018 om 15:45

Gek dat een artikel over iemand die niet van ophouden weet de einddatum van zijn carrière noemt

tetedelacourse 22 maart 2018 om 15:49

De renners van Movistar weten ook weer wie de komende jaren baas is in de ploeg.

Jammer van de schaduw die over hem hangt uit verleden, maar veel respect voor wat de man allemaal presteert en gepresteerd heeft.

StonedCamel 22 maart 2018 om 16:03

@TK:
Gezien Valverde zijn berouwvolle biecht tav zijn dopinggebruik in het verleden (not) is het inderdaad logisch om aan te nemen dat hij nu zonder doping rondrijdt.
Misschien wel hoor, maar hij zal bij mij altijd een nare bijsmaak houden. Vooral dat hij tijdens zijn schorsing gewoon deel van de ploeg bleef geeft mij weinig vertrouwen.

Neemt niet weg dat hij zo verschrikkelijk goed is dat hij waarschijnlijk ook zonder extra brandstof de capaciteiten zou hebben om decennialang tot de wereldtop te horen, absolute klasbak, maar wel met een donker kantje.

Djoop 22 maart 2018 om 16:16

Als ie morgen gepakt wordt zou het niemand moeten verbazen. Ontkende bij hoog en laag en was er mee weg gekomen als ze in Italië de bloedsamples niet vergeleken hadden. Terecht straf gehad, weigert er vervolgens over te praten. Geen excuus of verklaring dat hij zich nu wel aan de regels gaat houden; niente caliente, nada, noppes, niks.
Dus daar zou elke, zichzelf respecterende journalist mee moeten beginnen als ze el Injusto interviewen.

hupske 22 maart 2018 om 16:36

Valverde heeft naar mijn idee bijna nooit een slechte dag. Kan het gehele jaar pieken en dat is wel erg bijzonder zeker als je het verleden er bij haalt.
Kan ook zijn door zijn leeftijd dat zijn spiervezels inmiddels zo taai zijn dat hij nog maar 1 basisniveau heeft, dus echt pieken kan niet en echt dalen ook niet.

Tinkerbell 22 maart 2018 om 16:40

@FdJ
Ik vind hem juist steeds aanvallender koersen de laatste jaren. Vooral in de Spaanse koersen. Hij is zeker niet de meest aanvallende renner maar hij koerst ook niet alleen maar afwachtend.

Jean Dumas 22 maart 2018 om 16:50

Mooie motivatie, zou wat zijn een Olympisch Kampioen wielrennen van 40. Als iemand het kan is hij het.

Pédaleur de charme 22 maart 2018 om 17:02

@JD
Dat zou 'm in de categorie Vinokourov plaatsen, nog zo'n kampioen met een zwart randje.

Olly 22 maart 2018 om 17:21

Valverder dan ieder ander!!
Voor mij is hij met of zonder dopingverleden een held, en 1 van de redenen dat een koers wel of niet interessant is/wordt. Het is alleen jammer dat hij zoveel wint;-) anders zou het nog spannender zijn om te kijken naar een koers waarin hij meedoet.
En in mijn ogen niet te vergelijken met Vino. Die in mijn ogen echt een dopeur is, zowel als renner en als ploegleider naast de koers. Al is Valverde nu nog geen ploegleider natuurlijk hahaha
Voor mij voorlopig nog niet stoppen AV. Ik zie hem graag op het podium in Tokio, als hij niet alleen kaal is maar ook grijs.

Wielrennertje 22 maart 2018 om 18:52

De fiets is gewoon pure passie voor Valverde. Zijn trainingslust en liefde voor de fiets houdt hem goed en zie hem in Tokio nog steeds bij de top horen.

Stenalic 22 maart 2018 om 22:48

Even serieus, gezien zijn bezetenheid moet die man toch in een enorm zwart gat belanden als hij ooit stopt.

Romāns Vainšteins 22 maart 2018 om 22:55

Wordt gewoon ploegleider bij Movistar, wat denk jij nou ?

Headlines

Materiaalzone

Populair