Valverde weet van geen ophouden: “Wil door tot Spelen van Tokio”
foto: Sirotti
donderdag 22 maart 2018 om 13:58

Valverde weet van geen ophouden: “Wil door tot Spelen van Tokio”

Alejandro Valverde mag dan een contract hebben bij Movistar tot en met 2019, de Spanjaard is niet van plan om zijn fiets tegen die tijd aan de wilgen te hangen. De 37-jarige renner heeft namelijk als doel gesteld om een jaar later deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio.

In een interview met El Mundo Deportivo laat Valverde weten oren te hebben naar een vijfde(!) Olympische Spelen. “Ik wil graag door tot mijn 40e en opnieuw de Spelen meemaken. Op dit moment heb ik echter een contract tot en met 2019 bij Movistar”, houdt El Imbatido nog een kleine slag om de arm.

De Murciaan maakte in 2004 zijn debuut op de Olympische Spelen. Hij reed in Athene naar een 47e plaats in de wegrit. Ook in Peking (13e), Londen (18e) en Rio de Janeiro (30e) was hij van de partij.

Mocht Valverde zijn woorden daadwerkelijk kracht bijzetten, dan zal hij tot zijn 40e te bewonderen zijn in het profpeloton. De Spanjaard ziet dit echter niet als een opgave. “Ik geniet nog altijd, zowel op training als in de wedstrijd. Het is voor mij geen opgave. Ik hou er nog altijd van om af te zien.”

Parcours Tokio gemaakt voor de klimmers
Mocht Valverde zijn huidige niveau kunnen vasthouden tot aan Tokio, dan maakt de Spanjaard een goede kans op eremetaal. Het parcours zou volgens het Engelstalige Japan Times namelijk geknipt zijn voor de klimmers. Volgens dit dagblad start de wegwedstrijd – die om en nabij de 270 kilometer zal bedragen – in Chofu, een buitenwijk van Tokio.

Via de National Route 413 fietst het peloton vervolgens naar het gebied rondom het Yamanaka-meer en de voet van Mount Fuji, de hoogste bergtop in Japan. Vervolgens zetten ze koers naar het finalecircuit, waar de aankomstlijn is getrokken op de Fuji Speedway. Dit circuit van 4,5 kilometer zal twaalf maal moeten worden afgehaspeld.

De Nederlandse bondscoach Thorwald Veneberg bevestigde in november tegenover WielerFlits dat de omloop naar de Fudji Speedway de meest waarschijnlijke is van de vijf opties die door de organisatie zijn uitgestippeld. “Voor de atleten gaat het zwaar zijn, met veel hoogtemeters. Het finalecircuit an sich is niet zo lang, zo’n vier en een halve kilometer. Een slopend racecircuit dat op en neer gaat”, aldus Veneberg.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 00:36
Zijn passie lijkt me koersen én winnen en dan vooral de manier van winnen. Gewoon anderen meedogenloos te grazen nemen met een splijtende aanval. De dag dat dat niet meer kan kapt ie er mee. Om dan over te stappen in een suffe Skoda en een hele dag bidonnetjes aan te geven.. Dat is… laat ik het zo zeggen: net iets minder 'bevredigend'.

Gaat logischerwijs dezelfde weg van Rebellin nemen en als hij daarna geen ploeg meer vindt kan ie gaan leren zwemmen en triathlons doen tegen LA.
23 maart 2018 07:53
Koerst alleen in Lbl afwachtend omdat dat daar verstandig is. In veel rondewerk juist erg veel aanvallen.
23 maart 2018 11:31
Ploegleider spelen gaat dat gat nooit volledig kunnen opvullen denk ik.
23 maart 2018 12:32
@Mwielerfan ah ja die flitsende aanvallen van Valverde op 40 kilometer van Muur van Huy. Zo indrukwekkend. Hoe kon ik ze vergeten zijn...
23 maart 2018 12:47
@frits
Aanvallen voor de Muur is de goden verzoeken om uitgepierd aan de Maas volledig overvleugeld te worden door een razend peleton, mogen punchers ook wachten tot de laatste 400m net als sprinters of beter hun krachten verspelen met een domme nutteloze aanval?

Reacties zijn gesloten.