Uno-X lijft talentvol Deens kwintet in

dinsdag 28 mei 2019 om 09:16
Uno-X lijft talentvol Deens kwintet in

foto: Uno-X

Toen Uno-X begin april aankondigde dat het voor volgend seizoen een ProContinentale licentie aan zal vragen liet de Noorse formatie weten dat er ruimte is voor enkele Deense renners. En Uno-X houdt woord, want mocht de ploeg volgend jaar inderdaad een stapje hogerop zetten dan beschikt het team in ieder geval over vijf coureurs uit Denemarken, zo maakte de Noorse equipe vandaag bekend.

Niklas Larsen, Jacob Hindsgaul Madsen, Frederik Rodenberg Madsen, Julius Johansen en Casper von Folsach komen alle vijf over van het Deense ColoQuick. Ze hebben getekend voor twee seizoenen.

Johansen mag als grootste aanwinst beschouwd. De ex-wereldkampioen bij de junioren was afgelopen jaar de beste in Olympia’s Tour. Ook Von Folsach heeft zijn sporen intussen verdiend op Nederlandse bodem: hij won in 2018 de Ronde van Midden-Nederland.

De vijf Denen zijn stuk voor stuk renners die ook op de baan actief zijn. Von Folsach, Larsen en Johansen veroverden eerder dit jaar het brons bij de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków met de Deense achtervolgingsploeg. Uno-X zal deze renners de ruimte geven om zich op de Olympische Spelen van Tokio voor te bereiden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

KnightBiker 28 mei 2019 om 10:16

ze rijden daar als een stelletje knakworsten..

heuvelcolombia 28 mei 2019 om 12:27

Goede versterkingen. Logisch ook voor een Noorse-Deens bedrijf.

Riwal wordt ook alleen maar beter. Ik verwacht wel dat die stijgende lijn in het Scandinavische wielrennen zich door gaat zetten. Sterker dan het Zuid-Amerikaanse of Afrikaanse wielrennen.

Verweggistan 28 mei 2019 om 13:46

Vooral omdat ze op PCT niveau mogen koersen, vaak zie je dat renners die het goed doen bij de CT’s net (nog) tekort komen op WT niveau en dan weer terugzakken naar CT. Terwijl ze wel PCT niveau hebben, of daar sterker kunnen worden en alsnog de stap naar de WT kunnen maken.
Als een Colombiaanse ploeg echt de beste renners bij de CT’s van Colombia weg zou halen en dan de afvallers van de WT binnenhaalt, het echt wel een goede ploeg zou zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair