Wielertransfers 2021: B&B Hotels-Vital Concept, Hoelgaard, Jongerius, Hengeveld

maandag 26 oktober 2020 om 17:40
Wielertransfers 2021: B&B Hotels-Vital Concept, Hoelgaard, Jongerius, Hengeveld

Markus Hoelgaard - foto: Cor Vos

Update

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Markus Hoelgaard
Het Noorse Uno-X beschikt ook de komende seizoenen over Markus Hoelgaard (26). De sterke renner, die vorige maand in de Ronde van Luxemburg naar de tweede plaats koerste, verlengde namelijk zijn contract met twee jaar. “Samen met deze ploeg wil ik groeien. Alles begint pas net, we hebben een paar uitdagende jaren voor de boeg”, laat hij weten via het team.


Update – B&B Hotels-Vital Concept
Jonathan Hivert (35) en Cyril Lemoine (37) maken volgend jaar hun koerskilometers in dienst van B&B Hotels-Vital Concept. Hivert maakt de overstap van Total Direct Energie, waar hij de laatste vier jaar voor uitkwam. Lemoine zet een punt achter zeven seizoenen in dienst van Cofidis.

Hivert tekent een contract voor twee seizoenen bij het team van sprinter Bryan Coquard en manager Jérôme Pineau. Lemoine tekent voor één jaar en voegt zich in 2021 in de sprinttrein van Coquard. Eerder trok B&B Hotels-Vital Concept al Eliot Lietaer, Alan Boileau en Thibault Ferasse aan.


Claudia Jongerius
Chevalmeire heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Claudia Jongerius (22), die daarmee de stap naar het profwielrennen zet. De Nederlandse komt over van WC De Sprinters Malderen. “Ik kan niet beschrijven wat ik op dit moment voel, maar ik ben vooral dankbaar en trots om vanaf 1 januari deel uit te maken van de Chevalmeire-ploeg”, schrijft ze op social media.


Ander Okamika
Burgos-BH heeft Ander Okamika (27) vastgelegd voor volgend seizoen. De Spaanse triatleet reed zich in de kijker bij de ploeg van Julio Izquierdo tijdens de nationale kampioenschappen en in de ronden van Cantabrië en Alicante. “De sprong naar de profs is een droom die uitkomt. Ik denk dat ik deze kans te danken heb aan de pandemie, omdat ik in juli, toen er geen triatlons waren, op de weg ben gaan rijden. Ik was verrast door mijn prestaties en de resultaten kwamen vanzelf.”

Okamika denkt wel wat tijd nodig te hebben om de knop om te zetten naar de wielersport. “Het moeilijkst wordt denk ik om in het peloton te rijden en steeds van ritme te moeten veranderen, wat ik niet gewend ben. Ik heb al laten zien dat ik competitief kan zijn en ik wil Burgos-BH bedanken voor het vertrouwen.” “Zijn fysieke conditie is uitzonderlijk en we geloven dat hij zich goed zal aanpassen. Hij heeft een enorm potentieel”, stelde ploegleider David Cantera vast.


Gazprom-RusVelo
Gazprom-RusVelo heeft bekendgemaakt dat Artem Nych (25) en Petr Rikunov (23) bijtekenden voor volgend seizoen. Voor Nych, de Russische U23-kampioen van 2015, wordt het zijn zevende jaar bij de ploeg. Rikunov, die in 2017 de Russische U23-titels veroverde, werd vorig jaar prof bij het team. Tot op heden trok Gazprom-RusVelo één renner aan, klimmer Ilnur Zakarin komt over van CCC Team.


Daniek Hengeveld
Biehler Krush heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt met het binnenhalen van Daniek Hengeveld, een van de meest talentvolle junior-vrouwen van Nederland. De renster uit Nootdorp, die volgende maand 18 jaar wordt, tekende een contract voor twee seizoenen. Op de baan is ze geen onbekende. Zo werd ze in 2019 Europees kampioen afvalkoers bij de junioren en ook dit jaar behaalde ze twee EK-medailles. Op de weg wil ze haar carrière verder uitbouwen.

“2020 was een gek seizoen met weinig momenten om mij te laten zien als renster in het peloton”, zegt ze. “Gelukkig kenden manager Hans Blom en ploegleider Wim Klement mij al en gaven ze mij de kans om het team te komen versterken. Ik ben weer een guppy tussen alle grote meiden, dus heel hoge verwachtingen heb ik nog niet. Ik hoop in een team terecht te komen waar we elkaar sterker maken en naast plezier maken met elkaar, serieus rijden voor de hoogst haalbare plek.”

Ook wil Hengeveld komend seizoen vooral weer ‘echt de fun’ van het wielrennen ervaren, daar word ik beter van. En ik weet zeker dat de meiden van het team en de staf hierin een grote rol gaan spelen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Chasse_patate 26 oktober 2020 om 08:37

Ik had wel verwacht dat deze renner een overstap naar een WT team zou maken.

0
Piet Lut 26 oktober 2020 om 08:43

Waarom wordt een contractverlenging geplaats onder een artikel iver transfers?

0
Dolledriesoldebroek 26 oktober 2020 om 09:48

Ik snap jouw gekozen nickname

0
Chasse_patate 26 oktober 2020 om 10:29

+1 voor DolleDries. Moest lachen!

0
Verweggistan 26 oktober 2020 om 10:59

Burgos heeft natuurlijk gezien dat goed zijn in een andere discipline of sport helpt als wegrenner. Dus hebben ze nu een veldrijder en een triatleet gehaald.

0
Arie den Blanken 26 oktober 2020 om 12:09

Dit heeft toch ook voor wielervolgers een nieuwswaarde van het niveau dat iemands buurman die bij anderen nauwelijks bekend is gaat verhuizen.

0
Rico. 26 oktober 2020 om 12:34

Oneens, ik vind het in de laatste periode van het seizoen fijn dat de contact verlengingen van “kleinere” renners dagelijks gebundeld worden in één berichtje. Per stuk een bericht zou teveel zijn, mar bij niet noemen moet je opeens de grens gaan bepalen tussen van wie je wel en niet wat publiceert. Ik vind dit een goede oplossing.

0
Arie den Blanken 26 oktober 2020 om 12:41

Okee

0
Piet Lut 26 oktober 2020 om 12:33

Edit redactie: Scherp, we hebben het aangepast

0
Rawolf 26 oktober 2020 om 17:58

Vital Concept wil de gemiddelde leeftijd wat opkrikken?

Hivert rijd nog prima rond en met zn ervaring een goede toevoeging maar Lemoine… komop zeg. Die had al jaren met pensioen gekund, het is ook niet dat die sprinttrein van Coquard ervaring nodig heeft. Debusschere en Reza zijn ook alles behalve talenten.

Of is dit een van de befaamde eigen interpretaties van WF en komt Lemoine stiekem om een andere sprinter te ondersteunen :p

0
Verweggistan 26 oktober 2020 om 21:30

Ze wilden gewoon het CreditAgricole/Skil/Saur duo nog een jaartje samenbrengen.

0
Dolfy 27 oktober 2020 om 10:32

Met al die vernieuwde contracten bij Gazprom krijg je niet het idee dat ze nog grootser gaan aanpakken. Dus ik vrees dan toch Zakarin echt serieuze stap terugzet, en in vergetelheid raakt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone