Noorse opleidingsploeg Uno-X vraagt ProContinentale licentie aan

dinsdag 2 april 2019 om 12:54
Noorse opleidingsploeg Uno-X vraagt ProContinentale licentie aan

foto: Uno-X

Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel: het continentale Uno-X wil volgend jaar een stapje hogerop. De Noorse wielerploeg maakte vandaag bekend dat het voor 2020 een ProContinentale licentie gaat aanvragen.

Als de papierhandel in orde wordt bevonden wordt Uno-X de eerste professionele wielerploeg uit Noorwegen. “Niet iedereen die nu voor ons rijdt zal automatisch een contract krijgen, maar het is duidelijk dat dit wel de kern van de ploeg zal zijn”, zegt ploegleider Stig Kristiansen. “Daarnaast is er ruimte voor enkele Deense renners.”

Sportief manager Kurt-Asle Arvesen spreekt tijdens de persconferentie van een historische dag voor het Noorse wielrennen: “Ik ben sceptisch geweest, maar ik ben trots hier onderdeel van uit te maken.”

Bij de opleidingsploeg rijden dit jaar talenten als Tobias Foss en Andreas Leknessund (afgelopen weekend tweede in Gent-Wevelgem/Kattekoers U23). Ook ex-prof Kristoffer Skjerping rijdt in het tenue van de Noorse formatie.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wielerfan1987 2 april 2019 om 13:03

Klinkt op zich leuk natuurlijk,
Maar hun twee grootste talenten (Leknessund en Foss) zullen ze vermoed ik komend jaar of het jaar erop wel kwijtraken aan de WT…

ChefSpijker 2 april 2019 om 13:11

Kunnen ze een uitgerangeerde Noor als Hagen wel als uithangbord halen. Of Halvorsen die totaal niet op z’n plek bij Sky zit.

FritsvanHoefelen 2 april 2019 om 13:14

Ik hoop dat Unilever gaat sponsoren

Brummel 2 april 2019 om 13:23

waar rook is is worst

Mathieu Moller 2 april 2019 om 13:24

Alweer een Procontinentale ploeg. Gaf Lappartient niet aan dat de UCI het aantal PCT-teams wilde tetugbrengen? Misschien is het een idee om de huidige PCT ploegen op te splitsen in twee niveaus, waarbij alleen ploegen uit het hoogste niveau in aanmerking komen voor een wildcard voor de monumenten en grote rondes en voor andere koersen bijvoorbeeld 1 team uit het tweede niveau en 3 uit het eerste niveau.

west 2 april 2019 om 14:36

Is dat niet hoe de markt nu ook werkt?

west 2 april 2019 om 13:45

Gaan ze dan ook weer van die leuke mutsen uitdelen?

maklukzat 2 april 2019 om 22:15

Prima stap voor het Noorse wielrennen. Had wel nood aan een profploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll