UnitedHealthcare heeft team al rond voor 2017

UnitedHealthcare heeft team al rond voor 2017

foto: Sirotti

woensdag 21 september 2016 om 08:33

UnitedHealthcare is er vroeg bij. De Amerikaanse ProContinentale ploeg heeft de selectie voor komend jaar al rond. Greg Henderson is een van de grootste aanwinsten, hij komt over van Lotto Soudal. Een opvallende renner die vertrekt, is Janez Brajkovic.

Negen renners blijven behouden voor de blauw-witte formatie, waaronder de Amerikaan Tanner Putt (onlangs ritwinnaar in de Tour of Alberta) en de Colombiaan Daniel Jaramillo. Laatstgenoemde krijgt er een landgenoot bij, namelijk Janier Acevedo. De oud-renner van Cannondale-Garmin komt over van Jamis-Sutter Home, evenals Sebastian Haedo.

Andere nieuwkomers zijn Lachlan Norris, Gavin Mannion (beiden Drapac), Travis McCabe (Holowesko-Citadel) en Alexander Cataford (Silber).

Brajkovic
Na twee seizoenen UnitedHealthcare vertrekt Janez Brajkovic bij de ploeg. De 32-jarige Sloveense klimmer, in 2010 winnaar van de Dauphiné en in 2012 negende in het klassement van de Tour de France, zal andere oorden op moeten zoeken. Ook Mathew Busche en Marco Canola staan niet bij de selectie voor 2017.

Selectie UnitedHealthcare voor 2017
flag-co Janier Acevedo (nieuw)
flag-co Carlos Alzate
flag-ca Alex Cataford (nieuw)
flag-au Jonny Clarke
flag-us Daniel Eaton
flag-ar Sebastian Haedo (nieuw)
flag-us Adrian Hegyvary
flag-nz Greg Henderson (nieuw)
flag-co Daniel Jaramillo
flag-us Chris Jones
flag-us Luke Keough
flag-us Gavin Mannion (nieuw)
flag-us Travis McCabe (nieuw)
flag-au Lachlan Norris (nieuw)
flag-us Tanner Putt
flag-us Danny Summerhill

Dit artikel delen:

10 Reacties

batchieboy 21 september 2016 om 08:50

Brajkovic een versterking voor Kruijswijk?

glenn485 21 september 2016 om 08:53

Mooie aanwinsten. Brajkovic en Busche weg is best logisch voor dit team denk ik. Beide denk ik grootverdieners daar die weinig resultaten rijden. Canola wel opvallend, rijdt geen slechte uitslagen dit jaar.

Laatste man 21 september 2016 om 09:02

Lijken er sterker op te worden. Vooral Acevedo, Norris en Mannion zijn goede aanwinsten voor deze ploeg. Alleen Canola snap ik niet zo goed, reed vrij aardige resultaten bijeen.

TiesW 21 september 2016 om 09:12

Leuke ploeg, jammer dat ze eigenlijk bijna alleen maar Amerikaanse en Aziatische koersen rijden. Zou ze graag wat vaker in actie zijn op Europees grondgebied. Het zijn nu altijd wel dezelfde PCT ploegen die we aan de start zien.

mhp88 21 september 2016 om 09:29

Ik houd het (Noord-)Amerikaanse wielrennen een beetje bij vanwege mijn Tour of Alaska in de WF Fictieve Koersen en ik denk dat ze goed hebben ingekocht. Het zijn allemaal renners die al wat resultaten hebben behaald en nog kunnen groeien. Daarnaast kunnen ze op alle terreinen uit de voeten. Verwacht wel wat van dit team volgend jaar.

horner fan 21 september 2016 om 09:41

Wat is er toch met die Brajkovic gebeurd ?? Was toch een groot talent en een veelbelovend ronderenner. Logisch dat hij hier geen nieuw contract krijgt. Dat Busche weg moet vind ik opvallender. Absoluut geen slechte Amerikaanse wielrenner. Geen opvallend goed jaar voor hem natuurlijk. Maar toch.

Koersmaniak 21 september 2016 om 10:01

Een paar jaar geleden leek UHC zich ook naar de Europese koersen te richten en zijn ze mede door Hendrik Redant aan Europese wildcards geraakt.
Ondertussen zijn ze daar van afgestapt en focussen ze zich opnieuw op Amerika en Azie.

Brakkel 21 september 2016 om 10:11

@ horner fan: Misschien een andere preparatie dan in zijn Discovery Channel/Astana tijd?

Polleke 21 september 2016 om 14:37

Brajkovich gaat naar Bahrein-Merida…

Verweggistan 21 september 2016 om 15:08

@koersmaniak: Het beleid van UHC zwalkt nogal. Want nu zijn ze volgens het stuk op CN daar ook weer vanaf gestapt en willen ze toch weer naar Europa vanaf 2018.

Headlines

Materiaalzone

Populair