Janez Brajkovic heeft kritiek op koerswijze Jumbo-Visma: “Ze rijden als kippen zonder kop”

zondag 10 juli 2022 om 10:06
Janez Brajkovic heeft kritiek op koerswijze Jumbo-Visma: “Ze rijden als kippen zonder kop”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft na een week Tour de France al twee ritzeges op zak, stevent met Wout van Aert af op winst in het puntenklassement en Jonas Vingegaard lijkt de voornaamste uitdager van geletruidrager Tadej Pogačar. Toch laait er vanuit Slovenië kritiek op: Janez Brajkovič zet serieuze vraagtekens bij de koerswijze van de Nederlandse formatie.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De inmiddels 38-jarige Brajkovič, die pakweg vijftien jaar geleden werd gezien als het nieuwe Sloveense wonderkind, houdt zich niet in tegenover RTVSLO. “De ploeg van Pogačar is verzwakt, maar het is moeilijk om nu te zeggen of dit nu veel impact zal hebben op het eindresultaat. Andere ploegen staan klaar om om de ploeg van Pogačar te helpen. Hiermee doel ik op Jumbo-Visma”, aldus de oud-renner van onder meer Discovery Channel, Astana en Bahrain Merida.

Jumbo-Visma koerst ook op dagen dat ze het gat met Pogačar kunnen verkleinen. Ze rijden dan alsof ze zelf de gele trui dragen. Ze zouden daar bij Jumbo-Visma emotioneel volwassen mensen in de auto’s moeten hebben, die weten hoe ze onder druk moeten presteren en zo de juiste keuzes kunnen maken. Bij Jumbo-Visma neemt alleen niemand de verantwoordelijkheid. Ze rijden echt als kippen zonder kop”, is Brajkovič scherp in zijn analyse.

De winnaar van het Critérium du Dauphiné (in 2010) weet wel wat er moet gebeuren. “Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers zouden een alliantie kunnen vormen in de tweede of derde week. Dat is de enige manier om Pogačar te verslaan. Als ze telkens wachten op de slotklim, is het te laat. De enige optie is om de krachten te bundelen en Pogačar in een rit zo te isoleren op de voorlaatste beklimming. Ik denk niet dat Jonas Vingegaard Pogačar kan verslaan. Zelfs niet op langere cols.”

Pogačar lijkt op weg naar een derde opeenvolgende Tourzege – foto: Cor Vos

Vijanden
Er lijkt ook deze Tour geen maat te staan op Pogačar. De tweevoudig Tourwinnaar gaat na acht etappes alweer aan de leiding en heeft al twee ritzeges op zak. Zijn landgenoot Brajkovič is onder de indruk van zijn gulzigheid, maar maakt zich ook een klein beetje zorgen. “Hij probeert echt elke etappe te winnen. De overige renners zijn machteloos. Die machteloosheid zal op een gegeven moment veranderen in haat. Dat baart me wel zorgen.”

“De renners zouden hem op termijn kunnen gaan haten, ook al is het een geweldige en vriendelijke kerel. Als hij blijft winnen, zal er een bepaalde weerstand ontstaan en zullen zijn concurrenten er alles aan doen om hem te verslaan. We hebben dit gezien de voorbije jaren. Maar ik ben het er niet mee eens dat hij nu zeges moet laten aan anderen.”

Dit artikel delen:

100 Reacties

Merlinappa 10 juli 2022 om 10:13

Er is nog geen een echte bergrit geweest en Janez doet nu al alsof TJV het verprutst heeft in de bergritten. Daarnaast vergeet hij dat ze deze eerste week misschien wel meer voor het groen van Wout hebben gereden dan voor geel. Vreemde kritiek dit.

0
xistnc 10 juli 2022 om 10:19

Dat ‘gaan voor groen’ is dan ook wat mij betreft precies wat JB junior bedoelt met ‘kippen zonder kop’ en daarmee heeft hij een punt. Alleen in België is die troostprijs een hoofdprijs.

0
T80JZ 10 juli 2022 om 10:42

Dus voor Van Aert, de belangrijkste renner van de ploeg, is het ook een hoofdprijs.

0
Brabander 10 juli 2022 om 10:52

Tsja. Troostprijs vind ik wel wat denigrerend. Zeker als die ’troostprijs’ een stuk realistischer is dan de hoofdprijs

0
Groetjesaandevoetjes 10 juli 2022 om 10:57

Ze hebben een week gereden voor het groen dat alleen wordt afgepakt als Pogacar nagenoeg alle berg etappes wint en Van Aert geen punten meer pakt in de nog resterende sprintetappes/tijdrit. Of Jakobsen moet ook nog bergritten pakken en de sprints winnen. Dus ik vind dat ze best slim hebben gereden door de concurrentie nu al op giga achterstand te zetten voor het groen waardoor nu de volle focus op het geel kan (inclusief van Aert als knecht). Ben het dan wel eens dat ze de ‘slappere’ ploeg van UAE onder druk moeten zetten samen met Ineos. Zorgen dat Pogi al geisoleerd is voor de slotklim betekend vaak al op 80km van de streep tempo rijden en aanvallen. Ineos is het eerder gelukt met Froome, dus die hebben er ervaring mee.

0
Dark Noise 10 juli 2022 om 11:58

Ik vind groen helemaal geen troostprijs, Van Aert kan in dat klassement gewoonweg niet geklopt worden. De bergprijs is pas een lachertje, het is nooit de beste klimmer die hem wint. En die belachelijke toestanden als de prijs voor de strijdlust, dat is echt lachwekkend en een koers als de Tour onwaardig.

0
Handige Harry 10 juli 2022 om 12:04

Van Aert is niet de belangrijkste renner in de ploeg. Je start met twee renners die kans hebben om de Tour te winnen, dus dat zijn de belangrijkste renners.

0
FDJ 10 juli 2022 om 13:03

@Handige harry en hoeveel energie hebben die twee precies verspeeld door voor Van Aert te rijden? 0.0. En toen het puntje bij paaltje kwam reed Van Aert magistraal in dienst van Vingegaard (kasseienrit)

Daarnaast liet Jumbo het initiatief prima aan UAE naar La Planche. Buiten de aanval van Van Aert naar Longwy heb ik Jumbo, en dan zeker de twee klassementsrenners weinig geks zien doen.

0
Dion 10 juli 2022 om 13:34

De laatste twee jaar wint pogacar de bergtrui. Dat is toch echt wel de beste klimmer

0
Brabander 10 juli 2022 om 13:38

Van Aert onbelangrijk? Dat vind ik een gewaagde uitspraak

0
Dark Noise 10 juli 2022 om 14:23

@Dion Je hebt hier zeker een punt, Pogacar is gewoon zo goed dat hij de bergtrui er bovenop haalt zonder dat hij er een doel van maakt, maar kijk eens naar de jaren daarvoor, dan wordt hij gewoon gewonnen door opportunisten.

0
Handige Harry 10 juli 2022 om 14:52

@FDj

Kennelijk is begrijpend lezen moeilijk.
Hij claimt dat van Aert de belangrijkste renner is van Jumo, ik zeg dat er twee mannen rondrijden die voor geel gaan en de kopmannen zijn en dat dat de belangrijkste zijn.
Dat van Aert in dienst rijdt is dan toch niet meer dan logisch want er is namelijk een groter doel dan groen.

0
Glorious 10 juli 2022 om 10:13

Vreemd, komt alleen door de aanval van v Aert laatst.

0
KissMyAce2.0 10 juli 2022 om 10:13

Ok. Dat is wat ik hier ovrr kwijt wil

0
Chaba 10 juli 2022 om 10:16

Ja weet ook niet wat ik hier op moet zeggen. Aparte analyse.

0
Poeksel 10 juli 2022 om 10:16

Kort samengevat: ze doen het helemaal verkeerd omdat ze het in de tweede en derde week anders moeten doen. En in de rit die UAE controleerde reed TJV alsof ze in de gele trui reden.

0
skylimit 10 juli 2022 om 10:22

De negatieve berichtgeving over TJV en hun manier van koersen beginnen zich op te stapelen. Kan ook bewust zijn dat de redactie hier naar op zoek is :):)
Inderdaad is de tactiek niet altijd te volgen zeker als die niet goed uitpakt. De eerste koersweek is vaak chaotisch en misschien speelt TJV daar op in. We gaan het zien of er in de 2-3e week lijn in komt van de manier van koersen.
Pogacar zal het worst zijn hoe TJV koerst zolang hij goed is, haakt hij zijn waggonnetje aan en kiest de momenten uit waarop hij aanvalt en dan wel ziet wie er mee kan.

0
Laatste man 10 juli 2022 om 10:47

Bij de overwinningen zien we je nooit reageren. Grappig.

0
Ditwashet 10 juli 2022 om 11:45

@laatste man je valt in herhaling. Iedereen die pintje van kritiek heeft krijgt zo n opmerking van je

0
Laatste man 10 juli 2022 om 12:39

Nee hoor. Alleen 2-3 structurele figuren.

0
Murcia 10 juli 2022 om 10:22

Als kippen zonder kop rijden en toch Groen, twee etappezeges, aantal dagen Geel, een zooi aan podiumplekken, tweede in het ploegenklassement, en nummer 2 in het AK en toch deugt er niks van. Kritiek kan er zijn en is zelfs terecht over die etappe met Wout in de aanval maar dit gebazel van die Brajkovic schaar ik daar niet onder. Wat een gezwets.

0
A.M.M. Jonkers 10 juli 2022 om 10:27

Beter had ik het niet kunnen verwoorden!

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 10 juli 2022 om 10:36

Touretappes hebben inmiddels eigenlijk amper waarde meer voor een team met de statuur van Jumbo-Visma. Enkel het geel telt.
Stel ze winnen nog 5 etappes maar Vingegaard eindigt slechts als 2e achter Pogacar, dan is de Tour mislukt.

0
Mechanieker 10 juli 2022 om 10:36

Precies Murcia! Hij zegt de Pogi niet te verslaan is. Alliantie smeden, in de eerste week van de tour???? Hij zou toch beter moeten weten lijkt mij zo…

0
YogiBear 10 juli 2022 om 10:47

Ik vond de reactie van Brajkovic al redelijk in de richting van onzinnig. De opmerking van Jachtluipaard gaat daar (zoals gewoonlijk) nog masks overeen. Maar goed, in een 0/1, zwart/wit, goed/fout wereld heb je gelijk.

0
Brabander 10 juli 2022 om 10:55

Murcia verwoordt het zoals wel vaker weer prima. Ze rijden een prima Tour tot dusver. Heb de ‘analyse’ van Brajkovic ook met verbazing gelezen. Vind het gewoon onzin

0
paustovski 10 juli 2022 om 11:07

Tja, gisteren brachten ze Pogi wel in een positie om het tijdsverschil weer te vergroten met de boni’s. Wva won weliswaar maar qua ak-tactiek was het onverstandig.

0
Deel Koeper 10 juli 2022 om 12:37
Quote:
Stel ze winnen nog 5 etappes maar Vingegaard eindigt slechts als 2e achter Pogacar, dan is de Tour mislukt.

Nee, dat zou alleen zo zijn als ze zelf de topfavoriet waren of op zijn minst een serieuze kans hadden om Pogacar te verslaan.

Dat is niet het geval, Pogacar blijft torenhoog favoriet en de kans dat hij wordt verslagen (Corona en valpartijen even buiten beschouwing gelaten) blijft hoogstens 10%. Falen doe je wanneer je een realistisch of waarschijnlijk doel niet haalt, niet wanneer je zoals verwacht door een betere renner verslagen wordt.

0
Guushovd 10 juli 2022 om 13:37

Helemaal eens Murcia. Het luie paard daarentegen, zijn reacties kan ik inmiddels alleen nog maar om lachen.

0
Jopie 10 juli 2022 om 10:25

De kritiek op Jumbo-Visma begint wel absurde vormen aan te nemen voor een ploeg die in de eerste week twee ritten gewonnen heeft, een paar dagen het geel heeft gedragen, de groene trui zo goed als binnen heeft en waarbij Vingegaard ondanks pech nog in de buurt van Pogi staat. Enkel naar Longwy hebben ze wat mij betreft een fout gemaakt. Bovendien moeten de ritten waar ze een “coupe” kunnen plegen en als team het verschil kunnen maken nog komen. Daarbij moet nog maar blijken dat Pogi in het echte hooggebergte komende week daadwerkelijke de betere t.o.v. Vingegaard is.

Janez had beter nog een weekje kunnen wachten met een dergelijke analyse.

Wat Murcia zegt dus ;)

0
Groetjesaandevoetjes 10 juli 2022 om 10:58

Inderdaad. En stel dat Van Aert de etappe naar Longwy had gepakt, dan was het magistraal geweest.

0
De Siepel 10 juli 2022 om 10:30

Wat wil Brajkovic nu mededelen? Zijn commentaar raakt kant noch wal.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 10 juli 2022 om 10:33

Ergens wel grappig. Inmiddels is Jumbo-Visma zowel in België, als in Slovenië, als in Denemarken, als in Nederland echt het pispaaltje en minst populaire team van deze Tour. En overal om een net iets andere reden.

Toch goed voor de PR wel zo'n Tour de France, lol.

0
luca77 10 juli 2022 om 10:42

Dat komt omdat de Denen vinden dat het volledige team voor Vingegaard moet rijden, de Belgen voor Van Aert en de Slovenen voor Roglic. Elk andere leidt tot kritiek. Nationalistische invalshoek wordt geprojecteerd op de prestaties van Jumbo.

En als je nu op één team weinig kritiek kunt hebben is het wel JV. Sterkste team, beste prestaties, attractief en functioneel gekoerst.

Koersen ze niet, dan is het saai of afwachtend. Koersen ze wel dan is het te veel. Tjah, dan moet je als JB toch iets aangrijpen.

0
Wheely 10 juli 2022 om 10:42

Er zijn hier in Amsterdam al zeker twee filialen geblokkeerd met winkelwagentjes en Glennis heeft ook al huisgehouden, was haar tijd ver vooruit. Wel grappig dat er ook een paar hun pijlen op de Zeeman hebben gericht, ergens wel logisch gezien het niveau…

0
Laatste man 10 juli 2022 om 10:43

edit wf: niet doen

0
Murcia 10 juli 2022 om 10:46

Het anti-supporteren van het Jachtluipaard is een soort van sleur geworden, tijd voor een nieuwe username lijkt me.

0
YogiBear 10 juli 2022 om 10:50

Tegelijk zijn ze ook in Denemarken, België en Slovenië het meest geliefde team, in andere delen van het internet. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Maar ja, Jachtluipaard is niet zo van het midden. Eten of gegeten worden zal het wel zijn. Maar ja, hij blijft de strekking van het woord ‘absurd’ wel steeds opnieuw definiëren.

0
AWestie 10 juli 2022 om 10:51

Ergens wel grappig. Inmiddels is het Jachtluipaard zowel op WF als in de rest van Nederland echt het pispaaltje en minst populaire user van deze Tour. En overal om een net iets andere reden of precies dezelfde reden. Lol.

0
Simon van Rijthoven 10 juli 2022 om 10:51

Kritiek op de tactiek heeft toch niks met pispaaltje haat te maken op elke grote goeie ploeg is kritiek ook in de sky tijd

0
Laatste man 10 juli 2022 om 10:53

Altijd als eerste reageren op bepaalde artikelen, altijd anti-supporteren, veel reacties uitlokken en daarna nooit een tegenreactie op argumenten. WF doet het goed..

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 10 juli 2022 om 10:55

edit wf: niet doen

0
YogiBear 10 juli 2022 om 11:24

@Jachtluipaard Probeer gewoon eens inhoudelijk op de kritiek te reageren in plaats van meteen te roepen om de redactie. Mocht je dat lukken, zul je zien dat je ook niet zo vaak ‘aangevallen’ wordt. Ook dit is je trouwens vaker verteld.

0
Ditwashet 10 juli 2022 om 11:49

@laatste man en weer twee x op iemand tekeer gaan die kritiek heeft. T gaat maar door. Owee als er iets van kritiek op Jumbo is

0
Sjonge Jonge 10 juli 2022 om 11:51

Oh jee, snel iedereen rapporteren Jachtluipaard!

En daarna wordt het wel weer eens tijd voor een nieuwe username, je hebt deze inmiddels al weer een half jaar, is dat niet te lang?

En niet weer zeuren dat ik niet met argumenten reageer, want de vorige 2x dat ik dat wel deed had je daar geen reactie meer op.

0
Laatste man 10 juli 2022 om 12:42

Nee hoor ditwashet. Heeft niks met kritiek te maken, wel met trollgedrag. Nooit reageren op argumenten, andere invalshoeken, alleen maar alles afzeiken en falend mod beleid.

Maar ik ben gerapporteerd volgens mij. Dus misschien is het binnenkort wel klaar en ben ik je niet meer tot last.

0
Murcia 10 juli 2022 om 12:49

@Ditwashet
De kritiek op Jachtluipaard zijn bijdrages lijken mij volkomen terecht, hij is altijd negatief over de TJV ploeg, en ik zeg nadrukkelijk altijd. Dat gegeven is al opmerkelijk maar daarnaast heeft hij de gewoonte om bij kritiek hierop als een kleuter naar de meester te rennen om anderen hier weg te krijgen. Een zeer nare eigenschap moet ik zeggen.

0
Gijsbert Van Beers 10 juli 2022 om 10:33

Wanneer is de TdF van TJV geslaagd? Met groen, 3 of 4 ritzeges en iemand op het podium? Of enkel bij geel in Parijs?

Ik snap wat Brajkovic zegt, maar als uiteindelijk Pogacar veel te sterk is dan is ie veel te sterk. Als zijn ploeg het niet kan dan springt hij zelf mee, zie de kasseienrit. Zelfs als dat op de eerste col van de dag is.

0
xistnc 10 juli 2022 om 10:47

Maar Pogacar is niet veel te sterk. En zijn ploeg al helemaal niet.

0
ti-raleigh 10 juli 2022 om 11:06

Hoe kom je tot de conclusie dat zowel Pogacar als zijn team niet sterk genoeg zijn ?

0
paustovski 10 juli 2022 om 11:09

Niemand concludeert dat toch?

0
Sjonge Jonge 10 juli 2022 om 11:52

Zijn ploeg lijkt me niet te sterk.

Als Pogacar dat uiteindelijk in zijn eentje wel is tegen TJV en INEOS (waarom alleen commentaar op de eerste en niet op de laatste eigenlijk?) dan is hij de oververdiende winnaar.

0
AdZ 10 juli 2022 om 13:01

Zolang Pogi niet serieus is aangevallen, weet niemand of hij wel of niet veel te sterk is.

JV heeft behalve die jump van Jonas nog niets geprobeerd. Dat lees ik op hoofdlijnen uit de kritiek van JB, dus dat klopt wel. De omstandigheden waren er echter ook nog niet naar, dwz het terrein van JV moet nog komen, toch?

Wellicht dus de komende week in de Alpen? Duimen maar dat het heel warm wordt ook…

0
goldone123 10 juli 2022 om 10:34

Wie is dat eigelijk geen idee wie het is.

0
Jean Dumas 10 juli 2022 om 10:57

Brajkovic was wereldkampioen bij de beloften tijdrijden en is toen door Bruyneel gecontracteerd. Won de Dauphine, maar brak nooit echt door in grote ronden.

0
goldone123 10 juli 2022 om 10:34

Wie is dat eigelijk geen idee wie het is.

0
S'mon 10 juli 2022 om 11:08

Brajkovic was wereldkampioen bij de beloften tijdrijden en is toen door Bruyneel gecontracteerd. Won de Dauphine, maar brak nooit echt door in grote ronden. ;)

0
Panache 10 juli 2022 om 10:37

In 2,5 Tour is Pogacar 3x gelost. De eerste keer in waaiers, de tweede keer op de Mont Ventoux, de derde keer richting Calais. In al die gevallen durfde TJV niet de ‘gele kaart’ te trekken en alles op alles te zetten om de Sloveen tijd aan te smeren. In al die gevallen werd gekozen voor ritwinst. Dat is een keuze en op zich is die keuze niet fout, echter accepteer dan ook de consequenties. In de tijden dat Froome zijn Tours won werd er niet op etappes gejaagd, in het Pogacar tijdperk rijden zijn teamgenoten zelfs amper in de top-10 van een rit. Dat wedden op twee paarden en de stress leiden tot niets, zichtbaar in de kasseienrit en de dag daarop met de zinloze solo. De Tour winnen is al extreem lastig, maar als kip zonder kop haast onmogelijk. Het wordt tijd dat ze gaan rijden als team, met één plan.

0
Gijsbert Van Beers 10 juli 2022 om 10:46

Gisteren was ie ook gelost. Stond bij de valpartij. Toen was TJV zo beleefd om mee te werken aan het lamleggen van het peloton. Terwijl er nog volop werd gekoerst om mee te zitten in de vlucht. Ik zeg niet dat TJV (en Ineos) vol op kop hadden moeten boren, maar alles mee stilleggen om de concurrent probleemloos terug te laten keren is het andere uiterste.

0
Harry Hek 10 juli 2022 om 11:01

Tja de jumbos waren zelf ook opgehouden bij die valpartij. Misschien Vingegaard dan niet.

0
paustovski 10 juli 2022 om 11:11

Dit klinkt behoorlijk redelijk. Luxeproblemen leiden tot focusverlies.

0
Poeksel 10 juli 2022 om 11:44

Jumbos zaten niet in de valpartij (volgens Kruijswijk), maar het kwam wel goed uit dat er zo maar een kleine vluchtgroep wegbleef.

0
Gijsbert Van Beers 10 juli 2022 om 11:55

@poeksel,
Wel met het oog op het kleine doel (etappezege). Maar als geel je hoofddoel is, moet je misschien even net doen of je neus bloedt en de koers niet mee stilleggen.

0
Handige Harry 10 juli 2022 om 12:13

Dan was er een grotere kopgroep weggereden en had van Aert niet gewonnen dus veel bereik je daar niet mee.

Er was gisteren echt niemand mee gesprongen in die kopgroep die echt gevaarlijk is voor het klassement.
Wat dat betreft hebben Jumbo en ineos hetzelfde belang als uae.

0
Marik 10 juli 2022 om 10:38

Er zit een kern van waarheid in. Laat TJV het niet als kritiek zien maar wel als advies voor de komende 2 weken. Een meesterplan bedenken, Kuss, Roglic en Vingegaard optimaal prepareren en samenwerken met Ineos. Dan kan er nog genoeg.

0
Handige Harry 10 juli 2022 om 12:14

Ik neem aan dat ze dat zelf ook wel hadden bedacht.
Het is gewoon raar om al kritiek te geven op iets terwijl de mogelijkheid daarvoor er nog niet is geweest.

0
Wheely 10 juli 2022 om 10:38

Misschien kunnen we Brajkovic een playstation kado doen voor z’n Bday.

0
SprintMaster 10 juli 2022 om 10:43

Dan had hij ook wat over Ineos kunnen zeggen. Die reden als gekken richting de voet van La Planche waardoor het gat met Kämna klein bleef en Pogacar uiteindelijk nog kon winnen. Tel uit je winst …

0
Murcia 10 juli 2022 om 10:50

Zeer raak, als er nu 1 ploeg als een kip zonder kop rond rijdt is het INEOS wel. Geen duidelijke kopman en een hele rare manier van koersen, defensief terwijl men volgens Sir Dave de lont in het kruidvat zou steken. Niks van gemerkt, kan natuurlijk nog maar met die sterrenformatie nog niks gewonnen hebben na 1 week is pas echt een analyse waard.

0
Panache 10 juli 2022 om 11:05

Mwoah, afleidingsmanoeuvre. Ineos heeft niemand van niveau Pogacar, Roglic, Vingegaard en een fitte Vlasov staat daar ook boven. Zijn rijden niet voor Tourwinst (tenzij het geluk en alles toevallig hun kant op komt).

0
adelaarvanantwerpen 10 juli 2022 om 11:32

Vlasov die voornamelijk wereldtop is in de heuvelkoersen en het middengebergte terwijl hij er de voorbije twee jaar nagenoeg altijd is doorheen gezakt in het hooggebergte zou ik echt niet hoger plaatsen dan de Ineos mannen.
Ik ben echt benieuwd naar zijn prestaties in de Alpen en aangezien die gisteren vertelde dat hij nagenoeg geen last meer heeft van zijn val kan dat ook geen excuus meer zijn woensdag en donderdag.

0
Dikke Vrouw 10 juli 2022 om 10:43

Pfff janez wie ..

0
Marlin 10 juli 2022 om 10:45

Ondanks de relatieve resultaten, kan toch niet ontkend worden dat Jumbo niet performant genoeg is in verhouding met het aanwezige potentieel. Er werden de voorbije week een paar fouten gemaakt, maar dat is verleden tijd. Wat nu komt is belangrijk. Jumbo zou, liefst na afspraak met INEOS, Pogacar en zijn ploeg moeten bestoken. Dit door op tijd (dus zeker niet op de laatste beklimming) te gaan aanvallen. Pogacar zal dat zeker kunnen pareren, maar zo isoleer je hem stilaan. Misschien niet bij de eerste rit waarbij die tactiek toegepast wordt (waarom niet al vandaag, tijdens de nog niet loodzware, maar toch pittige rit). Blijf je die tactiek toepassen (waarbij je allicht zelf toppers zal verliezen) dan komt er een moment dat Pogacar het kwaad zal krijgen. Daar kan dan van geprofiteerd worden door die ene (bij Jumbo) of die twee (bij INEOS) toppers die er zelf niet onderdoor gegaan zijn. De ploeg van Pogacar heeft geen eerste of tweede reserve kopman. Elke zwakte zal dan cash betaald worden. Maar daarvoor moeten Jumbo en INEOS de kaart van de aanval trekken. Ik betwijfel ten zeerste of ze dat zullen doen. Dat gebeurde niet in het verleden met de concurrenten van Thomas, Froome, Wiggins, Armstrong…. Ik denk dat het ook tijdens deze ronde niet zal gebeuren. Wel een prik hier of daar tijdens een slotklim. Maar daarmee kraak je de favoriet niet. Hoogstens neem je zo wat seconden terug.

0
tak 10 juli 2022 om 10:48

Is zo’n nietszeggende analyse een artikel waard?

0
Gladiool 10 juli 2022 om 10:51

Janez levert anders kritiek als een kip zonder kop.

0
Roel Delnooz 10 juli 2022 om 10:53

Gelukkig leven we niet meer in de tijd waarin Janusz wielrenner was, en ploegen als Sky en eerder de ploegen van Armstrong het hele jaar alleen maar fietsten om in Juli de gele trui te winnen en al het andere in de koers als inferieure onzin te beschouwen.

Maar hij is duidelijk fan van Primosz en niet van Pogi, dus we zullen het maar zien als hetzelfde als de eeuwige Belgische kritiek dat TJV niet genoeg doet voor Wout.

Wie echt als een kip zonder kop rijdt is Pogi, die elke etappe perse wil winnen en met z’n krachten smijt.

0
Gijsbert Van Beers 10 juli 2022 om 11:12

Kip zonder kop? Of met in het achterhoofd dat het na iedere rustdag afgelopen kan zijn als je teststrip 2 streepjes aan geeft?

Dan kun je beter MET wat zeges in je tas de Tour verlaten lijkt me.

0
Tony 10 juli 2022 om 10:54

Als je een goede woelrenner bent geweest wil dat niet zeggen dat je ook koers inzicht hebt.

0
Tony 10 juli 2022 om 10:55

Als je een goede wielrenner bent geweest wil dat niet zeggen dat je ook koersinzicht hebt.

0
Baukema Tomoulin 10 juli 2022 om 11:02

Ik vermoed hersenbeschadiging bij Janez. Hoe dat komt weet ik niet. Hij heeft een compleet andere wedstrijd gezien als ik

0
oscarito1908 10 juli 2022 om 15:42

Ik weet niet of dopinggebruik de hersenen beschadigd.

0
Alfons Haavers 10 juli 2022 om 11:41

Je bokst op tegen iemand die op zijn 23 al vanuit verschillende hoeken de nieuwe Eddy Merckx wordt genoemd, maar waarom doet TJV nu niet gewoon wat ze moeten doen om dat ventje naar huis te rijden? Ontvouw dat meesterplannetje nu gewoon jongens, zo moeilijk is dat toch niet??

Erg ‘emotioneel volwassen’ toont Janez zich zelf niet overigens, want de bergen moeten nog beginnen en hij klaagt nu al steen en been dat hun aanpak totaal verkeerd is. En een zogenaamde ‘alliantie’ is natuurlijk een Playstation-utopie, want elke ploeg heeft zijn eigen doelen en aanpak. Voor hen gaat het niet enkel om Pogacar te doen verliezen, maar om zelf het maximale eruit te proberen halen. Het is niet dat Ineos liever Vingegaard dan Pogi ziet winnen omdat die laatste als onverslaanbaar wordt gezien of zo.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone