Ulissi stapt noodgedwongen uit de Giro, ook Santaromita geeft op

donderdag 29 mei 2014 om 11:25
Diego Ulissi

foto: Sirotti

Tweevoudig etappewinnaar Diego Ulissi stapt tijdens de achttiende rit van de Giro d’Italia 2014 niet meer op de fiets. De winnaar in Viggiano en Montecopiolo kampt al twee dagen met een keelontsteking en koorts. Dat verklaart ook waarom de Italiaan tijdens de rit naar Val Martello als voorlaatste binnenkwam, op net geen drie kwartier van Nairo Quintana

“Ik kan niet verder”, treurt de 24-jarige Italiaanse hoop op het digitale thuis van Lampre-Merida. Keelpijn, koorts en antibiotica zorgden voor een lijdensweg tijdens de voorbije etappes. “Ik heb mijn best gedaan om de rit van gisteren uit te rijden, maar vandaag sta ik niet meer aan het vertrek. Ik vind het heel erg jammer om de Giro te verlaten, want het heeft me heel veel voldoening gegeven en de waardering van heel veel fans.”

“Er staan dit seizoen nog meer belangrijke afspraken in mijn agenda. De eerste is het Italiaanse kampioenschap op de weg. Ik ga mijn training zo snel mogelijk hervatten om daar de trui voor mezelf op te eisen”, sluit Ulissi strijdvaardig af.

Ook Santaromita uit de Giro

Ivan Santaromita

Regerend Italiaans kampioen op de weg is Ivan Santaromita. De renner van Orica-GreenEDGE zal echter ook niet meer aan de start verschijnen van de achttiende etappe. De Italiaans is ziek, meldt zijn Australische werkgever op Twitter. Zodoende blijven enkel Michael Hepburn en Svein Tuft namens Orica-GreenEDGE actief in La Corsa Rosa.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair