Santaromita vindt onderdak bij Skydive Dubai

dinsdag 24 november 2015 om 10:24
Santaromita vindt onderdak bij Skydive Dubai

Foto: Sirotti

Ivan Santaromita komt volgend seizoen niet meer uit in de WorldTour. De 31-jarige Italiaan zet twee stapjes terug om bij het continentale Skydive Dubai aan de slag te gaan. Hij komt over van Orica-GreenEDGE, waar hem na twee relatief anonieme jaren geen nieuw contract werd aangeboden.

Santaromita was eerder in beeld bij Astana, maar de poging van Vincenzo Nibali om zijn landgenoot naar zijn ploeg te halen liep op niets uit. Ook Dimension Data zou hem op een lijstje hebben staan, maar de Italiaans kampioen van 2013 wilde niet het risico nemen om nog langer te wachten.

“De laatste twee jaar zijn erg vervelend geweest”, vertelt hij aan Gazzetta dello Sport. “Ik weet dat Skydive slechts een continentale ploeg is, maar ik heb met het management gesproken en het project is veelbelovend.” Hij tekent een contract voor één jaar.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Stelvio-fan 24 november 2015 om 10:49

Hij kan goed klimmen. Toen hij als Italiaans kampioen nog voor BMC reed ben ik hm wel eens op de Stelvio tegengekomen. Één flits en hij was voorbij

Coldeportes 24 november 2015 om 10:56

Geen kunst: hij kwam omlaag en jij reed omhoog ;)
Of jij daalt extreem langzaam natuurlijk… :p

123poetertjes 24 november 2015 om 11:30

Rondjes als Maleisië en Japan kan hij nu wel gaan domineren, en vorig jaar startte Skydive ook in de Spaanse koersen dus in Asturië, Indurain en Murcia maakt ie ook wel een kans. Dus met een beetje mazzel pikt een WT-ploeg hem wel weer op volgend jaar. Bij Orica vond ik hem sowieso buiten de boot vallen, al was het al om zijn matige inbreng in ploegentijdritten.

Laatste man 24 november 2015 om 13:20

Is toch ook de ploeg van Palini? Zijn het geen oud teamgenoten bij Lampre? Die had wel succes dit jaar, alleen niet opgepikt.

Stelvio-fan 25 november 2015 om 10:17

@Coldeportes: Neeee, het was andersom :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair