Wielertransfers 2019: Wanty-Groupe Gobert, Zwift Academy, Nippo-Vini Fantini

dinsdag 20 november 2018 om 14:20
Wielertransfers 2019: Wanty-Groupe Gobert, Zwift Academy, Nippo-Vini Fantini

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer twee contractverlengingen bij Wanty-Groupe Gobert en een nieuwe aanwinst voor de opleidingsploeg van Dimension Data.

Wanty-Groupe Gobert bindt Belgen
Hilaire Van der Schueren kan ook volgend jaar rekenen op de diensten van Pieter Vanspeybrouck en Jérôme Baugnies. Beide renners hebben hun contract verlengd bij Wanty-Groupe Gobert. Baugnies, die begint aan zijn zesde seizoen bij de ProContinentale formatie, tekende bij tot eind 2019. Voor Vanspeybrouck wordt het zijn derde jaar in dienst van Wanty. Hij tekent zelfs voor twee seizoenen bij. “Ik heb het gevoel dat ik mijn potentieel nog niet volledig heb benut bij Wanty-Groupe Gobert”, aldus Vanspeybrouck. “Elke keer als ik echt op dreef kwam, kreeg ik te maken met pech. Mijn ware kunnen tonen wordt dan ook mijn hoofddoel komend seizoen.”


Winnaar Zwift Academy krijgt contract bij Dimension Data for Qhubeka
Martin Lavrič rijdt volgend jaar bij de opleidingsploeg van Dimension Data. De Sloveen won de digitale Zwiftcompetitie. De drie beste renners werden door het Zuid-Afrikaanse team uitgenodigd voor een trainingskamp in het Afrikaanse land. De 19-jarige Lavrič kwam als winnaar uit de bus.


Nippo-Vini Fantini verlengt met oudgediende 
Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini kan ook komend seizoen terugvallen op de ervaring van Ivan Santaromita. De 34-jarige renner – in het verleden actief voor onder meer BMC en Orica GreenEDGE – heeft zijn contract met één seizoen verlengd. De voormalig Italiaans kampioen tekende eind 2016 een contract bij de ProContinentale formatie. Hij eindigde dit seizoen als vierde op het NK, en werd onlangs nog vijfde in de Japan Cup.


Simone Sterbini doet stapje terug 
Een andere Italiaan, Simone Sterbini, doet dan weer een stapje terug. De 24-jarige klimmer verruilt het ProContinentale Bardiani-CSF voor het continentale MSTina-Focus. Sterbini – die in 2015 zijn profdebuut maakte bij de groene brigade – eindigde in de voorbije Ronde van Oostenrijk nog als derde op de Großglockner.

MSTina-Focus wist eerder al het contract te verlengen van sprinter Riccardo Stacchiotti, dit jaar goed voor vier overwinningen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

EddyB1958 20 november 2018 om 17:21

Nog geen verlenging voor Frederik Backaert, raar.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone