UCI staat schijfremmen toe en wil Tramadol verbannen

UCI staat schijfremmen toe en wil Tramadol verbannen

foto: Henri Santing

donderdag 21 juni 2018 om 19:01

Ploegen en renners mogen in de komende Tour de France gebruikmaken van schijfremmen. Het Management Comittee van de UCI heeft ingestemd met een voorstel, waardoor schijfremmen per 1 juli aanstaande toegestaan zijn in het professionele wielerpeloton. Daarnaast wil de UCI voor 1 januari 2019 het gebruik van pijnstiller Tramadol verbieden.

Schijfremmen
“Na bijna drie jaar van testen en met toestemming van diverse stakeholders – teams, renners, mechaniekers, fans, commissarissen en de fietsindustrie – is de beslissing genomen om schijfremmen op de weg en in het BMX’en toe te staan vanaf 1 juli”, schrijft de UCI in een persbericht. “De regels (punt 1.3.025 van de UCI Regulations, red.) zullen we herschrijven, zodat schijfremmen voortaan zijn toegestaan tijdens trainingen en in wedstrijdverband, zoals dat ook al het geval is bij veldrijden en mountainbiken.”

Tramadol
Over Tramadol schrijft de internationale wielerunie het volgende: “Ongewenste bijwerkingen als duizeligheid, verlies van scherpte, wankeligheid en het risico op verslaving, hebben ervoor gezorgd dat de UCI op basis van gezondheidsreden besloten heeft om Tramadol te verbannen in wedstrijdverband. Dit proces is in gang gezet en op de korte termijn zullen we dit integreren in de UCI Medical Rules.” Naast het verbod op Tramadol, gaat de UCI ook de regels omtrent glucosecorticoïden opnieuw bekijken en vraagt het experts om raad hoe ze hierop moeten testen. Beide gevallen moeten voor 1 januari 2019 gerealiseerd zijn.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Polleke 22 juni 2018 om 10:29

@Imbatido… bedankt voor de toelichting, dacht dat het gewoon op elk niveau toegelaten was, nu dus wel…

montventoux 22 juni 2018 om 10:58

@Cavia Froome rijdt bij Sky en ligt door eigen toedoen onder vuur. Kun je negeren maar doe dat dan ook met mijn opmerking. Opmerkelijk is dat de ploeg opriep het middel te verbieden terwijl het volgens ingewijden gemeengoed was of is (binnen zowel het peloton als bij Sky).

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair