UCI geeft renners boete voor rijden over voetpad

woensdag 29 maart 2017 om 08:51
UCI geeft renners boete voor rijden over voetpad

Foto: Sirotti

De wedstrijdcommissarissen van de UCI hebben meerdere renners beboet die dinsdag tijdens de openingsrit van Driedaagse De Panne over het voetpad reden. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad kregen vijftien renners (waaronder ritwinnaar Philippe Gilbert) een boete van 200 Zwitserse frank (185 euro).

Naast de Nederlanders Boy van Poppel en Rob Ruijgh werden ook Marco Haller, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brändle, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert en Ole Forfang beboet.

De wedstrijdcommissarissen zijn van mening dat de acties tot gevaarlijke situaties leiden. Renners die vanaf nu in de fout gaan, worden uitgesloten. “Er gingen te veel renners in de fout,” vertelt voorzitter van de jury Joël Alies. “We kunnen ze er toch niet allemaal uitgooien? Er gaat een communiqué uit naar de ploegleiders waarin we duidelijk stellen dat alle voetpadrijders worden uitgesloten.”

[poll id=”467″]

Dit artikel delen:

80 Reacties

flashke 29 maart 2017 om 15:16

Voila, eureka, dit is de wet!

Op het trottoir rijden

In bepaalde gevallen mogen de fietsers ook op de verhoogde bermen en zelfs op het trottoir rijden. Kinderen van minder dan 9 jaar mogen altijd op het trottoir rijden met een kleine kinderfiets (wieldiameter van maximum 50 cm, banden niet inbegrepen).

Andere fietsers mogen enkel op het trottoir rijden indien tegelijkertijd aan volgende voorwaarden is voldaan:
Er is geen fietspad voorhanden of het is niet berijdbaar
De weg ligt niet in een bebouwde kom
De fietser moet rechts in de gevolgde rijrichting rijden (dus niet op het links gelegen trottoir)
De fietser moet voorrang verlenen aan de andere gebruikers van het trottoir.

Dus iedereen rechtstreeks naar de gevangenis, niet langs start, en geen 2000 euro.
EDIT: aan alle geldigheidsvoorwaarden van sarcasme is in casu voldaan.

nederbelg 29 maart 2017 om 15:16

@flashke
Als je een andere weggebruiker in gevaar brengt, dan kan je daar ook zonder dat er van een botsing sprake is, op de bon voor geslingerd worden. Je bent zelfs al strafbaar als je onrechtmatig toetert naar andere weggebruikers.
Ben wel niet zeker over bevoegde rechtbank in dit geval.
Hoe dan ook zijn voor mij de publieke excuses eigenlijk het belangrijkste. Mooi PR moment voor Quickstep ook: handshake tussen Gilbert en de seingeefster, die ter compensatie een nieuwe Quickstep-vloer krijgt, omdat Gilbert bijna de vloer met haar had aangeveegd – ik zeg maar wat.

nederbelg 29 maart 2017 om 15:31

@rv
Nadars, inderdaad.
“Nadarren” zie ik enkel in een zin als “Na Darren Aronofsky is David Fincher mijn favoriete regisseur” of “In volgorde van belangrijkheid komen na darren enkel nog werkbijen” (slightly off topic dus).
@Orakel
Een gat in de markt? Je krijgt er van mij je slogan gratis bij:
“Vermaler projects – een wereld van verschil!”

Romāns Vainšteins 29 maart 2017 om 19:40

Haha, 'de wet' toepassen op een wielerkoers, veel verder kun je niet afdwalen ;)

Gewoon een 'sorry, dat had ik niet zo moeten doen' van Gilbert richting seinmadam was wel netjes geweest maar boeiuh, hij is wielrenner en geen lijsttrekker.

polke 30 maart 2017 om 00:24

Ik vind uit de koers halen . Ze willen het wielrennen veiliger hebben dan moeten ze op parcours blijven en geen gevaarlijke situatie veroorzaken . kijk maar naar langeveld

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair