Trek-Segafredo kondigt transfer Porte aan

Trek-Segafredo kondigt transfer Porte aan

foto: Sirotti

donderdag 23 augustus 2018 om 14:41

Richie Porte maakt zoals verwacht de overstap van BMC naar Trek-Segafredo. De 33-jarige Australiër pent zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis bij de ploeg van Bauke Mollema, Koen de Kort en Boy van Poppel. “Ik kan niet wachten om aan het volgende hoofdstuk van mijn loopbaan te beginnen”, vertelt de klassementsrenner in een persbericht.

“Ik heb een geweldige tijd bij BMC gehad”, dankt Porte zijn huidige ploeg, waarvoor hij drie seizoenen reed. “Maar ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit om me op meer wedstrijden in het jaar te richten. Natuurlijk gaat de Tour de France een groot doel voor me zijn. Ik ben ook blij dat ik daar een heel sterk team om me heen krijg, maar ik richt me ook op de wedstrijden van een week. Koersen die ik in het verleden al won, maar ook wedstrijden waaraan ik nog nooit deelnam.”

Teammanager Luca Guercilena kijkt uit naar de komst van de Tasmaniër, die zaterdag als een van de favorieten aan de Vuelta a España begint. “Richie is een uitstekende renner. Hij heeft zijn kwaliteiten in het verleden meermaals getoond en ik ben ervan overtuigd dat hem grote prestaties wachten de komende jaren. Daarnaast heeft hij veel ervaring en kan hij zijn leiderschap overbrengen op onze jonge renners. Ik denk dat het hele team daarvan profiteert. We zijn erg blij dat hij volgend jaar bij ons rijdt!”

Dit artikel delen:

47 Reacties

EddyB1958 24 augustus 2018 om 12:12

Bij Dimension Data kunnen ze een renner als Mollema wel gebruiken.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone