Travis McCabe sprint naar zege in Tour of Utah

Travis McCabe sprint naar zege in Tour of Utah

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 7 augustus 2018 om 23:33

Travis McCabe (UnitedHealthcare) heeft in Cedar City de eerste etappe in lijn van de Tour of Utah gewonnen. In een massasprint was hij Ulises Castillo (Jelly Belly p/b Maxxis) en Edwin Avilla (Israel Cycling Academy) te snel af. Tejay van Garderen (BMC) behoudt de leiding in het algemeen klassement.

De tweede etappe werd in Cedar City – waar ook de finish lag – in gang geschoten. Nog voor er een vroege vlucht ontstond, reed klassementsleider Van Garderen al op achterstand door een lekke band. Serieuze problemen leverde het hem echter niet op.

Na enkele tientallen minuten reden vier coureurs weg uit het peloton. Daan Olivier (LottoNL-Jumbo), Evan Huffman (Rally Cycling), George Simpson (Elevate-KHS) en Lionel Mawditt (Jelly Belly p/b Maxxis) trokken ten aanval. Een paar continentale ploegen die de slag hadden gemist probeerden in het peloton nog een achtervolging op gang te zetten, maar staakten die al gauw.

Terwijl BMC in het pak het tempo bepaalde werd vooraan de koers de eerste tussensprint betwist. Daar greep Simpson de meeste punten, voor Huffman en Olivier. Daarna begon de kopgroep bijna direct met klimmen naar de top van Cedar Breaks (eerste categorie). In de kopgroep bepaalde Olivier het tempo waardoor Huffman en Simpson het moeilijk kregen. Mawditt kon onze landgenoot echter volgen en wist de sprint om de bergpunten te winnen.

Olivier gaat solo
In het peloton besloot Trek-Segafredo de teugels in handen te nemen waardoor de voorsprong van de vluchters begon te slinken. Aan de voet van de tweede beklimming van de dag, richting Brincleston (vierde categorie) hadden ze nog een toegift van 3 minuten. Vroeg op die beklimming besloot Olivier zijn vluchtmakkers achter te laten. Hij kwam als eerste boven op de top en greep zo de leiding in het bergklassement.

In de lange afdaling die volgde trok Luis Lemus (Israel Cycling Academy) ten aanval. Hij rekende snel Olivier in, die zich terug het peloton in liet zakken. De voorgift van de Mexicaan werd niet groter dan tien seconden en zijn avontuur kwam in de eerste van drie lokale ronden ten einde. Acht kilometer begon een andere coureur aan een solo, dit keer was het Neilson Powless (LottoNL-Jumbo). De Amerikaan werd net voor het ingaan van de laatste lokale ronde door Easter Griffin (303Project) ingerekend, die vervolgens dacht de etappe te winnen.

McCabe rondt ploegwerk af
Griffin juichte echter een ronde te vroeg, maar kreeg geen kans om zijn blunder goed te maken. In de laatste ronde lanceerde Serghei Tvetcov (UnitedHealthcare) nog een aanval. Hij werd op enkele honderden meters van de streep ingerekend waarna zijn ploeggenoot McCabe in de massasprint die volgde oppermachtige bleek. Morgen start Tejay van Garderen weer in de leiderstrui, hij zag zijn leiding in het algemeen klassement niet in gevaar komen.

Dit artikel delen:

13 Reacties

horsm 7 augustus 2018 om 23:38

Best een leuke etappe. Mooie comeback van Olivier, en leuke supersnelle loksle rondjes. Powless met lef en uiteindelijk zetten de lokale teams de WT ploegen een hak.

0
castelinni 7 augustus 2018 om 23:38

Koen bouwman die nog meesprintte? Of wie was dat van lotto

0
vlek 7 augustus 2018 om 23:39

Vermakelijk laatste kwartier!

Olivier heeft eindelijk weer eens lekker kunnen koersen en pakt de bergtrui mee als mooie bonus. Hopelijk een opmaat voor een sterk laatste deel van het seizoen.

0
vlek 7 augustus 2018 om 23:43

Bouwman was dat inderdaad. Ik denk dat hij nog wel ergens achterin de toptien is geëindigd.

0
kelderfan 7 augustus 2018 om 23:48

Ja, Daan Olivier heeft zich leuk laten zien. Jammer dat de vluchtgroep geen ruimte kreeg van BMC. Powless lijkt ook dik in orde en wat te denken van die Pascal Eenkhoorn.
Maar morgen is er een betere mogelijkheid om in de aanval te gaan. Misschien dat Koen de aanval mag kiezen.

0
rahimns 8 augustus 2018 om 00:00

TLJ heeft zich weer prima getoond vandaag… Bouwman 9e, Powless in de finale heel erg sterk en natuurlijk Olivier die een fantastische etappe heeft gereden met de bergtrui als beloning. Verder alle renners van de ploeg bij de eerste 60 in de uitslag… deze jonge gasten doen het heel goed tot nu toe.

0
horsm 8 augustus 2018 om 00:05

@rahimns, ze vliegen er ook lekker in, de TlJ jonkies.

0
peervaneynthoven 8 augustus 2018 om 00:52

Daan Olivier geweldig gereden en TLJ vliegt erin. Prachtig om te zien. Kan me niet voorstellen dat TLJ afscheid van deze jongen gaat nemen. ps Waar ze bij ES wel afscheid van moeten nemen bij is Cornelisse. Wat een gezever en gebrek aan taalvaardigheid. Koekelmep, hilarisch!

0
LucasR 8 augustus 2018 om 01:05

"ps Waar ze bij ES wel afscheid van moeten nemen bij is Cornelisse. Wat een gezever en gebrek aan taalvaardigheid."

Tja…

0
dumoman 8 augustus 2018 om 08:19

Dan ken ik er daar nog wel een van, die horen we nu ook dagelijks en hij kan nog geen 2 zinnen uitspreken, zonder zich te verspreken…..

0
ben_pronk 8 augustus 2018 om 10:27

Waar kijken jullie dit soort koersen?

0
maklukzat 8 augustus 2018 om 11:28

@ben_pronk
Eurosport 2

0
tendam 8 augustus 2018 om 13:35

@rahimns
Het is wel Utah he, als WT-renner moet je daar wel bij de eerste 60 kunnen rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone