‘Transfer Marque naar Movistar ketst af na positieve plas’

vrijdag 13 december 2013 om 15:17
peloton algemeen

foto: Sirotti

De transfer van Alejandro Marque naar Movistar lijkt op losse schroeven te staan. De 32-jarige Marque, die de laatste seizoenen uitkwam voor kleine Portugese ploegen en afgelopen jaar de Ronde van Portugal op zijn naam schreef, is na zijn overwinning positief bevonden op gebruik van doping. Het zou, volgens El País, gaan om betamethason. Hierdoor lijkt zijn kans op een contract bij een WorldTour ploeg te vervallen.

De Spaanse krant brengt ook een statement naar buiten van Movistar, waarin aangegeven wordt dat er een probleem is ontstaan. ”Er is een clausule waarin de wielrenner ervoor moet zorgen, dat het wordt toegevoegd aan het team zonder problemen. Is dit niet het geval, dan vervalt de waarde van het contract onmiddellijk”, waarmee een verwijzing naar de situatie rond Marque wordt gewekt.

Betamethason is een stof die op de verboden lijst staat van het Wereld Anti-Doping Agentschap, WADA, mocht het op de verkeerde manier toegebracht worden. De UCI heeft de Spaanse wielerbond al ingelicht, zij gaan het voorval met Marque onderzoeken. Als blijkt dat de 32-jarige Spanjaard inderdaad betrapt wordt, staat hem een schorsing van twee jaar te wachten en moet hij zijn overwinning in Portugal inleveren. De zege gaat dan naar zijn ploegmaat bij OFM-Quinta Da Lixa, Gustavo Veloso.

Marque heeft zich nog niet kunnen melden bij de teambijeenkomst van Movistar in Pamplona, aangezien zijn moeder ernstig ziek is. Opvallend was de komst van Igor Anton naar Movistar, die afgelopen week bevestigd werd, omdat men begin november al naar buiten bracht dat de selectie voor 2014 rond was.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair