Frederico Figueiredo boekt eerste profzege in Volta a Portugal

zondag 8 augustus 2021 om 18:09
Frederico Figueiredo boekt eerste profzege in Volta a Portugal

foto: Cor Vos (archief)

Frederico Figueiredo heeft in de Volta a Portugal zijn eerste profoverwinning geboekt. De 30-jarige thuisrijder bezorgde zijn Efapel-ploeg de ritzege op de vijfde dag door Amaro Antunes (W52-FC Porto) te verslaan in de lastige etappe naar Guarda.

Na de bergrit van zaterdag volgde vandaag opnieuw een lastige rit. De finale was zwaar, met in de laatste veertig kilometer de Videmonte (10,9 km aan 5,5%), de Guarda (6,3 km aan 4,6%) en de slotklim naar Guarda (3,1 km aan 5,8%) via een andere zijde.

In de finale waren het Figueiredo en Antunes die wisten te ontsnappen. Het duel tussen de twee meest vooraanstaande Portugese ploegen werd beslist in het voordeel van de fluogele ploeg, want Figueiredo was in de nauwe straten van Guarda de snelste na ruim 180 kilometer.

Op ruim een minuut achterstand won Mauricio Moreira de sprint van de favorietengroep. Klassementsleider Alejandro Marque, die in de derde etappe een dubbelslag sloeg, verloor weliswaar 18 seconden op de groep-Moreira, maar hij behoudt wel de leiderstrui in de Volta a Portugal. De nieuwe nummer twee is Antunes, op vijf tellen van Marque.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Borsje 8 augustus 2021 om 18:33

Veel animositeit tussen Efapel en W52. Geen idee waarom Frederico niet meereed met Antunes.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair